Lütfen yardımcı olurmusunuz ?

immortalwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2012
712
3
26
İzmir
Arkadaşlar ben çok sinirliyim çok gereksiz tepkiler veriyorum.Aniden sinirleniyorum defalarca kendime söz verdim ama düzelemedim ve eşim bu durumdan çok rahatsız ve şikayetçi.Benden soğumasını istemiyorum sakin yapıda biri ve az önce tartıştık daha doğrusu ben tartıştım o sakince konustu ve çok ağlıyorum hemde çok ağlayınca da eşim çok üzülüyor duygu sömürüsü yapmak için ağlamıyorum hani kendimi haklı çıkartmak içinde değil tamamen kendiliğinden birden bire ağlamaya başlıyorum hemde bazen hareketli şarkılar dinlerken bile duyduğum bir kelimede hemen gözlerim doluyor.şyrda bile kk da okuduğum beni etkileyen konularda bile hem okuyorum hem ağlıyorum.sinir sistemim çok bozuk evliliğim çok güzel allaha şükür ne evimle ne de eşimle ilgili problemim yok.Ama bekarken çok ağır sorumluluklarım vardı ailem dağınıktı ki hala dağınık.kızken daha da sinirliydim şu an o kadar değilim ama eşime göre çok sinirliyim.Bunu yenmem gerektiğini söylüyor ileride hamilelikte ve bebeğimle ilgilenirken sorun yaşayacağımızı düşünüyor ve haklıda. Psikoloğa gittim ilaç verdi ama sürekli uyutuyordu iş bile yapmak istemiyordum.Bana tavsiye edebileceğiniz uyku yapmayan hantallaştırmayan sadece sinirlerimi gevşetecek bir ilaç var mı ?

öncelikle aynı agresiflik bende de var özellikle karşı cinse. öfke yenme terapileri aldığım vakitlerde bazı egzersizler vardı, onları sana önerebilirim.
antidepresan kullanımı düzen gerektiriyor uyku yapmayanları var sana isim önermem yanlış olurdiğer yandan anlık sakinleştiricilere bir müddet sonra bünye alışınca o bile işe yaramıyor.

o egzersizler şöyle idi.

öfkelendiğin sinyalini vücut verdiği zaman mekandan uzaklaşma
öfke anında kulakları ve gözleri tıkayıp sesli şarkı söyleme
öfke anında zararsız bir objeyi sıkma ( o an etrafında ne varsa)
üzerinde düğmeli bir kıyafet varsa düğme sayma baştan aşağı
o an yaklaşınca olabiliyorsa elleri soğuk suya tutma
evde isen yastığa yüzünü dayayıp bağıra çağıra saçma sapan konuşma

bunlar tuhaf gelebilir ama işe yarıyor

canım sinirlendiğim zaman mesela eşime tepki vermiyorum hemen baska odaya gidiyorum zaten eşimde aynen tepki vermez hep susar ama içim içimi yiyor bir türlü sakinleşemiyorum illaki birşeyler söylemem gerek ona bağırma huyum çok yok ama sürekli işte sen söyle dedin neden dedin şöyle yaptın yapmamalıydın hep haklı çıkma çabam var haksız bile olsam ama engel olamıyorum işte.o sakin kaldıkça hatta beni dinlemedikçeben dahada hiddetleniyorum.sonrada çok pişman oluyorum işte.

Bu ve benzeri sinir harbini yaşamış bir dolu kadının olduğu bir platform'da da olsak sana kimsenin al şu ilacı iç diyeceğini sanmıyorum.
En güzel tavsiye iyi bir psikiyatri uzmanı ile görüşmen,onun sana uygun ilacı yazması olur.
Zaten gerekirse o seni bir psikoloğa yönledirir,hem ilaç tedavine başlarsın hemde anlatıp rahatlarsın.

Öfke nöbetleri,ağlama krizleri,inişli çıkışlı duygu atakları ve bunlarla hem kendinizi hem sevdiklerinizi üzmek yerine zaman kaybetmeden gidin bir psikiyatre.

Geçer bu arada,tecrübe ile sabittir

Son düzenleme:

gittim canım ama işe yaramdı verilen ilaçlarda ağır geliyor.konusunca rahtlıyorum tamam diyorum ama yine yanıyım yine yanıyımmm...offfffffffffff (((((((((

gittim canım ama işe yaramdı verilen ilaçlarda ağır geliyor.konusunca rahtlıyorum tamam diyorum ama yine yanıyım yine yanıyımmm...offfffffffffff (((((((((

Belki o doktor ile olmamıştır,midem ağrıyor al sana iki ilaç gibi bişey değil çünkü psikiyatri.
Doktorunla arkadaş gibi olman çok önemli.
Hani oraya gittiğinde sana öyle bir iki örnek vermeli,öyle bir cümle kurmalı ki silkenip düzelmek için eve kendini zor atmalısın.
Başka bir doktor deneyin derim ben size.

seninle huylarımız yanı :)
kendim hatalı olsam bile bilinçaltım " beni bu hataya sen sürükledin senin yüzünden oldu" diye savunmaya geçiyor. derinliklerde bir yerde yenilgi korkusunun tepkisi bu aslında, kendine hata yapma lüksü tanımıyorsun bende öyleyim yanlışımı kabul ederim sözde ama geri durmam ispatlayana kadar uğraşırım sonunda hep özür dileyen ben olurum.

kazanan & kaybeden haklı& haksız gibi taraf tutmak yerine kılıcını yere atsan ne güzel olur ne huzur duyarsın bir bllsen

Ausencia, peki iyi psikiatrist veya psikolog nasıl bulunur? Tavsiye üzerinemi gitmeliyiz yoksa denemeden bilemez miyiz? Eğer ikinciyse çok zaman ve para kaybı olur. Bende görünmem gerek uzmana ama güvenilir derdime derman olan bir doktor nasıl bulacağım bilmiyorum. Bu sebepten dolayı hep ertelendi benimkisi Eyup bölgesine yakın uzman tavsiyeniz varsa sevinirim arkadaşlar

Merhabalar ,
Açıkcası sorunun cevabı biraz şans . Tavsiye üzerine gidip hiç memnun kalmayabilirsin ya da ilk kez adını duyduğun bir uzman sana çok iyi gelebilir .
Ben İstanbulda yaşamıyorum , o yüzden bir uzman tavsiyem olmayacak sana .
Verebileceğim tek tavsiye ; sorunun her ne ise bununla baş edebileceğine inan .
Maddi açıdan dr denemek senin için külfet olacaksa , devlet hastanelerinin psikiyatri bölümünden randevu alabilirsin
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…