Mahremiyet eğitini

sedeflidondurma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2018
905
927
Merhaba arkadaşlar. Allah bütün yavrularımızı bize bağışlasın. Benim 22 aylık bir kızım var. Şu an çok sıcakkanlı oldugu bir dönemde. Zaten bebekken de soğuk bir çocuk değildi ama şimdilerde eve biri mi geldi onla gitmek için ağlayan yolda belde biri gel dese hemen giden bir çocuk. Hatta dün yolda yürüyoruz farklı bir tarafa yöneldi bende bekleyip bu tarafa gel dedim. O sırada da apartmandan bir adam çıktı çağırdı bizimkini adama hemen gitti bir de kucagına alması için kollarını kaldırıyor. Yolda yürüyoruz bütün dükkanlara girmeye çalısıyor. Bazen zorla girdiğimiz de oluyor. Bazıları şeker meker de veriyor. Cafe gibi yerlerde yine aynı herkese gidiyor. Mama diye istiyor. Yani çoğu çocuk belki bmyledir ama mahremiyet eğitimi bu günlerde kafamı çok kurcalıyor. Geçen bir cafede bir adam sevme dozunu kaçırdı çok rahatsız oldum. Normalde kimse sevmesin dokunmasın kafasında değildim ama adam asırı rahatsız etti. Bu kadar küçük çocuga nasıl bu eğitim verilir korkutmadan.

Valla ben kimse sevmesin dokunmasin kafasindayim. Bundan da memnunum. Es dost disinda kimse cocuguma dokunamaz. Gecenlerde kizima markette biir teyze dokunmaya kalkti. Kibarca geri cevirdim. Dokunmadan sevmek cok mu zor sankii. Hayir bir de etraf mikrop kayniyor. Ben nerden bileyim sen elini en son nne zaman yikadin? Bende severim cocuklari. Ama uzaktan pist pist yaparim. Kas goz hareketleri falan. Gidip de dokunmam eliin cocuguna.
22 aylik cocugunuz kendini savunamaz. Ama diz engel olun. Kimsenin verdigi sekerleri cocugunuza vermeyin. Oordan uzaklasinca atin cope. Zaten cocuk attiginizi gorunce bir dure sonra oo da atmaya baslar.

22 aylik cocuk yolda yururken nasil yaninizdan ayrilir ki 🙄 buna izin vermeyin. Sevmek isteyenleri de siz geri cevirin, mesafe koyun en azindan.
Güvenli bir yerdi yoksa ayırmam tabiki. Araba falan yoktu ve gidebileceği alanda yoktu bana geri dönmesi lazımdı yani. Geri dönmesini bekliyordum.

Mümkünse tanımadıgım kimsenin cocugumu kucagına almasına izin vermiyorum. Kibarca reddettim bu zaman kadar. Bence iyi de yaptım. Sadece bi market calısanı 1 sn icinde öptü çocuğumu bide uçuğu vardı Allahtan bisey olmadı yavruma. Hala aklima geldikce sinirim bozulur saniyelik biseydi. Tanıdıklarımız tabiki sevebilir belli ölcülerde. Neyseki anlayıssız bi cevremiz yok. Ama tanımadıgımız kimse cocugumu sevemez, kucagına alamaz net. Ben artik kimseye guvenemiyorum. Guvenmekte degil bi gereksiz, manasız görüyorum. Oglum 3 yasında iyiki de boyle yetistiriyorum

Valla ben kimse sevmesin dokunmasin kafasindayim. Bundan da memnunum. Es dost disinda kimse cocuguma dokunamaz. Gecenlerde kizima markette biir teyze dokunmaya kalkti. Kibarca geri cevirdim. Dokunmadan sevmek cok mu zor sankii. Hayir bir de etraf mikrop kayniyor. Ben nerden bileyim sen elini en son nne zaman yikadin? Bende severim cocuklari. Ama uzaktan pist pist yaparim. Kas goz hareketleri falan. Gidip de dokunmam eliin cocuguna.
22 aylik cocugunuz kendini savunamaz. Ama diz engel olun. Kimsenin verdigi sekerleri cocugunuza vermeyin. Oordan uzaklasinca atin cope. Zaten cocuk attiginizi gorunce bir dure sonra oo da atmaya baslar.
Ben başkalarıylada iletişime açık olsun kafasındaydım ama dengeyi bulamadım resmen herkese açık su an. Cafede adamların yanına gidip gidip kurabiyelerden istedi geçen. Vermeyin diye tembihliyorum. Bir tane daha verelim yok bu tuzlu birşey olmaz.

Bazı çocuklar sosyal olur, yeğenim de öyleydi bu yaşlardayken. Ama sizin kontrol altında tutmanız gerek. Dükkana girmek istese de girmeyeceksiniz, sokakta elinizi bırakmasına izin vermeyeceksiniz. Bunu da zorla değil anlatarak yapacaksınız. Evde anlaşacaksanız elimi bırakmak yok, bırakırsan geri döneriz diye. Bırakırsa gerçekten döneceksiniz. Böyle böyle öğrenecek.

Mahremiyet eğitimini bu yaşta veremezsiniz. Korkmaması falan problem değil anlamaz zaten. 3 hatta 3.5 yaş sonrası verilir mahremiyet eğitimi.

Mümkünse tanımadıgım kimsenin cocugumu kucagına almasına izin vermiyorum. Kibarca reddettim bu zaman kadar. Bence iyi de yaptım. Sadece bi market calısanı 1 sn icinde öptü çocuğumu bide uçuğu vardı Allahtan bisey olmadı yavruma. Hala aklima geldikce sinirim bozulur saniyelik biseydi. Tanıdıklarımız tabiki sevebilir belli ölcülerde. Neyseki anlayıssız bi cevremiz yok. Ama tanımadıgımız kimse cocugumu sevemez, kucagına alamaz net. Ben artik kimseye guvenemiyorum. Guvenmekte degil bi gereksiz, manasız görüyorum. Oglum 3 yasında iyiki de boyle yetistiriyorum
O kibarca reddetme kısmını nasıl yapıyorsunuz. Ben çok sık kafeye falan giden biri değilim birkaç kez gittiğimde kızım illaki sıkılıp gezmek istiyor biraz gezsin dedim çok az insan vardı. Birileri çıkıyor mutlaka sevmek isteyen. Yerimden fırlayıp sevmeyin mi diyeyim ne yapayım bilemedim.

Ben başkalarıylada iletişime açık olsun kafasındaydım ama dengeyi bulamadım resmen herkese açık su an. Cafede adamların yanına gidip gidip kurabiyelerden istedi geçen. Vermeyin diye tembihliyorum. Bir tane daha verelim yok bu tuzlu birşey olmaz.
Siz engel olacaksiniz. Sert olun gerekirse. Biri biisey verirse ben bu sekilde alismasini istemiyorum k.bakmayin deyip geri cevireceksiniz. Kizinizin yaninizdan ayrilmasina musade etmeyin. Baska masalara gitmesiin, dukkanlara girmesin. Ortalik cok kotu gercekten. Insanlara guven kalmadi. Koruyun kizinizi.

Bazı çocuklar sosyal olur, yeğenim de öyleydi bu yaşlardayken. Ama sizin kontrol altında tutmanız gerek. Dükkana girmek istese de girmeyeceksiniz, sokakta elinizi bırakmasına izin vermeyeceksiniz. Bunu da zorla değil anlatarak yapacaksınız. Evde anlaşacaksanız elimi bırakmak yok, bırakırsan geri döneriz diye. Bırakırsa gerçekten döneceksiniz. Böyle böyle öğrenecek.

Mahremiyet eğitimini bu yaşta veremezsiniz. Korkmaması falan problem değil anlamaz zaten. 3 hatta 3.5 yaş sonrası verilir mahremiyet eğitimi.
O dükkanların önünde çocugu çekiştirirken birileri bırak gelsin diyor. O zaman işte daha da zor oluyor herşey. Elimi tutmuyor çogunlukla ağlayıp bıraktırttırıyor. Evde anlaşıp tutmazsa geri dönmek en iyisi hralde. Ama yapma dediğim şeyi yapınca önünden alıyorum sonra istediğinde anlaşıyoruz tamam diyor yine yapacagını yapıyor bu sıralar pek söz dinlemiyoe bazı konularda malesef.

Siz engel olacaksiniz. Sert olun gerekirse. Biri biisey verirse ben bu sekilde alismasini istemiyorum k.bakmayin deyip geri cevireceksiniz. Kizinizin yaninizdan ayrilmasina musade etmeyin. Baska masalara gitmesiin, dukkanlara girmesin. Ortalik cok kotu gercekten. Insanlara guven kalmadi. Koruyun kizinizi.
Tesekkürler cevabınız için. Bundan sonra daha da dikkatli olacağım.

Merhaba arkadaşlar. Allah bütün yavrularımızı bize bağışlasın. Benim 22 aylık bir kızım var. Şu an çok sıcakkanlı oldugu bir dönemde. Zaten bebekken de soğuk bir çocuk değildi ama şimdilerde eve biri mi geldi onla gitmek için ağlayan yolda belde biri gel dese hemen giden bir çocuk. Hatta dün yolda yürüyoruz farklı bir tarafa yöneldi bende bekleyip bu tarafa gel dedim. O sırada da apartmandan bir adam çıktı çağırdı bizimkini adama hemen gitti bir de kucagına alması için kollarını kaldırıyor. Yolda yürüyoruz bütün dükkanlara girmeye çalısıyor. Bazen zorla girdiğimiz de oluyor. Bazıları şeker meker de veriyor. Cafe gibi yerlerde yine aynı herkese gidiyor. Mama diye istiyor. Yani çoğu çocuk belki bmyledir ama mahremiyet eğitimi bu günlerde kafamı çok kurcalıyor. Geçen bir cafede bir adam sevme dozunu kaçırdı çok rahatsız oldum. Normalde kimse sevmesin dokunmasın kafasında değildim ama adam asırı rahatsız etti. Bu kadar küçük çocuga nasıl bu eğitim verilir korkutmadan.
22 aylik çocuk mahremiyetin tam farkında değildir siz sakınacaksınız
Biraz daha büyüyünce ona daha iyi ifade edebilirsiniz bu durumu
Henüz iki yaşını bile tam doldurmamış küçük sürekli gözünüz üstünde olsun
Benim kızımda böyle sevecen herkesle konuşan bıcır bıcır bi çocuktu takıpteydım benim gozemtimim altında sosyalleşmesine izin verdim insanlarla iletişim kurmak istediğinde engel olmadım kimsede abartılı sevme hareketlerinde bulunmadi rahatsiz olacagim sekilde
Oğlum zaten kimseyi kendine yaklaştırmayan bi çocuk kimsenin onu sevmesine izin vermez ve tepki gösterir saygı duyuyorum ona ama kızım gibi sosyal olmasıni isterdim

O dükkanların önünde çocugu çekiştirirken birileri bırak gelsin diyor. O zaman işte daha da zor oluyor herşey. Elimi tutmuyor çogunlukla ağlayıp bıraktırttırıyor. Evde anlaşıp tutmazsa geri dönmek en iyisi hralde. Ama yapma dediğim şeyi yapınca önünden alıyorum sonra istediğinde anlaşıyoruz tamam diyor yine yapacagını yapıyor bu sıralar pek söz dinlemiyoe bazı konularda malesef.

Yok siz yeterince disiplin kuramıyorsunuz, genelde anneler öyledir. Çocuklar eninde sonunda pes edeceğinizi bildikleri zaman bunu kullanırlar. 6 aydan itibaren başlar bu kullanma olayı. O yüzden gerçekten eğitmekse amacınız pes etmemeli disiplinden taviz vermemelisiniz. Hayır gerçekten hayır olmalı. Hayır ama ağlayınca ya da on sevimlilik yapınca evet olursa eğer çocuk bunu kullanır. Şimdi bir şekilde idare edersiniz ama bu disiplini şimdi sağlamazsanız ilerleyen yaşlarda çok sıkıntı çekersiniz.

Yeğenim 2 yaşlarındayken ablasına ders veriyordu (çok erken konuştu sıpa iki yaşında sohbet ediyordu) babadan bir şey isteyeceğin zaman önce yavlar sonra ağla diye. Ama benimleyken parka gittiğimizde hadi eve gitme zamanı deyince salıncağa el sallayıp geliyordu. Çünkü biliyordu biraz daha talebine karşılık bulamayacağını. Çocuk eğitiminde kararlılık en önemli şeydir.

Çocuğum yok ne yapılır bilmiyorum anneler güzel tavsiyeler veriyor ama ben çok tatlı bir kızınız var demeye geldim 🥰 hiç hoşlanmıyorum yabani asosyal insan görünce öcü görmüş gibi ağlayan çocuklardan 😒

O kibarca reddetme kısmını nasıl yapıyorsunuz. Ben çok sık kafeye falan giden biri değilim birkaç kez gittiğimde kızım illaki sıkılıp gezmek istiyor biraz gezsin dedim çok az insan vardı. Birileri çıkıyor mutlaka sevmek isteyen. Yerimden fırlayıp sevmeyin mi diyeyim ne yapayım bilemedim.
Biz cok gideriz cafeye esimle olsun, esim olmadan sadece oglumla veya arkadaslarla hep beraber. Mesela yan masada iki tane genc kiz oturuyordu oglumu uzaktan seviyolardi. Bikac dk sonra kucagimiza alabilir miyiz dediler kusura bakmayın lutfen veremem dedim tebessüm ederek guzelce onlarda peki dediler bunun gibi.
Veya opebilir miyiz diyen olunca aynı sekilde.
Bu soruyu sormadan öpen densizlere yapacak bisey yok ama tabiki.
Mesela karsı komsum cok tatlı ve guvenilir de bi abla. Evinde 2 kızı oluyor gunicinde. Bana arada verebilirsin islerin olunca veya dinlenmek istediginde diyor tesekkur ederim abla sagolasin diyip kapatiyordum. Bigun aşırı ısrar etti artık yine oglumu almak icin tamam gelelim 10 dkya dedim bende gittim oglumla. Benim gozetimimde oldular bidahada çağırmadı:) Nasil verebilirim ki komsumun evine cocugumu tek basina🙄 Allah mecbur etmesin. Bunlar gibi seyler

benim kızda oyleydi maalesef.yabancılarla arkadaş oluyorduk sayesinde
şuan anladığı ve bildiği için yanaşmıyor. ama yine sıcakkanlı.
şimdi dediklerimi uyguluyor.
sürekli bilinç altına yerleştir.
sürekli anlat.
daha sonra birine gitmek için senin iznini ister zamanla korkma.

Bu aralar bir kitap görüyorum hep Hüso ile Mahremiyet Eğitimi diye. Bir bakın ona isterseniz.

Ufaktan konusmaya baslayın bilinç altına işlesin. Yabancılarla konuşma onlardan bırsey alma. Birşey istersen annen baban sana alır gibisinden. Ben de çok sinir olurum çocuga dokunarak sevenlere. O eli illa sürecek saçına yanagına. Hem çocuk istiyor mu annesi istiyor mu bakalım. Kendimi düşünemiyorum markette yolda birinin çocugunun yanağını sıkacağım saçına dokunacağım falan resmen taciz bu.

Kırmızı çizgi isimli kitabı öneririm. Ben aldım ve evde kızıma okudum. Hatta arasıra açıp hatırlatmam gerektiğini düşünüyorum. Konuyu güzel açıklamış. Siz çocuğunuzun yaşına göre uygun ifadelerle anlatabilirsiniz

Kafede yalnız dolaşmamalı zaten

Yani ben çok rahatsız oluyorum öyle yanıma gelen miniklerden

Sevsen dert sevmesen dert istiyor versen dert vermesen dert

Çocuk çok küçük sizsiz yan masaya dahi gidilmeyeceğini öğrenmeli

Hayır onlar bizim değil deyip alın yanınıza

Başka insanlara değil çocuğa söyleyeceksiniz onlar da duyup anlar zaten

Yabancıya gidilmez başkasının verdiği alınmaz vs

Birgün sitenin bahçesinde oturuyoruz

Komşu geldi onun çocuğu da orada oynuyor eşi de yanımızda

Çocuklara çikolata verdi almadılar

Nasıl tembih ettiniz bunları diyor sonuçta Adamı tanıdıkları çocuğu ile oynadıkları halde biz al demeden almadılar bir tanesi değil hepsi

Öğreteceksiniz anlar yavaş yavaş

X