Mailden tekrar gonderirsem ısrarcı mı olurum sizce?

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.339
347
Hayırlı haftalar olsun herkese.Ben geçen perşembe ve cuma günü iki ilana başvuru yaptım ilandaki özelliklere uyuyorum birinci başvurduğum yer Perşembe günü ilan veren yere aynı gün ik departmanina email attım yaklaşık kırk dk sonra ik bölümünden bir bayan emailime geri dönüş yapıp ilginize teşekkürler en kısa sürede size geri dönüş yapacağız diye cevap yazdı.Dun de cv'im iki kere görüntülenmis.
Cuma günü başvurduğum yere de ilan çıkar çıkmaz başvuru yaptım sonra santrali arayıp e-mail adreslerini istedim çünkü sitelerinde tel ve faks numaraları vardı sadece sonra kız mail adresini verir vermez hemen oraya da gönderdim sonra aradan bir saat geçti cv'im iki kere görüntülenmis.
Ama iki yer de aramadi ararlar mı gün içinde yoksa yarın da dönebilirler mı .Bir de tekrardan email adresine iki yere de cv'mi göndersem çok mu göze batarim ısrarci mı gözükürum.
Bu arada iki ilan da sekreter resepsiyonist ilanları benim de dört buçuk seneye yakın tecrübem var.İlanda ingilizce Muhasebe ehliyet seyahat engeli olmayan gibi özellikler istemiyordu gelen müşterileri karşılamak telefon santral kargo gönderimi vb.gibi iş tanımında vardı.

Cv görüntülenmiş zaten bir daha mail atma. Israr göze batabilir, hoş karşılanmayabilir. Ayrıca iki güne dönüş beklemek biraz garip değil mi, yeri geldi haftalar sonra arandım. Başka başvuru yapabileceğin işleri de kovala bunları unut şimdilik.

dyakamoz dyakamoz cnm sence bugün olsa da yarın arama şansları var mı beni dersin yani cvleri inceleyip bir iki gün sonra arayabilirler mı

dyakamoz dyakamoz cnm sence bugün olsa da yarın arama şansları var mı beni dersin yani cvleri inceleyip bir iki gün sonra arayabilirler mı

bence iki hafta sonra da arayabilirler

şöyle düşün sen İK daki çalışan ya da işe alan müdürsün

patron ilan verin X kariyer sitesine eleman arayalım dedi

ilanı verdin para vs verdin sonra ilana ilk başvuranı hemen arayıp gel başla mı dersin

bir süre ilan yayında kalacak CVler toplanacak

okuyacaklar, değerlendirecekler, en az 3-5 kişiyi gözlerine kestirecekler

sonra sizi ve diğer adayları arayıp görüşecekler, belki 2 kişiye indirip bir üstteki ile görüştürecekler

bunlar da öyle Cuma dan Pazartesi ye olacak süreçler değil

lakin çalışma tecrübesi olan birisi için fazla aceleci ve ısrarcısınız

gittiğiniz görüşmelerde de böyle davranırsanız olumsuz izlenim yaratabilirsiniz

umarım en kısa zamanda iş sahibi olursunuz ,

bir de yanılmıyor isem geçen vardı bir konunuz evinize yakın olan yerde başla demiştik orası ne oldu

bekleyin derim, bana bazı firmalar 4-5 kere görütünleyip öyle dönüş yaptılar 1-2 hafta sürdüğü bile oldu.
ısrarcı olmayın, işe çok ihtiyacı olduğu izlenimine kapıldıklarında maaş skalasını düşürebiliyorlar

Zaman tanıyın. 2 gün çok kısa bir süre. Özgeçmişinize birkaç kez bakmaları iyi birşey. Birkaç kişi arasında kaldıklarını sizin de onlardan biri olduğunuzu gösterir. Aşırı ısrarcı davranmanız başka seçeneğiniz yokmuş, onlara mecbur kalmışsınız izlenimi yaratır. Bu da maaş ve şartlar konusunda dayatılmış olarak karşınıza çıkabilir.

Hiçbir online başvuruda bu kadar çabuk kısa sürede dönüş yaptıklarını görmedim, duymadım. Onların da cv toplamak için kendilerince bir süresi vardır, her cvsi uygun kişiyi gördüklerinde direkt mülakata çağıramazlar ki. Hem online başvuru hem de mail atmışsınız zaten. Bekleyin hiçbir şey yapmayın artık. Hakkınızda hayırlısı inşallah olumlu olur.

İnsan işsiz olunca boşta kalınca herşey bir an önce artık olsun istiyor iyi yerlerde olunca bir de ekstra şeyler olmayınca iki kere görüntüleyince biraz umutlandim çünkü bir kere görüntüleyince genelde geri dönüş olmuyor umarım ikisinden biri geri döner keşke bilsem kesin geri dönüş yapacaklar bir iki hafta yine beklerim bu arada başka yerlere de başvuruyorum.

D damdan cnm biri Esenyurt tarafindaydi günde dört saat yolum vardı diğeri yani bana yakın olan yer de geri dönüş yapmadı maalesef

Cv lerden aday havuzu oluşturuyor olabilirler o yüzden hemen aramayabilirler. Bu durum moralini bozmasın ama dediğim gibi haftalar sonra arandığım bile oldu. Üç gün sonra da arandığım oldu bu o yerin işleyişiyle alakalı. Sen sadece bekle başka yerlere de başvur. Sürekli aynı yere mail atarak taciz etme:)

D damdan aynen cnm çok mail atmak da ısrarcı olurum ama eger olumlu olurss aşağı yukarı bir iki hafta içinde geri dönüş olur inşallah umarım aday havuzuna cv toplamak için cv lere bakmiyorlardir.
Bu sitelerden geri dönüş almak o kadar kolay değil galiba zaten eleman çıkacaksa en fazla bir ay içinde birisini alırlar

D damdan cnm biri Esenyurt tarafindaydi günde dört saat yolum vardı diğeri yani bana yakın olan yer de geri dönüş yapmadı maalesef

belki buralar olur ama bak o konuda da sanki çağırmışlar da sen karar veremiyorsun gibi yazmıştın

şu hemen havaya girme modundan çık

başvurunu yap bulduğun ilanlara ama hemen de hayal kurma

evet 4 saat uzaktaki işe gitme ama biraz da olasılıkları düşün yani her iş ilanı tam sana göre olamaz değil mi

mesela bu tam bana göre dediğin ilan klasik ilan aslında bir özellik yok ilanda

senden başka onlarca kişi başvuruyor o ilana seni görüşmeye çağırsalar da almayabilirler

oraya bel bağlayıp bekleme moduna girme aramaya devam

umarım en kısa zamanda bulursun iş

D damdan aynen cnm çok mail atmak da ısrarcı olurum ama eger olumlu olurss aşağı yukarı bir iki hafta içinde geri dönüş olur inşallah umarım aday havuzuna cv toplamak için cv lere bakmiyorlardir.
Bu sitelerden geri dönüş almak o kadar kolay değil galiba zaten eleman çıkacaksa en fazla bir ay içinde birisini alırlar

beni bir kere 6 ay sonra aramışlardı

ben o arada başka işe başlamıştım hayır dedim

sonuçta onları bekleyecek halimiz yok

Gerçekten beklemek belirsizlik iki kere göruntuleyince bile bir umut kırıntısı arıyor insan bazen ertesi günü cvyi değerlendirip ertesi günü aradıkları da oldu bir ay sonra da aradıkları olmuştu ama süre keşke bu kadar olmasa bir iki hafta içinde geri dönüş olsa

Altı ay şaka gibi cidden bazen yaptıkları şeyi anlamak mümkün değil
Zaman zaman isyerleri ihtiyaç olmadığı durumda da ilan verir CV havuzu oluştururlar. Siz hemen umut bağlamayın her ilana. Hepimizin başına geliyor böyle şeyler, su an evden kendi işimi yaptığım halde ilan gördükçe başvuru yaparım ben. Maksat CV havuzunda olmak, arayışa girdiğimde bulunmak kolay olsun. Aradıklarında bazen görüşmeye de gidiyorum sıcak tutuyorum bağlantıları diyelim. 🙈

X