Makarnalar Makarna Pişirirken Yaptığımız Yanlışlar

snmglr

Anne
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2006
360
1
Makarnayı bol suda yağ koymadan sadece bir tutam tuz atarak içine haşlıyoruz.Tuzuda su kaynadıktan sonra katıyoruz.İyi bir makarna kullanıyoruz ki birbirine yapışmasın ve lezzet alalım.Haşlama süresi paketlerin arkasında belirtiliyor zaten.
Sık sıkda karıştırıyoruz yavaş bir şekilde makarnamızı.

Makarna istediğiniz yumuşaklığa geldikten sonra sadece süzüyoruz,kesinlikle soğuk sudan geçirmiyoruz.
Ayrı bir tavada sosumuzu hazırlıyoruz ,makarnayı yağsız hazırlıyoruz,yağımızı sosda kullanıyoruz.
Bilgilerimi sizinle paylaşayım istedim.
Afiyet olsun...

Son düzenleyen: Moderatör:
ben aynen yazildigi gibi yapiyorum. Ne hamarat hatunmusum beeekaydirigubbakcemile3

bende aynı şekilde yapıyorum birde sosu hazırlarken makarnanın suyundanda bıraz katarsanız cok daha vitaminli olur bilginize.

haşladıktan sonra neden sudan geçirirler anlamıyorum hiç böle bişi yapmadım ben

soguk suya tutunca yapismazmis birbirine halbuki ne alaka bilmiyorum bende yapmiyorum yani suya tutmuyorum.. Dogruda yapiyormusum helal banaa hehehehe

ben 1-2 bardak soğuk su döküyordum haslanmış makarnaya
demek ki yanlışmış
gerisin idoğru yapıyormuşum

soguk suya tutunca yapismazmis birbirine halbuki ne alaka bilmiyorum bende yapmiyorum yani suya tutmuyorum.. Dogruda yapiyormusum helal banaa hehehehe

cnm bnce soguk suya tutma mantıgı eger makarna cok pişmişse bılıosun hamurlasıp yapısıor ve goruntusu guzel olmuyor o yuzden tutuluyor,bn tutuyorum tane tane gorunsun dıye bıde bı rakadsımda demıs makaranda b vıtamını var suzunce gıddıyor bu yusden bazen kavurma makarna yaıorum cnm

makarnayı soğuk sudan geçirmezseniz yapışıyor. bu yüzden sudan geçiriyorum tabi çok değil

makarnayı hafif diri iken süzerseniz soğuk suya tutmanıza gerek kalmıyor. tane tane de oluyor.... çok da severim yaramazı ah bi de kilo yapmasa... boshayallersmile

evet bewnde bu şekilde yapıyordum zaten:icecream:
sağol bilgi içinopuyorumnanaktan

haşlama suyuna bol tuz bir kaşık yağ koyuyorum ve makarnayı yavaş yavaş karıştırarak kaynatıyorum o kaynarken ayrı bir tavada sosunu yapıyorum.evet çok kaynadığında suya tutuyorum yapışmasın die çok kaynamamaışsa tane tane oluyor gerek yok.ztaen suya tutuncada makarna soğuyor:KK43:(cokacimcoook

X