Mahremiyet eğitini

bende her gelenin gorenin mic mic opmesinden hic hoslanmiyorum kimsenin cocugunuda oyle mic mic sevmem
kizima 20 ayliktan beri seni opmelerine izin verme opmek istediklerinde yanlarindan uzaklas diyordun son 2 aydir birisi gel bi opeyim dedigi zaman hayir diyor eger kaninin kaynadigi biriyse gozumun icine bakiyor tamam op hadi diyorum
demekki bu yastada ogreniyorar
ben ogretirken agzin burnun yara oluyo grip olursun opmesinler seni diyodum anlamis beni

Çocuğunuz anlattıklarınızı anlama açısından biraz küçük ama siz yine de söyleyin, ileride tepkilerine yansıyacaktır.

Ben neler yaptım;
-Anne/ baba dışında hiç kimseden para yada yiyecek istememesini, verilirse de kabul etmemesini söyledim.
-Banyo yaptırırken özel bölge terimi kullanırdım, meme, üreme bölgesi ve poposunu dokunmaz kendisine yıkattırırdım.
-Dışarıda birinden bir şey alacaksa benden yada babasından onay alması gerektiğini anlattım. Teklif edene de koruma amaçlı mecburen geri çevirdiğimizi kusura bakmamalarını söyledim.
-Kendisini güvenli hissetmediği hiçbir yerde durmamasını gerekirse bağırması gerektiğini anlattım.
-Anne yada babaya haber vermeden hiç bir yere gitmemesini, onu bulamazsam ikimizinde çok korkacağını vs vs söyledim.

Bazen tüm bunları bir masalın içinde hikayeleştirdim.

Benim de 22 aylık kızım var . Girdiği ortamda hep dikkat çeker . Önceden gerkesten çekinirdi . Şuanda yolda herkese el sallıyor . Biri bişey vermeye kalksa utanıp bana bakıyır . Al deyince alıyor . Veya biri çağırsa bana bakar gideyim mi diye . Ben hiç eğitim vermedim kızım böyle . Öpme sarılma olayına bi el alın bnce . Kesinlikle öptürtmem de yabancıya sarılmasına da izin vermem .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…