Merhaba doktor hanım ben sizden önemli bir konu hakkında yardım isteyeceğim...Benim çok yakın arkadaşımın büyük bir sorunu var iki erkekle alakalı arkadaşımın yurt dışında yaşıyan ailecek görüştükleri ailesinin yakın arkadaşları vardı bunlar bu yıl yaz tatilinde türkiyeye geldiler fakat arkadaşımın yaşlarındada bir oğulları vardı bu yaz tatili sırasında arkadaşımla aralarında bir yakınlaşma oldu ve bu aşka dönüştü tabiki ailelerde çok yakın oldukları için buna karşı çıkmadılar fakat 3 aylık tatil sonunda yine yurt dışına gittiler bidahaki yaza dönmek üzere msn ve telefondan ilişkileri sürmekteydi fakat çocuğun aile içindeki geçmişte yaşadığı bazı sorunlar yüzünden kırıcı konuşmaları tavırları oluyordu ve arkadaşımı rencide edicek hakarete varıcak kadar kıskançlık oluşturuyordu arkadaşımda defalarca çok kırılmasına rahmen ona hak tanıdı,fakat tekrar aynı şeylere devam etmesi sonucunda ilişkisini bitirme kararı aldı yinede içinde onu üzmemek adına bişiler vardı o sıradada başladığı bi enstrüman kursundaki hocasının hoca öğrenci arasında giden konuşmasının farklı bi şekle dönüşeceğini anladı bu durumun bu şekile dönüşmeside kendisininde hocasınında ilişkilerinde sıkıntılı dönemler yaşıyor olmalarında olduklarını düşündü hocasıyla bunu paylaştığında oda ilkkez böyle birşey yaşıyor olduğunu ve kendini çok suçlu hissettiğini düşündüğünü sık sık dile getiriyordu fakat bir yandanda yurt dışında yaşayan henüz bir sonuca bağlamadığı ilişkisinin sürdüğü erkek arkadaşı arkadaşımın ayrılmak istemesini dile getirmesine rahmen hala sevgilisiymiş gibi konuşmaya,cevap vermeye devam etmekteydi hatta evlilikle ilgili kararlar almaya tarihi bile düşünecek kadar bu ilişkinin bitmeyeceğine hiçbir zaman ayrılmayacağını düşünmekteydi.Bu aralarındaki sorunun geçici olduğunu düşünüp koluna arkadaşımın ve kendisinin isminin baş harfini dövme yaptırdı yani açıkca anlatmak istediğim çoçuk ayrılığı bir türlü kabullenmemekte ve ailesininde ayrılmayacaklarını düşündükleri için arkadaşımın ailesine evlilikle ilgili planlarını yapmaktalardı arkadaşımında artık bir karar vermesi gerekiyor çünkü kendiside ne yapıcağını bilmiyor kafası çok karışık bi yandan onu çok seven fakat şuanki kıskançlıkları bile dayanılmayacak şekilde olan hala bitirememiş olduğu ilişkimi? yoksa onun için kurs hocalığını dahi bırakmak isteyen hocasınımı seçmeli? veya ikisinidemi seçmemeli biz arkadaşları olarak sürekli yardımcı olmaya çalışıyoruz fakat belki hayatını bile etkiliyecek olan bu olayda hiç bir tarafı tamamen suçlayamıyoruz.Arkadaşım çok mutsuz ailecek görüştükleri erkek arkadaşının ayrılmayı kabul etmemesi onu çok üzüyor bu nedenlede onunda çok üzülüceğini düşündüğü için ilişkisini bitiremiyor ama devam ederse bunun kesinlikle evliliğe gidiceğini ve ilerde kıskançlık konularında çok sorun yaşıcağını biliyor siz bir uzman olarak bize bu konuda yapmamız gerekenlerle ilgili yardımcı olursanız çok seviniceğiz yanıtınızı merakla bekliyorum şimdiden okuduğunuz için teşekkül ederim...