• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Maas kidem egitim sorunsali

vfatos

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2013
704
265
123
Merhaba herkese
Ozel bir sektorde 9 senedir calismaktayim 2 yillik uni mezunuyum suan yaptigim isi aktif olarak 5 senedir yapiyorum diger calisma arkadaslarim ise 10 senedir yapiyor .
Is yuku olarak kimseden eksigim yok fazlam var birazda sesim cikmadigindan kimsenin yapmak istemedigi diger islerde amir tarafindan bana yukleniyor.
Ise yeni alinan henuz 1 senesi bile dolmayan ama tecrubeli olarak ise alindigindan benimle ayni maasi alan insanlarla calisiyorum . Benden 5 sene fazla calisan ayni isi yaptigim insanlar ise benden 2 kati maas aliyor.
Burada bir mantiksizlik yokmu benmi yanlis dusunuyorum. Bunu bolum mudurumuze konusmaya gittigimde bana 10 senelik olanlarla aranizdaki ger kapanmaz ben senden cok memnunum vs vs dedi ama yeni baslayanla neden ayni maasi aliyorum deyince de o tecrubeli geldi evde tek kisi calisiyor vs vs dedi ve benle arasinda 5 sene olan ve evrak isi yapan personelde benden bin tl dusuk aliyor.

Sizce ne yapmaliyim

Desteklerinizi bekliyorum🤔

Peki 5 sene sonra onlarla qyni maasi mi alacaksin, esitlenecek mi yani?

Iş yuku cok fazla, yapamiyorum, zorlaniyorum de fazla is alma.
Bende huzursuzluk yaratiyor, yetistiremiyorum, panik atak olmaya basladim, ruyalarima giriyor artik cok yoruldum falan de. Ağla sızla, iş yukun hafifler ozm merak etme

Ve malesef ise alinirken, lise_önlisans mezunu olanlarla uni bitirmisler arasinda fark oluyor.
Aciktan falan bitir bi sekilde.
Maas konusunda adaletsizlik yapildigini dusunuyorum, iyilestirme istiyorum de..

Sesini cikarmayanin ustune basip gecen cok oluyor malesef. Kavga et demiyorum ama derdini anlatabilmelisin.
Ise olan motivasyonum dusuyor, huzursuzluk yasiyorum, haksizlik oldugunu dusunuyorum
Iyilestirme istiyorum diyebilirsin mesela...

Muhasebeci degilim
Ama duyuluyor zamanla az cok ta anliyorsun bilmesende

Üniversite mezunu ve tecrübeli elemansa elbette farklı olur. Maaşta önlisans ve lisans mezunu arasında bir fark oluyor. Ben eskiden bir fabrikada satın almada çalışıyordum. İki mühendis bir de teknik öğretmen vardı. İkisi de çizim yapıyordu esasında ama mühendis olan imza yetkisi de olduğu için dazla maaş alıyordu. Biri dört biri iki yıllık mezunuydu dolayısıyla o fark normaldi.
Sizin orada beş sene tecrübeniz varsa yeni gelen de beş sene başka yerde deneyimliyse ikinizin de deneyim süresi aynı oluyor neticede.
Maaş kıyası yapmak yerine kendi maaşınıza zam isteyebilirsiniz

Esasinda onlarla ayni maasi istemiyorum zaten ama bu kadar 2 kari fark olmasi da yanlis bence. Cunku cok fazla is yuku var tamam bi yerde is yuruyor ama adaletsizlik var hepimiz 8 saat calisip biri cok calisirken digeri 2 3 is yapip telefonla oynayabiliyor yazi okuyabiliyosa orda buyuk adaletsizlik vardir

Merhaba herkese
Ozel bir sektorde 9 senedir calismaktayim 2 yillik uni mezunuyum suan yaptigim isi aktif olarak 5 senedir yapiyorum diger calisma arkadaslarim ise 10 senedir yapiyor .
Is yuku olarak kimseden eksigim yok fazlam var birazda sesim cikmadigindan kimsenin yapmak istemedigi diger islerde amir tarafindan bana yukleniyor.
Ise yeni alinan henuz 1 senesi bile dolmayan ama tecrubeli olarak ise alindigindan benimle ayni maasi alan insanlarla calisiyorum . Benden 5 sene fazla calisan ayni isi yaptigim insanlar ise benden 2 kati maas aliyor.
Burada bir mantiksizlik yokmu benmi yanlis dusunuyorum. Bunu bolum mudurumuze konusmaya gittigimde bana 10 senelik olanlarla aranizdaki ger kapanmaz ben senden cok memnunum vs vs dedi ama yeni baslayanla neden ayni maasi aliyorum deyince de o tecrubeli geldi evde tek kisi calisiyor vs vs dedi ve benle arasinda 5 sene olan ve evrak isi yapan personelde benden bin tl dusuk aliyor.

Sizce ne yapmaliyim

Desteklerinizi bekliyorum🤔
Yeni gelen erkek mi?

Diploma meselesi var galiba diplomanın bir artısı olmasa insanlar neden o kadar emek versin?sizin 5 yıl tecrübeniz var o kişininde dışarda 5 yıl tecrübesi var mı?eğer öyleyse zaten farketmez yani sonuçta yeni mezun değil.

Erkeklere hep bir ayrımcılık olur zaten. Kadın çalışınca eve gelen ikinci maaş düşüncesi beni delirtiyor. Neymiş o tek maaş geçindiriyormuş evini. Sizinle aynı yıl tecrübeye sahip olabilir ama azda olsa farkınız olsa hoşunuza giderdi. Sizi anlıyorum. Biraz baskı yapabilirsiniz. Ağlamayan bebeğe meme verilmez maalesef.

Back