• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahkeme tecavüz mağduru kıza kürtaj izni vermedi

Daha doğmamış ceninin yaşam hakkı ihlalini savunan mahkeme 16 yaşındaki bir egenin yaşam ve eğitim hakkını neden savunmuyor?

Bu kararı neye gore vermişler çok merak ediyorum. Hamilelik bu ergen için sağlık sorunu yaratmıyormuş. Bunu hangi doctor söylemiş. Pedagogların söz hakkı yok mu bu işte. Yoksa sadece kendi dini ahlaki değerlerine gore mi verdiler bu kararı?

Bu işi merdiven altı yapan doktorlar var bildiğim kadarıyla. Umarım aldırabilir o bebeği, umarım....

Ceninin yaşam hakkı, senin psikolojinden önemli cümlesi şu an o kadar tartışmaya açık ki. Ama sadece bir kaç şey söylemek istiyorum bu konuda. Ben asla bu dünyaya bir tecavüz sonucu gelmiş olmak istemem, kimse istemez. Bütün ömrünü bunun burukluğuyla yaşamak kim ister? O ceninin yaşam hakkı bütün hayatı boyunca bu acıyı taşımasını gerektiriyorsa, doğum yapacak o kadın her çocuğuna baktığında hayatının en güzel günleri yerine en kötü gününü hatırlayacaksa ve içinde yaşadığımız toplumun gayrimeşru doğmuş bir çocuğa ve annesine ne gözle baktığı belliyken o ceninin yaşam hakkı olsa ne olur? Kim böyle bir ömür yaşamak ister? Ben eminim ki o çocuk büyüdüğünde annesine keşke beni doğurmasaydın bile diyecek. Boşuna kahırlanmanın alemi yoktu. Yazık. Pedofiliye savaş açtık diye bas bas bağırsak ne olur. O kız daha çocuk. Nasıl böyle bir sorumluluğun altına girecek. Çok üzüldüm, içim kan ağladı gerçekten.....

"Tecavüze uğrayan doğursun, devlet bakar" zihniyeti.

16 değil, 36 yaşındaki kadın da tecavüz sonucu oluşan gebeliği yaşamak zorunda değil. Tecavüz gibi bir olayın yaratacağı psikolojik ve fizyolojik travmanın üstüne bir de istenmeyen bir gebelik, istenmeyen bir çocuk, sekteye uğrayan bir hayat...

Hadi kendi hayatını kurmak için çocuğu çocuk esirgeme kurumuna bıraktı diyelim. Ömrü boyunca nasıl unutabilir o bebeği? Ya da doğar doğmaz esirgeme kurumuna bırakılan çocuğun hayatı ne olacak?

16 haftalık cenini kurtaralım derken 60-70 yıllık bir eziyete mahkum ediyorlar insanları. Yazık.

Back