• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen yardımmm :((

Ben kesin bu durumun doğurganlığı etkileyecek bişey olmadığını düşünüyorum o yüzden bu kadar rahat konuşuyorum sen bi doktora git canım için rahatlasın kimseye sorma bilirine bilmezine konuşur millet ben gibi :) :) biliyosun .. inşaallah için bi an önce ferahlar huzura kavuşursun.. :KK68:

İnşallah dediğiniz gibidir. İyi dilekleriniz için çok saolun Allah razı olsun

merhaba arkadaşlar herkese çok büyük bir sorunum var :KK43: çok düşündüm bunu yazmak için vereceğiniz yardımlarınıza ihtiyacım var....

25 yasındayım ve 2 senedir bi ilişkim var. Ama benim küçükken geçirdiğim hastalıklarım var 2 yaşımda belimden alınan tümorle hastalıklarım başlamış. Ayağımda his kaybı olmus 5 kere ameliyat oldum. Mesanemde sorun olmus çok ameliyatın ardından çıkın sorunlar sonucu idrarımı yapamıyorum senelerce torbalı sonda kullandım üstümde takılı bi şekilde bundan 10 sene once kadar torbalıyı bırakmısız. Kendım sonda takıp idrarımı boşaltıyorum 3 dk mı falan alıyor. Sevgilim sadece ayağımda sorunu biliyor , oda çok az bişekilde görüntü bozukluğu ayagımda anlatamadım. Mesane olayıımı anlatamadım :KK43: annem anlat bastan bilsin belki isteme devresine girdiğinde anlatırsan istemezse ne olcak diyor :KK43: Ailesi kabul etmezse ne olcak diyor:KK43: Ama ben anlatamıyorum böle konuları konusmak beni çok yaralıyor. heleki bide bundan dolayı benden ayrılırsa ölürüm ben :KK43:

Birde şöle bişe oldu bikeresinde sevgilimın cevresindeki insanlar ona ayrıl hastalık sorunları var demıs. Biz teyzemlere oturmaya gittiğimde anlatmıstı teyzeme cevresi öle diomus sevgilimde ben seviyorum bunlar benım için sorun değil dedı. Tabi bu kadar ayrıntılı bilmiyor haastalığımı böle demesi bile benı mutlu etrmıstı. ama çok korkuyorum ben :KK43:
Cok gecmis olsun zor bir durum ama simdi anlatmaniz herkes icin daha iyi daha cok baglandinizda orenirde ayrilirsa daha zor hele baskasindan orenirse donusu olmayadabilir

Ben yeterli bilgiye sahip değilim bu konuları konuşamam bile annemle şimdi çıksam doktora anlatsam doktorun karşısında bile ağlarım :KK43: bu huyumdan nefret ediyorum güçlü olamıyorum :KK43: ama şu yazdıklarınızı okuduktan sonra tekrar gitmeye karar verdim doktora. Hiç değilse evliliğimi cocuk yüzünden etkilemiyceğini öğrenirsem içim bı nebze rahatlar. Bu sebepten vazgecerse işte ben yıkılırım bunun korkusu beni tutuyor gliba :KK43:

Canım hayatta bazı şeyleri deneyimlemeden aşamıyoruz maalesef ..
O yüzden mutlaka doktora git .. Belki sen gitmeyeli bir tedavisi çıktı rahatsızlığının ..
Günlük hayatı yaşamanda daha rahat ettirecek çeşitli yollar var belkide .
Adet görüyormuşsun ben anne olmana engel bir durum çıkabileceğini pek düşünmüyorum ama sen yine de git aklındaki soruları sor ve rahatla ..
Bilmediklerin seni daha çok korkutur bildiklerinden ..
Şuan bir yük var omzunda .. Bunu at ve kurtul ..
Senden bu sebepten vazgeçecek adam, ileride seni aldatır da en küçük bir problem de yüz üstü bırakırda ..
O yüzden öyle biri için yıkılma .. Bu sebeple senden vazgeçerse önce bir şükret ..
Elbette üzülürsün ama dünyanın sonu olmaz bu senin için ..
Dünya da bir o bir de sen yoksun sonuçta ..

Evet eğer vicdan sahibiyse yapar empati ama değilseler ya 2 senemi verdim şuan gidişat nereye gider kestiremiyorum bile .
Değilse vicdan sahibi zaten hasta olmasan bile seni hayatından bezdirir. Kaldı ki eşin olacak kişi gidip anesine biliyirmusun anne umutlu cişini sonda ile yapıyor Muş diyorsa. Zaten cibiliyetsiz demektir. Eğer böyle insanlar ise turp gibi olsan dahi. Evkennemek gerek. Òyle iki yılımı verdim deme bundan sonra ömrünü vereceksin 2 yıl neki devede kulak

Allah razı olsun . Anlatcam ama kendımı hazır hissedemiyorum :KK43:
Mektup yaz canım. İçinden neler geöiyo ne hissediyosun zamanında meler yaşadın, ona karşı hislerin vs herşeyi yaz. Konuşmak isterse yine arkasına konuşursun. Görüştüğünüz bigün ver ve evine git. Sonrasınıda Allah'a bırak. O ne güzel vekildir...

Geçmiş olsun Rabbim şifa ve kolaylık versin size.
korksanız da korkmasanız da anlatmak zorundasınız hayatınızdaki kişiye bunu.
bir şekilde öğrenecek zaten geciktirmenin anlamı yok.

Canım hayatta bazı şeyleri deneyimlemeden aşamıyoruz maalesef ..
O yüzden mutlaka doktora git .. Belki sen gitmeyeli bir tedavisi çıktı rahatsızlığının ..
Günlük hayatı yaşamanda daha rahat ettirecek çeşitli yollar var belkide .
Adet görüyormuşsun ben anne olmana engel bir durum çıkabileceğini pek düşünmüyorum ama sen yine de git aklındaki soruları sor ve rahatla ..
Bilmediklerin seni daha çok korkutur bildiklerinden ..
Şuan bir yük var omzunda .. Bunu at ve kurtul ..
Senden bu sebepten vazgeçecek adam, ileride seni aldatır da en küçük bir problem de yüz üstü bırakırda ..
O yüzden öyle biri için yıkılma .. Bu sebeple senden vazgeçerse önce bir şükret ..
Elbette üzülürsün ama dünyanın sonu olmaz bu senin için ..
Dünya da bir o bir de sen yoksun sonuçta ..

Peki bilginiz varmı bunun için kadın doğumamı gitmem lazım yoksa nörolojiyemı? bi ara yanı 6 7 sene önce idrarımda iltihaplana vardı o bölüme gitmiştim. Anneme anlatmıycam sorumlarımın üstesinden kendım gelcem buyuzden bilemiyorum

Peki bilginiz varmı bunun için kadın doğumamı gitmem lazım yoksa nörolojiyemı? bi ara yanı 6 7 sene önce idrarımda iltihaplana vardı o bölüme gitmiştim. Anneme anlatmıycam sorumlarımın üstesinden kendım gelcem buyuzden bilemiyorum

İdrar yolları ile alakalı bölüme üroloji bakıyor benim bildiğim ..
Senin probleminin kaynağı tam olarak nörolojik bir durum mu ?
Konundan okuduğum kadarıyla yorum yapabileceğim yanlış yönlendirmek istemem ..
(Sen randevu alırken problemini anlatıp ona göre bir branşa gitmek istediğini söyle yinede )..
Kadın Doğum ve Ürolojiye gitmelisin diye biliyorum yorumlarına göre ..
Ama dediğim gibi sen yine de randevu merkezine danış .

Şu anda bazı sağlık sorunların varsa ve seni bu yüzden terk ediyorsa, evlendikten sonra bu sorunlar çıksa yine terkedebilirdi demektir. O yüzden kendini kötü hissetme canım.
Tamamen sağlıklı insanlar da kaza geçirebiliyor, hastalanabliyor. Herşey bizim için var. Böyle bir durumda terkeden eşler de, eşine bir ömür bakan eşler de olabiliyor.
Ama sorunlarını anlatmaman onu kandırmışsın gibi bir izlenim bırakır. Zaten seviyorum sorun değil demiş. Sorun edeceğini sanmıyorum.
Teknoloji ilerliyor, yukarıdaki arkadaşın dediği gibi doktora tekrar gitmelisin.
Herşeyin hayırlısı neyse o olsun..

İdrar yolları ile alakalı bölüme üroloji bakıyor benim bildiğim ..
Senin probleminin kaynağı tam olarak nörolojik bir durum mu ?
Konundan okuduğum kadarıyla yorum yapabileceğim yanlış yönlendirmek istemem ..
(Sen randevu alırken problemini anlatıp ona göre bir branşa gitmek istediğini söyle yinede )..
Kadın Doğum ve Ürolojiye gitmelisin diye biliyorum yorumlarına göre ..
Ama dediğim gibi sen yine de randevu merkezine danış .

evet ben kafamdaki sorumları atmak için en iyisi kadın doğuma gideyim. Çok saolun

Canım rahatlıkla anlatmalısın durumunu. Sonuçta hastalık Allah'tan gelir bu senin utanacagın sıkılacagın bir durum değil. Bu sebeple ilişkinizin bitecegine hiç inanmıyorum sevgilin senin yanında olacaktır. Ama bunu ne kadar erken söylersen o kadar iyi bunu saklamak sana hiçbirşey kazandırmaz. Sen sevgilinin ailesinin bu sebeple sizi ayıracagından korkuyorsun anlıyorum, ama daha öncesinde ben onu seviyorum benim için önemli değil bunlar demiş zaten . Korkman için hiçbir sebep yok. Bu korkuyla yüzleşmelisin. Seni bu sebeple istemeyecekse ailesi bırak istemesinler. Adam olan karakter sahibi olan bi erkek zaten senin arkanda durur. Ailesini gerekirse karşısına alır seni ezdirmez. Ben annene hak verdim bu problemi ertelemeden konuşup rahatlamalısın. Böyle kendini yeyip bitirecegine anlatmış olsaydın şuan çok daha rahat olacaktın. Bu senin evlenmene engel olacak kadar büyük bi problem değil. Lütfen kendini kötü hissetme bunu da büyük bi sorun olarak görme. Bu bir sorun bile değil sen anlatacaksın sevgilinde benim için hiç problem değil hayatım senin için yapabileceğim birşey var mı diyecek. Yanında olacak, sana destek olacak. Lütfen kendine daha fazla eziyet etme bir an önce anlat durumunu ve kendini azad et bu kötü düşüncelerden ve korkulardan. Bunu yapabileceğine inanıyorum;)

Çok çok geçmiş olsun.
Şimdi anlatırsan sorun edeceğini sanmıyorum eğer seviyorsa.
Ama işler ciddiye binince anlatırsan sorun edebilir daha önce anlatmamış olmanı.

İnanın bunu bende bilmiyorum . Zaten annemle bu konuları hiç konuşamam çekirim doğurganlığı etkiliyo bilmiyorum :KK43: bikeresinde bunu ananemle paylaştım ona sordum öle bişe olsaydı annen bana söylerdi dedi. ama benımde çok kafamı karıştırıyor. bide şöyle düşünüyorum sorun mesanemde rahımde falan değil ve adet de görüyorum hasta oluyorum anneme sevgilimi anlattığımda bana böle bişeden bahsetmedi. ya kırılmamdan korktu yada böle bişe yok . Biara doktora gidip konuşmayı düşündüm bu hastalığımın evliliğe sorun olurmu diye sonra vazgectim :S karşı tarafın sorun etceği şey yani düşünün idrarımı szin gibi yapamıyorum sonda yardımıyla kendım boşaltıyorum ve tedavisi yok sorun edebilirler bunu. Peki sizce bı kadın doğum doktoruna danıssam mı ?

Sonuçta sen bu ihtiyacını sonda yoluyla da olsa kendin görüyorsun.
Bunda ailesinin sorun etmesi gereken bir şey yok ki.
Hatta ailesinin bilmesine de gerek yok bence.
Ama erkek arkadaşın bilmeli.

Bencede biran önce anlatmalısın ben bilmeye hakkı olduğunu düşünüyorum. Hatta bu tarz şeylerin ilişki başında açıkça konuşulması taraftarıyımki yarn öbürgün öğrenildiğinde daha yaralayıcı olmaması için.

Ilerde daha fazla uzulmemen icin kesinlikle anlatmalisin. Seni seviyosa zaten hastalikta saglikta yaninda olur. Anlatmadigin surece sen suclusun anlat kurtul birakirsa zaten onun insanligiyla alakali bi durum. Seni hastaligin yuzunden terkeden biri icinde hicbirzaman uzulme.

Ilerde daha fazla uzulmemen icin kesinlikle anlatmalisin. Seni seviyosa zaten hastalikta saglikta yaninda olur. Anlatmadigin surece sen suclusun anlat kurtul birakirsa zaten onun insanligiyla alakali bi durum. Seni hastaligin yuzunden terkeden biri icinde hicbirzaman uzulme.

UMARIM HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMAM SAOLUN İYİ DİLEKLERİNİZ İÇİN

Evlenince korkacağına şimdi kork, şimdi üzül. ama sakın anlatmamazlık yapma derim
Onu kendi yerine koy. Bilmeye hakkı var
Çok geçmiş olsun

Canım rahatlıkla anlatmalısın durumunu. Sonuçta hastalık Allah'tan gelir bu senin utanacagın sıkılacagın bir durum değil. Bu sebeple ilişkinizin bitecegine hiç inanmıyorum sevgilin senin yanında olacaktır. Ama bunu ne kadar erken söylersen o kadar iyi bunu saklamak sana hiçbirşey kazandırmaz. Sen sevgilinin ailesinin bu sebeple sizi ayıracagından korkuyorsun anlıyorum, ama daha öncesinde ben onu seviyorum benim için önemli değil bunlar demiş zaten . Korkman için hiçbir sebep yok. Bu korkuyla yüzleşmelisin. Seni bu sebeple istemeyecekse ailesi bırak istemesinler. Adam olan karakter sahibi olan bi erkek zaten senin arkanda durur. Ailesini gerekirse karşısına alır seni ezdirmez. Ben annene hak verdim bu problemi ertelemeden konuşup rahatlamalısın. Böyle kendini yeyip bitirecegine anlatmış olsaydın şuan çok daha rahat olacaktın. Bu senin evlenmene engel olacak kadar büyük bi problem değil. Lütfen kendini kötü hissetme bunu da büyük bi sorun olarak görme. Bu bir sorun bile değil sen anlatacaksın sevgilinde benim için hiç problem değil hayatım senin için yapabileceğim birşey var mı diyecek. Yanında olacak, sana destek olacak. Lütfen kendine daha fazla eziyet etme bir an önce anlat durumunu ve kendini azad et bu kötü düşüncelerden ve korkulardan. Bunu yapabileceğine inanıyorum:KK66:

İyi dilekleriniz için çok teşkkür ederim Allah razı olsun. Arasıra okadar kafayı yiycek duruma geliyorumki düşünmekten ama saolun beni rahatlattınız. En kısa zamanda anlatcam inşallah

Evlenince korkacağına şimdi kork, şimdi üzül. ama sakın anlatmamazlık yapma derim
Onu kendi yerine koy. Bilmeye hakkı var
Çok geçmiş olsun

Saoulun Allah razı olsun yok anlatcam anlatmamazlık yapmam ama şuan korktuğum için kafam karışık :(

Back