• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lutfen yardimmmm

Amour6

Yaşantılar tecrübe ve sabır gerektirir...
Kayıtlı Üye
15 Mart 2019
111
43
18
Mrb ozur dileyerek konuya giriyorum
6 ay once normal dogum yaptim ve bu 2 aydır makatta çatlak ve basur var hastanee gittim ama ilaclar bir ise yaramadı 😔 cuma günü tekrar gidicem ve dayanılmaz bir acı var bitki çayları iciyorum egzersizler hareketler ama sonuç yine kabız yine acı napicam bilemiyorum yaşayan varsa lütfen fikir verebilir mi cuma gününe kadar az da olsa rahat edeyim 😭

zaten bir çok kişi basurun doğum dan sonra olduğunu söylüyor bende aynı durum dayim.aci yeme meye dikkat ediyorum ve tabi kabız olmamaya

6 ay once normal dogum yaptim ve bu 2 aydır makatta çatlak ve basur var hastanee gittim ama ilaclar bir ise yaramadı 😔 cuma günü tekrar gidicem ve dayanılmaz bir acı var bitki çayları iciyorum egzersizler hareketler ama sonuç yine kabız yine acı napicam bilemiyorum yaşayan varsa lütfen fikir verebilir mi cuma gününe kadar az da olsa rahat edeyim 😭

Hamilelik sırasında sık sık tuvalete çıktığımız için oluyor. Bana da olmuştu ve buna ne yazık ki yapabileceğin bir şey yok :( Evdeki tedavi yöntemlerinin tamamını denedim ama bir sonuç elde edemedim. En sonundan Bakırköy'de Avrupa Cerrahi diye bir hastaneye gittim. Sadece makat hastalıklarına bakıyorlar zaten, orada muayene olduktan sonra lazerle basuru aldılar. Bu şekilde kurtuldum, sana da tavsiye ederim.

aloe vera sur
kizimdada oldu aylarca ilaclarin iyilestiremedigini aloe vera 3 gunde duzeltti

Normal Doğum yapmak şart değil kabız olmak İçin. Sezeryan olan arkadaşlarım ve geniz eti ameliyatı olan kızım operasyon sonrasında hep kabız oldular. Ama sebebini tıbben açıklayamayacağım yani. :) bol su diyorum ben ve gün içinde varsa Halis zeytinyağı yeyin kaşıkla. Geçmiş olsun ve hayırlı olsun...

Zeytinyagi kuzum meyvesuyuna sute yogurda karistirinca anlamazsin yoksa aycicek yagida olur karistir ic tecrubeyle sabittir

Bende dogum yaptiktan sonra kabiz oldum kac ay boyle devam etti.Tuvalete gitmek iskence gibiydi dogum yapmak kadar zordu 😥 hastaneye de gitmedim kendiliginden gecti.Bol bol su ic bide kayisi iyi geliyormus gecmis olsun ..

Gecmiş olsun bu basur da baska birsey ya. Tam bilmiyorum ama araştır sor derim bir çok kişi Katran ile ilgili bir sey yapıyor içiyormuydu suruyormuydu bilmiyorum inan. İyi öğren bır dene derim.
Bende de oluşmuştu çivi çiviyi söker icabı acıyı çok yemiştim cokta severım sukur gectı. Çokta yerım.
Tez şifalar insaallah.

Merhaba bu olay benim basimdan gecti gebelikte oldum bende 1 ay oturamadim resmen cerrah doktoru bi ilac verdi bu ayni zamanda varis ilacida oluyor kullandm doktor onerisi ile hic ekmek yemedim bol sivi kuru kayisi incir uzum bole beslendim kati yemedim duzeldim basurda kuculdu

Ben saf vazelin sürüyorum yumuşatıyor. Kabızlık için de akşamdan 2 inciri 2ye bölüp zeytinyağına yatırın iç kısımlarını. Sabah aç karnına bunları tüketin üstüne de su. Hem kabızlık hem hemoroidi anında düzeltiyor.

Geçmiş olsun. Acıya sebep olan basur memesini dışarıda kalmasi. Yapmanız gereken her tuvaletten sonra orayı sıcağa yakın ılık su ile temizlemek ve memeyi parmağınız ile içeriye itmek. Ayrıca sıcak basur memesine iyi geliyor. Yine sıcağa yakın ilik su ile yikarsaniz veya böyle küvete su doldurup oturursaniz rahatlarsıniz. Bunları da deneyin bir kaç gün. Çözüm olmaz ise doktora gidersiniz.

Benim de doğum esnasında oluşmuştu yanlış ıkınmaktankaynaklı dediler. Ben kabız olmadan basur olmuştum yani ölüm gibi idi tuvalete çıkmak. Tuvalette kesinlikle ıkınmayın, çikolata, aci, baharat tüketmeyin orayı krem sıcak su vs ile yumuşatın ben her tuvalete girdiğimde basur kremi sürüyordum. Dikiş acısı değil onun acısı beni bitirmişti resmen allahtan bi ayın içinde yok oldu ama dediğim şekilde tetikleyecek şeyleri yapmadım

Back