Bebek Beslenmesi Lütfen yardım 😩

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Blablabla00

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2020
416
235
33
32
Arkadaşlar daha öncede yazdım lütfen tecrübeli biri yorum yapsın 15 aylık oğlum 4 gündür gündüzleri sürekli memeyi ısırıyor ve hiç emmiyor önceden gayet güzel emen çocuk 4 gündür memeyi ısırıyor koparırcasına hırslanarak ve bunu yaparken gözümün içine bakıyor özellikle, gece kalkıp normal emiyor sadece doymaya yakın ısırıyor sabah kadar üç dört defa emiyor fakat sabah olunca sadece ısırıyor kendisi açıyor ısırıyor ve hiç emmiyor başta bir kaç kez kızdım ağladı memeyi vermedim sonra baktım olmuyor sakin davrandım ama dayanacak gücüm kalmadı stres yaptım iyice hem çok canım acıyor kanıyor göğüslerim gemde bebeğim bir daha emmez diye korkuyorum önerisi olan var mı

Dişleri kasiniyordur belki de ilgi çekmeye çalışıyor olabilir ek gıda veriyorsa n gece emsin

Benimde bebeğimin 6 aylık dişi çıkıyor o da aynı durumda ısırıyor ısırdığında çekiyorum vermiyorum biraz bekledikten sonra tekrar veriyorum gene ısırırsa uyutmaya çalışıp dalarken emziriyorum bu ısırma dönemi geçene kadar böyle artık

Aynı dönemde aynı şeyi oğlum da yapmıştı,gülümseyerek okudum.çooook tatlı Allah bağışlasın.
Etrafa olan ilgilerinin arttığı dönemde ve sizden tepki almaya başladığı dönemde yapıyorlar.
Gece emerken yapmıyor çünkü uykusu var,muhtemelen emzirdiğiniz oda yarı karanlık ve sessiz,yani dikkatini çekecek birşey yok. Ama gündüz oda aydınlık gördüğü herşey dikkatini çekiyor, belki tv açık sesler onu uyarıyor, belki anneyle baba konuşuyor dikkat çekmeye çalışıyor gibi gibi......
Doktorumla konuşup çözümü bulmuştum, gündüz de olsa yatak odasının perdesini kapatır loş ışıkta oğlumla hiç konuşmadan ve göz teması kurmadan emziriyordum, tv sesi radyo konuşma falan filan duymasın diye dikkat ediyordum.
Bir de emmesi bitince karnı doyunca memeyle oynaşmaya başlıyordu benim oğlum, oynaşma dediğimde kanatana kadar ısırma birde böyle lastik gibi uzatırdı memeyi ağzıyla çekerdi. O yüzden karnının doyduğunu boş emmeye başladığını anladığım anda memeyi onun bırakmasını beklemez ben alırdım ağzından. Oldu da geç kaldınız ısırmaya başladı olumlu olumsuz hiçbir tepki vermeyin. Ayyy!!! Offff!!!! bile demeyin,çekin ağzından.
Memeyi reddetme dönemi gelmiş de olabilir,sabredin,hiç korkmayın emmeyi bırakacak diye yada aç kalıyor beslenemiyor diye, bu kısa süren bir olay, 20günde bir ayda normale dönüyor

Bebek doyduktan sonra oynamasına fırsat vermeyin hemen memeden ayırın tepkisizce. Eger kendi istemeden memeden alınca ağlıyorsa yaninizada oyuncak bulundurun, oyuncakla dikkatini çekin ve memeden hemen ayırın. Benim kızım da ısırıyordu ve uzun uzun emmeyi cok severdi. Ben oyuncakla oyalardim oldu bittiye getirip alirdin agzindan memeyi. Isırmasına hic firsat vermedim bir iki hafta, sonra yine istediği kadar emmesine izin verdim ve bir daha hic ısırmadı. Sizinki gündüz hiç emmeden de ısırıyormuş. O zaman da memeden tepkisizce ayırın ve oyunla dikkatini dağıtın, hemen yine meme vermeyin. Bunu her seferinde uygulayın, bir iki haftada unutacaktır.

Çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız önerilerimizi uygulayacağım inşallah geçer bir an önce

Teşekkür ederim yorumunuz için dediğiniz gibi yapıcam biraz azaldı sanki şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…