Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
bol su iç günde 2 litre sonra meyve sebze tüket bitki çayları iç ıhlamur vs ama sakın çiğ soğan yeme sütü arttırıyomuş evet ama sütte koku yapıyomuş bebek emmek istemiyomuş. gaz yapmaması içinde kuru fasulye nohut bezelye bulgur yeme kola gazoz gibi asitli içecekler içme
merhaba,
bol su içmelisin, günde yaklaşık 3 lt kadar. emzirdikten sonra kalan sütü sağarsan sütünün arttığını göreceksin. bebek ne kadar da emse, kanallarda kalan sütün tamamını boşaltamıyor ve kanallar dolu olduğu için, beyin "bu kadar süt bebeği doyuruyor, daha fazla üretmeye gerek yok emrini veriyor" ve o ritimde süt üretmeye devam ediyorsun. Ama kanalları tamamen boşaltırsan, bu sefer beyin "bu süt bebeği doyurmaya yetmiyor daha çok üretilmeli" emrini veriyor ve sütün artıyor.
süt sağma, eğer sütün azalmışsa ilk başta çok yıpratıcı bir süreç.
ilk bebeğimde süt alerjisi çıktı ve diyet yapmak zorunda kaldım. çok katı bir diyetti ve bu sebeple birden sütüm çok azaldı. doktorum emzirdikten hemen sonra sağmamı önerdi. İlk başlarda yarım saat sağıyordum ama 10 cc süt ancak geliyordu. ama zamanla çok arttı. 1 hafta 10 gün sabredersen sonrasında gerçekten artıyor.
önemli olan kanalda biriken sütü boşaltabilmek. süt gelmiyor diye bırakma; her birini en az 10-15 dakika sağ mutlaka. 1 damla bile olsa devam et. farkını zamanla göreceksin.
doktorum bana her kadının doğumdan sonra ikiz bebek doyurabilecek kadar süt üretebileceğini söylemişti.