Lütfen yardımcı olur musunuz

papatya__hanim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2022
101
24
23
Kızlar merhaba. 2 hafta önce tüylenme şikayetim için hormon testi verdim total testeron serbest testeron seks hormon bağlayıcı ve dehidroepiandrosteron sulfat
falan tahlillerim çok yüksek çıktı. Evliliğim 7. Ayı hala çocuğum yok bu arada korunmuyoruz. Doktor bunun için yasmin vereceğini söyledi ama istemedim başka bir ilaç verebilir misiniz dedim çünkü çocuk düşünüyoruz dedim o zaman yasmin engeller dedi bana. O zaman da ya yasmin yada çocuk tedavisi yapacaz dedi. Adetin 21.günü gel ovulasyon testi yapacaz dedi. Bu süreçte çocuk tedavisi nasıl oluyor anlamış değilim tüp bebek olmuyor mu bu. Nolur bu durumu yaşayan biri bana daha detaylı anlatabilir mi

Yani çok pardon ben anlamadım doktor 7 aylık evli olan birine direk tüp bebek yapacağınımı söyledi yada sizmi öyle anladini

Doğum kontrol hapı verecem diyince pek kullanma taraftarı değildim ne eşim istedi ne ben ne de ailem. Adetin 21. Günü gidince ne yapılacak peki bi bilgin varmı ovulasyon testi yapacam dedi. Ben zaten evde yapıyorum ovulasyon testini bu dediği farklı bir şekilde mi acaba

Yani çok pardon ben anlamadım doktor 7 aylık evli olan birine direk tüp bebek yapacağınımı söyledi yada sizmi öyle anladini
Ya doktor çok suratsız hiç doğru düzgün oturup derdini bile anlatamıyorsun değerlerin yüksek dedi yasmin verecem dedi hocam çocuk düşünüyoruz dedim ama. O zaman bu hap engeller dedi. Başka hap verseniz olmaz mı dedim yasmin verebilirim dedi. Ya çocuk tedavisi yada Yasemin hap ikisinden birini seçmen gerek dedi bana. Bende hocam istemiyorum hap kullanmayı o zaman Adetin 21. Günü gel ovulasyon testi yapacaz hepsi bu kadar çok açıklayıcı birşey de demedi

Tamam ozaman sana çoçuk için bir tedavi başlatmayı dünüyordur tabikide bu tüp bebek deyildir yumurtlama tarihine bakacaktır

Yani bu test çok farklısımı bilmiyorum ama hamile kalmani destekleyecek tedavi verebilir. Folik asit yumurtaların kolayca çatlamasını sağlayacak başka ilaçlar falan ama senin asıl sorunun tüylenmeydi deyilmi sen çoçuğun olmuyor diye gitmedin demi

Yumurtlamana bakacak yumurtaların gelişiyor mu yeterince diye maalesef ovülasyon testleri net bi şekilde bize bilgi vermiyo canım bazen yumurtan gerektiğinden daha az büyüyor ve lh salgılandığı için ovülasyon testi pozitif çıkıyo

Yani bu test çok farklısımı bilmiyorum ama hamile kalmani destekleyecek tedavi verebilir. Folik asit yumurtaların kolayca çatlamasını sağlayacak başka ilaçlar falan ama senin asıl sorunun tüylenmeydi deyilmi sen çoçuğun olmuyor diye gitmedin demi
Ben tüylenme şikayeti için gittim tahlil verdim yüksek çıkınca yasmin verecem dedi bende istemedim çünkü çocuk istiyoruz e bu hapta çocuk olmasını engelliyor madem çocuk istiyorsun çocuk tedavisi yapacaz sana dedi

Yumurtlamana bakacak yumurtaların gelişiyor mu yeterince diye maalesef ovülasyon testleri net bi şekilde bize bilgi vermiyo canım bazen yumurtan gerektiğinden daha az büyüyor ve lh salgılandığı için ovülasyon testi pozitif çıkıyo
Öylemi bilmiyordum çoğu kişi öyle diyor aslında. bu testler çok kesin bilgi vermiyor yanıltıyor diyenler var

X