Makam araçları bütçenin çerez parası bile değil

Siz görüşüyordunuz değil mi? Konusursan çok selam söyle.
Skype den görüşüyorduk , ama neredeyse 1 sene olmuştur 1 senedir haber alamıyorum napıyor ne ediyor bilmiyorum.
Skype adresime giremiyorum çünkü , ah bi girsem en azından mail atardım :)

Dönse keşke

burda özellikle yurtdışındakilerin tuzu kuru, ihtarı biz yiyoruz onlar yüzünden
Sevgili Mune, inan sadece bu yüzden ve sizleri cok sevdigimden susacagim artik. Cünkü KK ya gercekten zarar gelsin istemem. Sizlerinde basini agrittiysam eger, özür dilerim. Yurtdisinda o kadar özgürüzki, elesetirilere cok acik ülkelerde yasiyoruz. Arada hatirlatman iyi oldu. Ben artik pekde ugramayacagim bu topige. Cünkü anladimki, ihtari siz yiyince mecbur bizlerde banlaniyoruz. Yani gerek yok. Keske bunu ,banladiginiz insanlara, birde özel mesaj atip uyari yapsaniz, herhalde o zaman daha cabuk anlasilir olay.

Hahah şu bold yaptığım kısımda kendimi gördüm :) Üye olalı kaç kişiden duydum şu "beni bir daha alıntılama tamam mı, hıh!!" tavrını saymadım, sayamadım :)
Ben onu hele hic anlamam. Web sayfasi acip bloga yazsinlar o zaman, gerektiginde alintilamadan nasil olacak? Biri gelip "su soyle olmustur, o yuzden de bu budur" diyor.. Bakiyorsun senin bildiginle tamamen zit. Alintilayip "yok, onun asli boyle, iste kaniti" demek sart oluyor, alintilamadan kime ne dedigin nerden belli olacak? Herkes havaya konusursa burasi timarhaneye doner. Bes sayfa sonra biri okuyup aciklama yapma veya itiraz etme ihtiyaci hissetmis, birsey yazmis, alintilamazsa "bu ne diyo yav?" olur okuyan..
Ha bir de sen sey demek istiyorsun, cogu karsi fikir sahibi yazdiklarindan hic hoslanmiyor.. O da dogru, dogru soyleyen dokuz koyden kovulur demisler bosver..

olivia aman sakın bireysel birşey olarak düşünmeyin, öyle düşünülürse üzülürüm sizler bilmiyorsunuz o ayrı ama bazı insanlar bilerek yazıyor, nasılsa böyle birşeyden bana birşey olmaz diyerek yazıyorlar ama bizim başımız ağrıyor cidden.
Ayrıca ihtar aldık diye banlamıyoruz, site ve yasalara aykırı yazıldığında banlıyoruz, bir ihtar alınmışsa da bu paylaşılıyor zaten

AK Parti seçimlerde saçıldıkça ortaya skandallar dökülüyor.

CHP ve MHP emeklilere çift ikramiye, asgari ücreti yükseltme ve çiftçiye mazotu indirmeyi vadedince, AK Parti hemen “Kaynak nerede” diyerek çürütmeye çalışmıştı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tam da bu tartışmaların ortasında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e zırhlı Mercedes tahsisini savundu.

Şimşek, sadece 2015’te 3,3 milyar lira olan lüks makam aracı harcamaları için “Çerez parası bile değil” dedi.

Yazarımız Yaşar Erdinç dün hükümetin 2015’te kamuda çalışan tüm işçi ve memura 3.4 milyar lira ücret ödemesi yapacağını ortaya koydu.

Yani işçi ve memura yüzde yüz zam yapılsa, “çerez parası” kadar ödeme yapılacakmış…

AK Parti’nin bazı harcamalarının “israf” noktasına ulaştığını Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da teyit etti.

Paranın kaynağı ne?

Bursa’da partililere konuşan Arınç açık açık şu itirafta bulundu:

“İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla, başarıyla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır. Haberiniz olsun”.

Şimşek’in “çerez parası” dediği çoğu lüks makam araçları için yapılan harcama, Türkiye’de 10 bakanlığın yıllık bütçesinden fazla.

Düşünün Sağlık Bakanlığı’nın tüm sağlık hizmetleri için 2015 yılı bütçesi 2.7 milyar lira…

Soru şu: “Çerez parası bile olsa” bu paranın kaynağı ne?

Cevap basit “Vatandaştan alınan vergiler”…

Aldığımız benzinden, tükettiğimiz gıda ürünlerinden, yaptığımız telefon görüşme-lerinden ödediğimiz vergiler.

Yani vatandaşın parası…

Diyanet İşleri Başkanı’na alınan Mercedes de, sonrasında iade edildiği için yerine tahsis edilen zırhlı Mercedes de halkın parası.

Türkiye’de devlet 130 bin makam aracı kullanıyor.

Buna karşılık nüfusu Türkiye’den daha fazla ve ekonomisi de kat kat daha güçlü olan Almanya’da 11 bin, Japonya’da 10 bin, Fransa’da ise 9 bin makam aracı var.

Halkın parası ile lüks ve şatafat yaşanıyor, sonrasında da halka verilen hizmetler aşağı çekiliyor, vergiler artırılarak “israf” sürdürülüyor.

Hesap verme bilinci...

Oysa dünyanın en müreffeh ülkesi ABD’de bakın geçtiğimiz günlerde nasıl bir karar alındı.

Clinton çiftinin 2014 gelirlerinin 30 milyon doları bulduğu ortaya çıkınca, eski başkanlara yapılan ödeneklerde kısıntıya gidildi.

Temsilciler Meclisi “halkın parası” diyerek, eski başkanların emekli maaşlarını yıllık 200 bin dolarla sınırladı.

Geliri 400 bin doları aşanların ödeneğini de kesti.

Oysa 2014’te yapılan ödeneklerin toplamı sadece 3 milyon 500 bin dolardı…

Yani Diyanet İşleri Başkanı’na tahsis edilen zırhlı Mercedes ile aynı para…

ABD onca zenginliğine rağmen halkın parasına “çerez parası”gözüyle bakmadı.

Türkiye’de de “vergi bilinci” ve “halkın parası” hassasiyeti oluşmadıkça,
hesap verme ve hesap sorma bilinci inşa edilmedikçe ileri demokrasiden söz edilemez.

Ancak o zaman kamuda “makam aracı saltanatı” da “kamu imkânlarıyla dinlenme tesisleri ve konutlar inşa etmek” savurganlığı da sona erecektir.
Erhan Başyurt

sendede ne aile varmış ya , alayı alkolik..
Güzel cvp yazmışsın tebrikler ama arkadaş görmezden gelmiş

Hayyal , birazdan sana da uyduruk köşe yazıları yorumu gelirse şaşırma Dün benzerini yaşadım. Sana gelecek yanıtı merakla bekliyorum

Okypete yi veya siteden başka bir arkadaşımızı şahsen tanımıyorum. Dünden beri size imada bulunduğunu iddia ediyorsunuz. Size yazdığı mesajı gördüğümde ; daha ziyade konuyu yeni görüp geldiğinizi ve size konuya hoş geldin dediğini anladım ben.

Ek olarak yorumlarından tanıdığım kadarıyla okypete ima etmek yerine ne söyleyecekse direkt söyler ve söylüyor da zaten. Neden kaçak dövüşsün ki ?

"bende diyorum ki burada görev yapip sırf düşünceleri icin haksizlik gören kisilerin hesabini Allah sorsun inşallah" Bu cümlenizle ne anlatmak istediniz ?

Hmm kara murat oldum battal gezi oldum fatih oldumm..Ama hiçbir zaman yaranmak icin alkişçı olmadim:)))))
Bursa’da partililere konuşan Arınç açık açık şu itirafta bulundu:

“İsrafın önünü alsak sizden vergi almamıza gerek kalmaz. 13 yıllık iktidarımızın her tarafı altın yazılarla, başarıyla doludur. Ama israf konusunda karnemiz kırıktır. Haberiniz olsun”.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…