kızcağız daha çocuk yaşta, tinerci tarafından bayıltılıp tecavüze uğruyor ve hamile kalıyor, şimdi bu kız intihar etse, ki edebilir, suçlusu kim???
16 yaşındaki birey çocuktur henüz.Devlet anne baba koruuyamasa bile korumak ve bakmakla görevlidir bu çocuğa.Madem koruyamadın ruh sağlığını koru çocuğun.....
konuyu sende açmışsın. bende açtım. neyse mune kapatır benimkini görünce.
kıza üzüldüm. keşke 4 ayı geçirmeseydi..
tinercinin biri, babasını bulma şansı bile yok
10 hafta yasal süre ve bu süre içinde hamilelik isteğe bağlı sonlandırılabilir ama 10 haftayı geçtiği için gebeliğin sonlandırılması için mahkeme kararı gerekiyor mahkemenin kürtaj kararı için ya hamile kişinin yaşamını tehlikeye sokacak bir gebelik yaşıyor olması ya da çocuğu "engelli" doğacağından dolayı gebeliği sonlandırılabilir deniyorçok yazık ya çok üzüldüm kıza
peki hayati tehlikesi olduğu için mi izin yok yoksa sadece yasal süreyle mi ilgili onu anlamadım
eğer doktorlar tehlike yok diyosa alınmalı bence o kızın ruh sağlığı yaşamı nolucak
10 hafta yasal süre ve bu süre içinde hamilelik isteğe bağlı sonlandırılabilir ama 10 haftayı geçtiği için gebeliğin sonlandırılması için mahkeme kararı gerekiyor mahkemenin kürtaj kararı için ya hamile kişinin yaşamını tehlikeye sokacak bir gebelik yaşıyor olması ya da çocuğu "engelli" doğacağından dolayı gebeliği sonlandırılabilir deniyor
Her bebeğin yaşama hakkı vardır ve ben kendimce çocuk aldırmayı doğru bulmam ama herkese de saygı duyarım sonuçta hepimiz kendi doğrularımızla yaşıyoruz. Habere bakıldığında hamile olan 16 yaşında henüz reşit bile olmayan bir kız - işin kötüsü tecavüze uğramış bebeğinin babası kim bilmiyor onun içinde bulunduğu ruh halini anlamak mümkün değil - o ister miydi bir tinerci onu bayıltsın ve istemediği bir birlikteliği yaşasın sonunda da hamile kalsın?! Hadi doğurdu diyelim nüfusunu bile çıkartırken baba adını bilmiyor ne yazacak? Doğumdan sonra nasıl yaşayacak, okuluna gidebilecek mi, bundan sonra hayatını nasıl kuracak??? Onun seçim hakkı bile olmamış - istemez mi okul bitsin üniversiteye gitsin sonra sevdiği bir insanla mutlu bir yuva kursun?! Zor çok zor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?