LYS Hakkında Soru!

Orodrethica

Guru
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
194
0
296
33
İstanbul
Kızlar selamm:)

Burayı gördüm hemen atlayayım dedim.Benim kardeşim bu sene sınava girdi alan içi puanları çok iyi olmamasına rağmen alan dışı puanları iyi.Dil sınavında türkiye 9 binincisi:lepi:

şimdi size soracağım, bu alan dışı sınavlardan tercih yapılırsa herhangi bir puan düşme olasılığı var mı?? benim zamanımda öyle yapınca bilmem kaçla çarpılırdı düşerdi puan.Bu LYS sisteminde böyle bir durum var mı?? kardeşim yok dedi ama benim içim rahat değil? beni aydınlatır mısınııız?

ama dikkat edin o alan dışı puanın sıralaması herkes alandışıymış gbi hesaplnr ve öyle oluşturulur. ham puanda kardeşinizden daha düşük yapanlar alandışı sıralamada onların da 0.12yle çarpıldıgı icin kardeşinizin gerisinde kalmış olabilir. ama aslında alan ici tercih yapıcakları icin son durumda daha avantajlı olabilirler.

Nereyi tercih etmeyi düşünüyor? Dilde 9.000 lerde biraz sıkıntı olabilir zaten yaklaşık 25 binden biraz daha fazla öğrenci YDS ye giriyor..

Nereyi tercih etmeyi düşünüyor? Dilde 9.000 lerde biraz sıkıntı olabilir zaten yaklaşık 25 binden biraz daha fazla öğrenci YDS ye giriyor..

ay evet bu da var ohaoldumsmile
sayısalda 9 bininci olmak itüde mühendisliklerin cok büyük kısmına rahatca girebilmek demek
eşit agırlıkta 9bininci olmak, 2. öğretim de olsa hukuk fakültesi demek
ama dilde kontenjan az, sınava girende cok az digerlerine göre
o yüzden sayısaldaki 9 bin ile bu karşılaştırılmaz bile
yanlış anlamayın kücümsemek icin söylemiyorum
baştan bilin ki sonradan hayal kırıklıgına ugramayın
bide allah korusun 9bininci oldum diye yüksek yerleri yazıp acıkta kalır o zaman cok daha fazla üzülürsünüz
umarım severek okuyacagı bi üniversiteye ve bölüme girer :lepi::Saruboceq:

evett kızlar onları zaten kardeşimin okulundaki rehperlikçi de söylemiş..dilden tercih yapmayacak ama ts den tercih yapacak orada ilk 40 binlerde özellerin %50 bursları oluyor bizzat özellere de gittik konuştuk olur dediler ama tabi sonuçlar gelene kadar belli olmayacak hiçbişey.bakalım bu sistem yedi bitirdi bizi..sevgili cemreeylul ilk mesajınızda demek istediğinizi anlamadım 0.12 ile çarpılmış hali zaten başarı tablosunda yazılı, yani bundan sonra kardeşimin gerisinde kalan ts öğrencilerinin hala avantajı olabilir mi? anlamadım :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…