- 27 Ağustos 2022
- 4.746
- 7.997
- 88
- Konu Sahibi perdono pero no olvido
-
Bir kaç kere tekrarlayınca acaba yanlış bir yöntem mi uyguladım diye endişelendim. Yani biri onu öperse kendini suçlu hisseder mi anlamında..Ohooo ben daha minicikken bile kulağına fısıldamaya başladım. “Anne babadan başkasının kucağına bile gidilmez,elinden dahi öpemezler” vs. Hiç kimseye de dokundurmadım zaten. Bunu doktoru tembihlemişti.
2 yaşta oyunlaştırma yaparak anlatmaya çalıştım.
2,5 yaş tuvalet eğitiminde vurguladım.
Şimdi 3 yaşta bazen kendi bazen ben ara ara konuşuruz.
Bizimki de hep tekrarlardı küçüklükten beri. Ben bir rahatsızlık duymamıştım,daha iyi olduğunu düşünmüştüm.
Ben tuvalette,banyoda,giyinirken hatırlatıyorum arada bir.Bir kaç kere tekrarlayınca acaba yanlış bir yöntem mi uyguladım diye endişelendim. Yani biri onu öperse kendini suçlu hisseder mi anlamında..
Çocuklar her şeyi çok kolay kapıyorlar. Sadece bir kere söylemiştim. Konuşma haricinde başka bir yöntem var mı ki..
Ben de öyle şeyleri söylüyorum da, kıyafet ve bez değiştirirken falan onlara tepki vermiyordu. Öpme konusunu aşamadı sanki. Söylerken çok mu sert söyledim acaba, ona kızdığımı falan mı düşündü bilemiyorum.Ben tuvalette,banyoda,giyinirken hatırlatıyorum arada bir.
Geçen gün doktor randevusu vardı,gitmeden önce de anlattım,”sadece benim yanımda doktor dokunabilir” diye.
Ben çok takıntılıyım,bu arada.
Maalesef ben de çok korkuyorum.Ben de öyle şeyleri söylüyorum da, kıyafet ve bez değiştirirken falan onlara tepki vermiyordu. Öpme konusunu aşamadı sanki. Söylerken çok mu sert söyledim acaba, ona kızdığımı falan mı düşündü bilemiyorum.
Ben de takıntılıyım malesef, bu kadar korumacı olmak iyi mi onu da bilmiyorum. Dünyadan çok korkuyorum
Aynı durumdaydık,defalarca söyledim,son günlerde tuvalete gelmiyor artık. Yine aklına gelir mi bilmiyorum.Mahremiyet egitimi konusunda bende Lale gibiyim ama sanirim bu benim kizima iyi gelmedi (3 yasinda) doktora gitmeden once uzun uzun dil doksem dahi illaki strese giriyor, ozellikle kulak ve kalp muayenesi sirasinda.
Benim kizim krese gidiyor, orda da tuvalet konusunda yardımcı oluyorlar normalde ama benim kizim bir tane ogretmeni haric kimseye izin vermiyor, cunku öyle anlastik hem kizimla hem ogretmeniyle.
O ogretmen yoksa kizim destek istemedikce tuvalet destegi vermiyorlar.
Yalniz benimde sormak istedigim birsey var, cocuklarin mahremiyeti ok ama biz annelerin mahremiyeti ne olacak? Hala daha tuvalette yalniz kalamiyorum ki kizimin mahremiyetine saygi duyuyor ve boyle öğretiyorum, kendisi tuvalette yardim istemedikce girmiyorum iceri, girerken kapiyi calarak giriyor ve izin istiyorum ama ben bu hakka sahip degilim. Sizler bunu nasil ogretiyorsunuz?
Bende son 6-7 aydir giyinirken baska odaya geciyor kapi kapatiyorum ama banyoya da mesela yalnız girmeme musade etmiyor, kiz okuldayken yapıyorum cogunlukla banyoyu ama bazen acil bi sebep olabiliyor o zaman kacamiyorum.Aynı durumdaydık,defalarca söyledim,son günlerde tuvalete gelmiyor artık. Yine aklına gelir mi bilmiyorum.
Okulda bizde de süreç sizin gibi işliyor. Zaten okul tuvaletleri onlara daha uygun olduğu için daha iyi bence.
Giyinirken yanıma gelmesini asla müsade etmedim bir defa bile.
Günaydın canım.Bende son 6-7 aydir giyinirken baska odaya geciyor kapi kapatiyorum ama banyoya da mesela yalnız girmeme musade etmiyor, kiz okuldayken yapıyorum cogunlukla banyoyu ama bazen acil bi sebep olabiliyor o zaman kacamiyorum.
Bizimki baba ile oyun oynarken bile beni soruyor babaya.Bebişler hala kendilerini bizim bir parçamız olarak görüyorlar bence. Daha da bireyselleştiklerinde yalnız kalmamıza izin vereceklerdir mi acaba
Oğlum, 2 dakika başka odaya geçsem, hemen anne nerdesin demeye başlıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?