- 22 Haziran 2020
- 734
- 1.043
- Konu Sahibi Papatyaakadiin
İyi geceler kızlar Sizleri çok sıkmadan direkt konuya geçeceğim. Ben boşanma aşamasındayım. Çocuğumuz yok.Boşanma nedenimiz: Madde kullanımı , şiddet ve paranoya... Ben davayı açarken sağlıklı bir psikolojide değildim. Ve baskı altındaydım. Ölüm tehditi vs. Dava dilekçemde madde kullandığını öne sürmedim.Belki duruşmaya arkadaşlarıyla birlikte gider de bir de beni rezil ettin der, daha beter bana bilenir diye. Sonra çok pişman oldum. Avukatıma söyledim. Avukatım ise savunmanın değiştirilemeyeceğini, sadece genişletilebileceğini söyledi. Şiddet gördüğümü ve kafamda telefon kırdığını belirttim ama. Darp raporlarım olduğunu da. Mahkeme gerekli görürse istenecek darp raporları. Resmî olarak 1 sene 7 aydır evliyiz. 8 aydır da ayrı yaşıyoruz. Özel fotoğraflarımı göndermişti babama. Davayı açtıktan sonra gönderdi özel fotoğraflarımı. O yüzden avukatım sonradan eklemiş o bilgiyi de dilekçeye. Anlaşmalı boşanmayı kabul etmişti. Kendi memleketine dönüp amateme yatacakmış , gelemezmiş duruşmaya. Yani çekişmeli devam edecek yine.Sorum şu ki : Çekişmeli dava ne kadar sürer ? Aranızda belki tecrübeli kadınlar vardır. Çocuğumuzun olmaması dava süresini kısaltır mı ? Maddi manevi tazminat ve nafaka talebimde yok. Mahkeme bunları göz önünde bulundurur mu ? Ön inceleme duruşmam henüz görülmedi. Annem sürekli, bitseydi bir an önce , ne zaman olacak dava ? , kurtulamayacak mısın sen bu psikopattan , yıllarca uğraşacağız vs. gibi şeyler söylüyor. Yıprandım artık düşünmekten. Derslerime mi odaklanayım boşanma konusunu mu düşüneyim . Ders çalışmamı bile engelliyor bu durum. Arkadaşımın tanıdığının davası 4 seneden beri devam ediyormuş. Ama onların çocukları varmış. Benimde öyle olmaz değil mi Avukatıma ulaşmak cumhurbaşkanına ulaşmak gibi bir şey olduğu için sizlere sormak istedim. Dava dilekçemin son iki maddesini gösteren fotoğrafı ekliyorum. Son eklenen o madde boşanma sürecimi hızlandırır mı ? Okuyan ve yorum yapan herkese şimdiden teşekkürlerimi sunarım.