lütfen yardımcı olun :(

baharidil

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2009
5.093
0
156
- Yurtdışı
Bu mesajı nereye yazacağımı pek bilemedim.. o yüzden buraya yazmak istedim..

Yeğenim 2006 doğumlu 4 yaşına girecek, 1 yaşına kadar çok güzel gelişti ellerini ayaklarını çok güzel kullanıyor, herkese gülücükler saçıyor, konuşmaya çalışıyor,,,,fakat 1 yaşından sonra, çok hastalandı, ateşlendi, defalarca hastaneye acile götürüldü........

6 ay önce (belki daha fazla) yine ateşlendi, ablamlar acile götürmek istediler ama götürmeden, kasılma yaşandı ateşten dolayı....yeğenim kimseyi duymuyor, konuşamıyor çenesi kitlendi gözleri kapanıyordu..... :(

ambülans çağırdılar, ambülans geldi götürdü.....mr çekildi, tahliller yapıldı doktorlar yüksek ateşten dolayı kasıldığını söylediler...ama ortaya başka bişey çıktı : yeğenim epilepsi hastasıymış.......ilaç verdiler, yüksek dozda ilaçlar....kullandı ablam hiç birini aksatmadı : yeğenim o olaydan sonra sürekli titriyor, yürüyemiyor, yürüyünce düşüyor, dengesini kaybediyor...o kadar çok korkuyordu ki düşmekten (ağzı burnu her yeri yara olmuştu) emekliyordu korkudan.........

o günden bugüne hiç bir gelişme yok, hep titriyor, azıcık da olsa yürüyebiliyor, ama bir saniye bile yalnız kalmaması lazım, her an düşebilir dengesini kaybedebilir......

bu durum beni çok üzüyor..gerçekten niye böyle olduu niye benim yeğenim böyle....çok zoruma gidiyor......tabi bu durumu düşmanıma bile dilemem....ama içim acıyo...ablamları ayda bir kere görüyorum....gördüğüme pişman oluyorum........çünkü hiç bir ilerleme yok hep aynı :( lütfen bana yardımcı olun.......moralim çok bozuluyor, benim de ablamın da eniştemin de....hepimizin psikolojisi çok bozuldu...ablamlar tedavi görüyorlar bu yüzden.

ne yapacağımızı bilmiyoruz....

Rabbim şifa versin o minik ana kuzusuna.:teselli::gitme:

Doktorlar ne diyor peki, düzelme olmazmıymış.

Benim eltimin kızıda epilepsi hastasıydı, götürmedikleri doktor kalmadı şimdi geçti çok şükür. Ama onda sadece bayılma oluyordubenneyaptımki

yok canım bizimkisi değişik bir epilepsiymiş, bayılmıyor sadece titriyo...
doktorlar ilaç tedavisine devam diyo......ama hiç düzelme yok aylardır, hep aynı...tek olumlu şey artık yürüyebiliyor korkmuyor ama yine de dengesini kaybediyor ara sıra....:(((

Rabbimden acil şifalar diliyorum
annesine ve babasına da sabır diliyorum
yavrucak küçücükmüş daha
ilaçlarını düzenli kullandığı takdirde normal yaşantısı devam ediyor die biliyorum
çok geçmiş olsun

yok canım bizimkisi değişik bir epilepsiymiş, bayılmıyor sadece titriyo...
doktorlar ilaç tedavisine devam diyo......ama hiç düzelme yok aylardır, hep aynı...tek olumlu şey artık yürüyebiliyor korkmuyor ama yine de dengesini kaybediyor ara sıra....:(((

e bak işte ne güzel bir gelişme, artık yürüyebiliyormuş.

Sabırlı olacaksınız, bir anda düzelmesini bekleyemezsiniz. Lütfen sizde ablanıza destek olun. Onların en çok ihtiyacı olan şey moral, destek.

Bıkmadan yılmadan tedaviye devam edeceksiniz, niye düzelmiyor hala diye hayıflanmak yerine, düzelecek o da herkes gibi koşup oynayacak diyeceksiniz. Ümitli olun biraz

evet iyi olmaya çalışıyoruz, ablama yeğenimi sorduğum zaman sinirleniyor : ''biliyorsun nasıl olduğunu sorup durma'' diye bana kızıyor :( sormadığım zaman merak ediyorum...ablamı yalnız bırakmak istemiyorum ama bizden uzaklaşıyo............üstelik ikinciye hamile....korkuyorum ikincisi de aynı olursa......

Allahım ne olur yeğenim düzelsin.................:(

Cnm çok geçmiş olsun düzelme ihtimali yok mu sağlıklı bir çocuk nasıl böyle olabilir

doktorlar hiç bir şey diyemiyorlar.......ilaçlarını kullansın diyorlar ama değişen bir şey yok aylardır :(

Abimin kızı zıplıyor, oynuyor, bıdıbıdı konuşuyor diğer yeğenimle de oynamak istiyor ama sürekli kucakta, pusetinde....çok çabuk yoruluyor yorulduğu zaman titremeleri artıyor..

:çok üzgünüm:

Ablanızın psikolojisinide anlamak lazım, kolay değil çünkü. yavrunuzun gözünün önünde böyle olması hiç ama hiç kolay değil. O yüzden diyorum destek olun diye, ailecek hemde.

Rabbim tez zamanda şifasını versin inşallah. O minik ana kuzusuda normal hayatına dönsün. Dualarım onunla.:teselli:

canım çok geçmiş olsun...allah acil şifalar versin ve yeğenin en kısa zamanda sağlığına kavuşsun inşallahh........

Ablamı gayet iyi anlıyorum, dediğim gibi eniştem ve ablam psikolojik tedavi görüyorlar......
ama elimden bir şey gelmiyor ya.....bu çok koyuyor............................
elimizden hiç bir şey gelmiyor........hiç bir şey...

canım öncelikle Allah yeğenine acil şifalar ablana da sabır ve dayanma gücü versin ama yürüyememesi bana sanki korkudanmış gibi geldi yani düşmekten korktuğu için yürüyemiyor olabilirmi ağzı burnu yara içinde diyosun belki bir pedagogdan yardım alabilirler hastalığın birde psikolojik yanı var

canım öncelikle Allah yeğenine acil şifalar ablana da sabır ve dayanma gücü versin ama yürüyememesi bana sanki korkudanmış gibi geldi yani düşmekten korktuğu için yürüyemiyor olabilirmi ağzı burnu yara içinde diyosun belki bir pedagogdan yardım alabilirler hastalığın birde psikolojik yanı var

Amin..........evet önceleri korkudan emekliyordu, sürekli düştüğü için yürümek istemiyordu....şimdi yürüyor ama dengesini kaybediyor....sürekli titriyor, yeğenimin gülüşleri bile değişti, içten değil......içim burkuluyo onu öyle görünce :/ :çok üzgünüm:

geçmıs olsun..allah sıfa versın...ınşallah ıyılesır kısa zamanda...

canım Rabbimden acil şifalar diliyorum o minik melek için yar ve yardımcısı olsun inşallah çok üzüldüm keşke elimizden bişey gelse :teselli:

Doktorlar önce epilepsi şimdi de kasları çabuk geliştiği için böyle olmuş diyorlar.......doktorlar da bilmiyor ne olduğunu................

Back