• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Lütfen yardımmmm kızıma gelişim geriliği dediler

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sabihase

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2009
57
1
86
Konya
arkadaşlar dün dr gittik kızımın doğumdan bu yana kilo alımı yavaştı artık hem hareketli hemde az yiyince iyice yavaşladı 1 yaşında 6.900gr bu sebeple gelişim geriliği var dedi ve anne sütünü kesip milumil3 başladı. ama kızım biberon tutmuyor içiremedim mamayı kaşıkla zorla verdik kustu ve artık yediği şeyleride yemez oldu huylandı iyice.kızıma nasıl kilo aldırabilirim mümkünse anne sütünü kesmeden lütfen tecrübelerinizi paylaşın birde biberona nasıl alıştırabilirim.

1 yaşından sonra biberona alıştırmak çok zor benim oğlum da almadı neler denedim...pediasure tıbbi destekli mama verebilirsiniz kaşıkla içirin kilo alımına faydası olacaktır eczanede satılıyor. kaymaklı muhallebiler yapın sevdiği şeyleri yedirin makarna köfte vs. ama sabır lazım..bir de gıda takvsiyesi vitaminler var vitagil vs gibi..

emmeye güvenip yemiyo doktorun dediğini yap ve kes ben 13 ayda kestim çok bagımlıydı yemiyodu kilo alımı durmuştu böyle bebekleri kes diyo doktorlar kalorisi yüksek yicekler yap inatlaşır memeden keserken sabırla uğraş ama vitamin desteği ver bence ilkönce

Aynı durumda olan bir arkadaşım var. Doktor ona protein içeren kilo aldırıcı özel mamalar önermiş. İsimlerini bilmiyorum ama doktoruna sorarak eczanelerden temin edebilirsin. Bu mamaları sevdiği yiyeceklere karıştırarak veriyor. Faydasını gördü.

arkadaşlar dün dr gittik kızımın doğumdan bu yana kilo alımı yavaştı artık hem hareketli hemde az yiyince iyice yavaşladı 1 yaşında 6.900gr bu sebeple gelişim geriliği var dedi ve anne sütünü kesip milumil3 başladı. ama kızım biberon tutmuyor içiremedim mamayı kaşıkla zorla verdik kustu ve artık yediği şeyleride yemez oldu huylandı iyice.kızıma nasıl kilo aldırabilirim mümkünse anne sütünü kesmeden lütfen tecrübelerinizi paylaşın birde biberona nasıl alıştırabilirim.

illa anne sütü vermek istiyosan sütün kalorisini artıran bir mama gibi birşey varmış anne sütünün içine koyuyormuşsun ondan alabilirsin birde biberonu anne memesi gibi olanlardan al geniş ağızlı chicco veya avent markalarını tavsiye ederim. Birde doktorum bana demiştiki senden biberonu almaz ama bir başkasından alır dedi sende başkasının içirmesini bir dene bakalım bizide haberdar et benimde bebeğim düşük kilolu doğdu ve öyle ayda 1 kilo falan almıyo 500-600 gram alıyo bende sağıp içiriyorum

canim bebegin artik 1 yasini doldurmush,asil besin kaynagi anne sutu olmasi sart degil artik.Cok iyi anliyorum,mumkun oldugu kadar anne sutu vermek istiyoruz hepimiz de ama,belli ki su etapta senin bebeginin daha kalorili bir gidaya ihtiyaci var.Bebegini sabah yada aksam bir defa emzir,anne sutunu bir ogun alsin,gerisini mama ve diger gidalar ile beslersin.Bebeklerde kilo saglikli oldukalri surece onemli degil,ama senn durumunda bebeginin sagligini ve gelismini etkiliyor,anne sutu degil diye yavruna daha fazla zarar verme canim,masallah bu aya kadar vermissin almistir bagiskligini o,simdi kilo aldir annesi.

mamanın adı pediasure her tadda var muz vanilya çilek eczaneden al anne sütünün bir damlası bile tokluk merkezine hızla ulaşıp yedirmez başka gıda böyle özel durumarda bu bebekleri kesiyo doktorlar gelişim söz konusu olunca bi an önce kes ve yemeye alıştır her anne sütünü hep vermek ister ama bu durumlarda zara vermiş olursun

Canım, bence sen değil başkası yemek yedirmeyi denesin bide. Ben yeni ek gıdaya geçiyorum. Bakıcısında yiyen oğlum, bana gelince inat ediyor. Sanırım yemezse emzireceğimi anladı. Yemiyor, yemiyor emzirince rahatlıyor. Bence kesin dene.

biberonun ucunu değiştirin damaklı uzun uçlu vs. hepsinden alın ve deneyin birde biberon ucunun deliği nasıl kontrol edin
bebeğiniz biberondan içerken dinleyin birkaç kere çekip yutkunuyorsa deliği biraz daha büyük uç alın
ve mamayıda değiştirin çeşit çeşit mama var deneye yanıla çözüm bulabilirsiniz

Back