• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Maiberf'' kitap okuma günleri 5. anket

seçin bakalım kmeirgenler

• Harold LAMB ''Büyük İskender''

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    13
  • Anket Kapalı .

maiberf

piyuvvvvv
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2008
2.538
1
156
Ankara
Refik Halid KARAY '' Bugünün Saraylısı''
Adalet AĞAOĞLU '' Bir Düğün Gecesi''
İskender PALA '' Şah ve Sultan''
Harold LAMB ''Büyük İskender''

Refik Halid KARAY '' Bugünün Saraylısı''

Orta gelirli istanbul'da yasayan bir aileye, sonradan görme zengin bir akrabanın kızı olarak gelen bir kız ve bu Ailenin yargı değerlerini nasıl alt üst edişi konu ediliyor.kızın Aileye gelir olarak sağladığı katkılar,kaprisleri ve güzel olmasından dolayı bir çok talip çıkması Aile içinde nasıl etkiler yaptı anlatılıyor.

İskender PALA '' Şah ve Sultan''

Aşk ve savaş. Sadece gönüllerin değil alınların, kemiklerin ve gözlerin alev alev yandığı savaş.
Kahramanlarını, Yavuz Sultan Selim’i de Şah İsmail’i de tarihin merdivenlerinde bir basamak aşağı indiren bir basamak yukarı çıkaran savaş.
Çaldıran...
Şimdi Çaldıran ne 500 yıl geride ne 500 yıl ileride.
Kızılbaşlık!
Sünnilik!
İktidar hırsı.

Adalet AĞAOĞLU '' Bir Düğün Gecesi''

Sevgisizliklerin,yıkılışların,kuşkuların,kaçışların kendinden hoşnutsuzlukların romanıdır. Toplumsal çözülüşün ağır bastığı bir dönemde,umarsız ve yalnız bireylerin umarsız ve yalnız bireylere bel bağlama çabalamaların romanı; nicedir bekleyen bir eleştiricinin romanı; yer yer Sartrenin ‘Cehennem başkalarıdır.’ Sözünü anımsatan bir roman. Ama bu kadar değil . karanfilleri,gülleri,glayölleri aşarak Anadolu Kulübüne girebilen sarı kır çiçeklerinin de romanı.

Harold LAMB '' Büyük İskender''

Aklın ve Hırsın, Antik Çağ Dünyasının Fethinin, Büyük İskender'in Romanı...

İskender'in yanında Herodotos'un renkli anlatısı, Ksenefon'un Anabasis'i, Hekataios'un dünya krokisi bulunmaktaydı. Babil'e giden geniş Kral Yolu'nun üzerinde buldu kendini. Dağınık halde yürüyen ordu nehri geçmek için bir araya geldiğinde, her yıl organize edilen katılımlar nedeniyle ordunun sayısal olarak nasıl kabarmış olduğunu ve az sayıdaki kadınla birlikte, daha çok mühendislerin yaptıkları makineleri taşıyan arabaların nasıl çoğalmış olduğunu da gördü. Orduya katılan bazı yeni birimler de vardı... Sidon'dan çevirmenler, gemi ustaları ve teknisyenlerle, Memfis'ten matematikçiler. Bir olasılıkla toplam olarak otuz beş bin kişi Fırat ile Dicle nehirleri arasındaki ovada keşif kollarını izliyordu.

LİSTEDEKİLER
Sarissa
maiberf
burcu_brc
prensesi
Maip
MissA
orchidea
hande80
ameli
sliuistu
gnydn64
smoker
glntpl
Punchshe
daisy

Not: Katılmak isteyenler Sarissa'ya özel mesaj atsınlar.
Lütfen "Kitap Günü"ne katılmayacaklar oy kullanmasın.

.

Son düzenleyen: Moderatör:
ya sen o kadar dikkat et yine yazım yanlışı yap olacak iş mi eeee sakınılan göze öp batar kemirgenler tecrübeyle sabittir

sarissacım acemi işi bu kadar oldu be yavrus idare ediverin yada taşıyıverin dicem ama bende çok oldum dimi

Teşekkür ederiz Liv.
Maiberf'im eline sağlık, hayırlı olsun yeni anketimiz.
Listeyi önceki anketin ilk sayfasından kopyalayıp yapıştırırsan süper olacak.
Yalnız tarih sınırlaması yapmamışsın gelen giden oy kullanır şimdi.
Bir de biraz erken mi oldu ne bilmiyorumkismile

sarissa bir acemi için bu istekler çok fazla değilmi,peki bunları nasıl yapıcam derhal söyle

mairberf öncekindende tebrik ettim burdanda edeyim..çok güzel kitaplar..hangisine oy versem diye düşünüyorum..

Maiberf'im geçti sanırım, tarih sınırlamasını artık yapamazsın.
Listeyi kopyalayıp ilk mesajına edit yaparak ekleyebilirsin.
Edit aktif artık.

Ben de kararsız kaldım ama daha çok zaman var düşünürüm nasılsa.
Çok güzel kitaplar Maiberfciğim teşekkürler.

teşekkür ediyorum slicim ama bir de bana sor seçmekten çok anketi açmak beni telef etti ki onu da doğru düzgün yapamadım ama artık idare edin

herkese iyi düşünmeler diyorum ben şimdi kaçıyorum görüşmek üzere esen kalıııın he he he

Maiberfim liste derken oy kullanacakların listesinden bahsetmiştim canım.
Yanlış anladın sanırım ya da ben anlatamadım bilmiyorumkismile

öbür kitapta hızlı başladım çabuk söndüm, okuyacak vakit bulamıyorum resmen:1no2:
yeni anketimiz açılmış
kasıma kadar vaktimiz var diye biliyordum
bitirenler burdan hemen başlarlar o zaman
bu beni gaza getircek galiba iyi oldu aslındasempatiksalakcinni

ben ihtimal bu gece bitiririmkitabımı.oyumu adalet ağaoğluna verdim çok duymuştum okuyamamıştım.umarım onu okuruz.

ooo benimde acele etmem lazım yeni anket açılmış.
diğer kitap az kaldı haftasonuna bitiririm kesin.
henüz seçim yapamadım.
kitapların hiç birini okumadım.
bu yazarların başka kitaplarınıda okumadım. ilk defa tanışacağım
güzel olacak benim için.

Back