Lutfenn Yardim ! Asilama mi tup bebek mi ?

arya1234

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2017
756
578
103
Mrb arkadaşlar ben pcosluyum.24 yasinda ve 26 aylik evliyim esimde de hafif derecede varikosel sayi morfoloji sıkıntısı var doktor sorun cikaracak kadar degil var bile demek dogru olmaz aslinda desede defalarca klomen dememe ragmen gebe kalamadim sonrasinda hsg cekindim ve sonucum temizdi temmuzda gonal f ile asilama deneyelim dedik o da cok sayida yumurtanin gec ve ayni anda gelismesi nedeniyle iptal edildi 2 ay ara verdim ancak adet goremedim bu ay az once hcg negatif sonucunu aldim ve tarlusal kullanmaya basladim simdi adetimin gelmesini bekliyorum ekim ayinda tedavime devam etmek istiyorum sizce direk tüpbebek mi yaptirmaliyim yoksa asilama denemelimiyim esim yasimiz genc oldugu icin tup e pek sicak bakmiyor once asilama deneyelim o olmazsa tup diyor ama bende kendime eziyet etmek istemiyorum 19 aydir bebek hasreti cekiyorum denemedigim tedavi ve kur kalmadi kimseyle durumumu da paylasmadim esimden baska bilen de yok psikolojim cok yiprandi siz ne tavsiye edersiniz son donemde istanbulda tup bebek icin gorusme yapan arkadaslar fiyat bilgisi ve başarı orani hakkında bilgi verirse cok sevinirim herkese simdiden tskler :)

Öncelikle sizi o kadar iyi anlıyorum ki inanılmaz yıpratıcı bir süreç. Aynı soru bende de oluşmuştu daha önce gebelik ,kürtaj,aşılama hiç bişi yaptırmamıştık ve sorun eşimin değerlerinin düşük olmasıydı 6 ay gibi bir süre denemediğimiz kür ilaç bitkisel yöntem kalmadı eşimin zehirlenmesinden korkuyodum artık 6 ay sonunda değerimiz 5 milyondan 18 milyona çıktı fakat hız ve morfolojide problem vardı ve artık benim canıma tak etti.Tüp bebeğe karar verdik .Çünkü aşılamada şans yüzde 15 ama tüp bebekte 60 65 . Biri ilaçsız 3bin diğeri 5400 tü.Ve gözümü kararttım yani bu kadar hayl kırıklıpı yeter deyip tüp bebek yaptık.Şu an 6 haftalık hamileyim çok şükür Rabbime.Rabbim size ve isteyen herkese nasip etsin.Eğer maddi gücünüz kurtarıyosa tüp bebek yapın derim.

Ilaclar icin raporunuz cikmismiydi benim temmuz ayindaki asilama deneme girisimimde cikmamisti tup icin hangi sartlar gerekli birde nerde yaptirmistiniz aylardir cigerim sokuldu aglamaktan bir an once olsun istiyorum umarim esimi ikna edebilirim asilamaya verecegim ucreti tupe veririm

A arya1234 Bence 2 yıla yakın bir zamandır deniyorsanız üstelik yardımcı üreme teknikleri de denenmiş ve sonuç alınamamışsa tüp bebek öneririm vakit kaybetme yaşın genc gebe kalma oranın yüksek hem kardeşler içinde zamanın olur,,ilerleyen yaşlarda daha zor oluyor..durumunuz uygun ise tüp bebek dene bence..eşindede hafifte olsa sorun var e sendede var ikisi birleşince sorun göründüğü kadar hafif olmuyor...insallah en kısa zamanda bebeğine kavuşursun..

biz özelde yaptırdık rapor filan çıkarmadık herşeyi kendimiz karşıladık antepte Ruşen Atmaca ya yaptırdık ve çok memnun kaldık.Rapor için iki kere aşılama şartı varmış sanırım ve 3 yıl evlilik şartı biz 2 buçuk yıllık evliyiz.Yine de araştırın şartlar konusunda pek emin değilim.

elmaziye merve714 bende sizler gibi düşünüyorum zaten birtane olsun hic arasini açmadan 2.yi düşüncem yillarim hastane koridorlarinda gecsin istemiyorum yas gencken basari orani yukseliyor demisti doktorum yinede allah ol derse olur sans ne kadar yuksek olsada tabi garantisi yok birde toplama ve transfer islemi sirasinda refakatciya gerek oluyor mu gurbette yasadigimiz ve kimseninde durumumuzu bilmedigi icin bu konuda sıkıntı ceker miyim ayrica cevap verdgnz icin cok saolun

transferde bana genel anestezi verildi geldiğimde odadaydım eğer eşiniz yanınızda olursa ve ilgili bi eşse gerek yok fakat benim hem transferde hem yumurta toplamada eşim ve ablam yanımdaydı şart mı kesinlikle değil yani canınızı sıkmayın kimse yok diye eş yetiyor :)

Arkadaslar embriyo dondurma hakkinda bilgi verebilir misiniz fiyata ek mi yapiliyor birde tup bebek paket iceriklerinde havuz diye bir ayrim ve ucretlendirme var bu ne demek oluyor zorunlu mu yapilmasi tercih meselesi mi

Canim cok sukur gencsiniz bu buyuk sans. 3 ay asilama dene istersen sonra tup denemesine gec. Tup bebek yontemi cok korkulacak bir surec degil. Genelde insanlar 'vah vah tuh tuh' diye yaklasiyorlar. Kimseden akil fikir duymamak icin bende bir iki dostumla paylasmistim. Zaten ilaclara basladiginizda doktorunuz sizi bilgilendiriyor. Bazen durum degisiklikleri yasanabilir diye. Bende hicbir anormallik yasanmadi. Yani illa sinirli agresif olucaksin diye bir durum yok. Bol sans

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…