• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maaşın resmi kısmının bankaya kalanının elden verilmesi

lavinharper

dünya ne taraftan dönüyor?
Pro Üye
25 Mart 2022
392
892
33
Merhaba,
Benim kafama takılan bir konu var şimdi çalıştığım firmada brüt asgari ücret primi yatırıp üstünü elden tediyeyle adama ödüyoruz. Atıyorum adam 15 bin neti var asgari kısmı bankaya kalanı elden makbuz ve imzayla ödeniyor.B firmasında bordro da asgari gözükmesine rağmen adam maaşı 15 diye bankasına atabiliyor.Bu nasıl mümkün olabiliyor?

Merhaba,
Benim kafama takılan bir konu var şimdi çalıştığım firmada brüt asgari ücret primi yatırıp üstünü elden tediyeyle adama ödüyoruz. Atıyorum adam 15 bin neti var asgari kısmı bankaya kalanı elden makbuz ve imzayla ödeniyor.B firmasında bordro da asgari gözükmesine rağmen adam maaşı 15 diye bankasına atabiliyor.Bu nasıl mümkün olabiliyor?
İkincisini anlayamadım ama maaşın bir kısmı elden asgarisi de bankadan yatıyorsa orda vergiden kaçılıyor. Asgari ücretle çalıştırmak ile 15 e çalıştırmak arasında brütte baya fark var, o farktan kaçıyor. Bu da yasal değil elbette, şikayet edilmesi gerek

Merhaba,
Bizimde aynı, asgari üstü elden veriliyor.
Eşiminde mesela primler vergiler herşey dahil 20 bin ise sigortaya ve bordroya 20 bin yazılıyor. Masraflar çıkarılıyor net 17 18 maaşına yatırılıyor. Onlarda primi fazla yatırmayı tercih ediyorlar

Bu sizin alacağınız emekli maaşından tutun da işten çıkarsanız alacağınız işsizlik maaşını hatta tazminatınızı bile etkileyen sizi içeri atan tamamen işçiyi sömüren kanunsuz hukuksuz bir şey ve bir suç.
Yapan işverenin şikayet edilmesi gerekir ama maalesef kimse işinden olma korkusuyla şikayet etmiyor bu kan emicileri onlar da istedikleri gibi at koşturuyorlar.

B firmasında bordro da asgari gözükmesine rağmen adam maaşı 15 diye bankasına atabiliyor.Bu nasıl mümkün olabiliyor?
artı gelir seklinde bankaya gösterme yapilabilir.Ekten herhangi gelirini bile gosterirsin kredi cekerken toplu eline gecen aylik parayi belirtirsin.
Ama diger konu suc. Ve emeklilikte asgari duzeyde maas ve toplu para alirsin.Emekline yansimaz yani elden verilen para.

Şimdi herkes şaşıracak ama diş hekimlerinin çoğu da bu şekil maaş alıyorlar özelde . Asgari ücret hesaba yatar kalanı elden alırdık. Tamamen vergi kaçırmak için. Kimse de sorgulamazdı ilginç biçimde .

Bugün vergi kaçırdığı için sevinenler yarın vasıfsız işçi emekli maaşı alırken hak hukuk adalet diye sağda solda eylem yapmazsa sevinirim

Malesef bunu yapan işveren her şeyi yapar.
Benim eski iş yerim hukuk uzerine çalışan bir yerdi, avukatların maaşlarını bile benzer sekilde oderdi.
Ama dediğim gibi, devleti dolandırmak isteyen işveren kişiyi de dolandirir, her türlü şeyi yapar, hakkını vermez, çıkarken seni kovup/kovmaktan beter edip istifa kağıdı da imzalatir..her türlü şerefsizlik beklenir.

Ben B firmasının yaptığını anlamadım. İlk defa böyle bir şey duydum. Tamamını nasıl yatırır ki bankaya bordroda göstermeden?

Vergi kaçırmayı geçtim çalışanların emekli maaşı kuş gibi olur. Emeklilik zamanında da işveren beddua yer.

İş yerinizi bilmemek ile birlikte gösterilen net maas şirket hesabından kalan maaş tutarı şahıs hesabından yatırıyor olabilir kimse şikayet etmeyeceği düşünülerek bir şikayet olması durumunda alınan makbuz durumu işveren için değil çalışan için olumlu durum sağlıyor

Prim diye yatırılıyordur belki. Üçkağıtçı firmalar bu şekilde yatırıyor.

Doğru diyorsunuz. sigortayı asgariden yatırıp üzerini kreş yardımı, çift maaş ikramiye, promosyon, dil tazminatı gibi kılıfına uydurup tamamlayan kurumsal firmalar bile çok. Hatta devlet iştirakli büyük firmalar bile bu şekilde vergi kaçırıyor bence.

Back