Lutfen yardim radyasyon korkusu panik atak...

Sol_yanim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
61
4
1
Arkadaslar 2 kez ardarda gecmistede 2 beyin tomogrofisi gecmisim var.. bilmiyordum tehlikesini ozamanlar toplam 4 yani ve son 2 den sonra vcudumda seyirmeler oluyor bu seyirmeler yanetkimi die bakarken kanser yanilecegini okudum pskolojik tedaviye bile basladim bu yuzden ama cok uzgunum cektirmem illaki sartta gegildi :( zestat 30mg. Antidepresyan iciyorum ama cokta iyi gelmedi baska ilac d3nemelimiyim pskiyatri zaman diyor kotuyum bedenimde birdunya sikayet oluyor bu sitresten 4 tomogrogi yaaaaaa :(

Tahlillerde birşeylerin sebebi bulunmaya çalışılırken vücuda zarar da veriyor evet ama artık çektirmişsiniz .. çektirmeden de çoğu hastalığın tanısı konamaz maalesef ..
yalnız radyasyon değil de stres sizi kanser yapar bu gidişle .. ve lütfen psikiyatri doktorunuz haricinde size önerilen hiç bir başka ilacı kullanmayın ..

Tabikide kullanmam ama bu korku oldurecek beni ve neden girdim pismanlihi bukadarmi tehlikeli yaaaa bu tomogrofi :c

Mr ile tomografi ayni mi bilmiyorum

Ama emarin daha az yan etkisi varmis
Radyoloji uzmani biri yazmisti bu sitede okudum.

Emar daha hafifmis yani radyasyon cok cok azmis

Sana tavsiyem evine kaktus al
Cep telefon tv bilgisayar
Elrktronik cihazlara yakin koy bulundugun ortamda olsun

Her odaya 3 tane alsan yeter

Kaktus radyadyonu oldurur

Bu kadar sık tomografi cektirmenizin nedeni yine panik ataginiz mi?Yani kendinizde sürekli hastalıklar üretip ,semptomlar bulup sağlık kuruluşlarına mi gidiyorsunuz?Yoksa tomografi gereken gerçekten bir rahatsızlığıniz mi vardı?

Bu kadar sık tomografi cektirmenizin nedeni yine panik ataginiz mi?Yani kendinizde sürekli hastalıklar üretip ,semptomlar bulup sağlık kuruluşlarına mi gidiyorsunuz?Yoksa tomografi gereken gerçekten bir rahatsızlığıniz mi vardı?
Malesef endisem sebep oldu son 2 ye cooook uzgunum

Offff yaaa hep endisem yuzundendi zaten hepte yaziyir kanser sebebi die ve ben 4 kez o riski aldim ... arkadaslar

Offff yaaa hep endisem yuzundendi zaten hepte yaziyir kanser sebebi die ve ben 4 kez o riski aldim ... arkadaslar
Bu kadar endişe etme.O görüntüleme merkezinde çalışan radyoloji doktoru,hemşiresi ne yapsın her gün saatlerce az /çok onlar da bu radyasyona maruz kalıyor.Ama senin bu probleminle ilgili tedavi olman gerekiyor .

Mr ile tomografi ayni mi bilmiyorum

Ama emarin daha az yan etkisi varmis
Radyoloji uzmani biri yazmisti bu sitede okudum.

Emar daha hafifmis yani radyasyon cok cok azmis

Sana tavsiyem evine kaktus al
Cep telefon tv bilgisayar
Elrktronik cihazlara yakin koy bulundugun ortamda olsun

Her odaya 3 tane alsan yeter

Kaktus radyadyonu oldurur
Aynı değil ama ikisinin farklı çekilme endikasyonları var.

Arkadaşım nedir bu panik
Ben günde 50-100 hasta aliyordum tomografiye e o zaman ben öldüm,aglayanim yok.
Bu kadar stres yapacağınız bir durum yok. Gerekli görüldü ki çekildi.
Vücut radyasyonu üzerinde taşımıyor zaten pet sintigrafi çekimleri dışında.
Psikolojik tedaviye devam ama.

Arkadaşım nedir bu panik
Ben günde 50-100 hasta aliyordum tomografiye e o zaman ben öldüm,aglayanim yok.
Bu kadar stres yapacağınız bir durum yok. Gerekli görüldü ki çekildi.
Vücut radyasyonu üzerinde taşımıyor zaten pet sintigrafi çekimleri dışında.
Psikolojik tedaviye devam ama.
Cokta gerekli degildi ozamanlarda pskolojikti belirtiler tabiki ama ben beyin kanamasi geciriyorum die bi panik ve bilmiyordum tehlikesini ve 1 yil icinde 34 radyolag kanser ildu die haber okudum iyice panik oldum seyirmeler olmasaydi okumazdim nette neden die bakarken gordum bu tehlikeyi .. ve yine prf. Dr lara gore radyosyonun yuzde 30 u kaliyormus bedende ve bu birikim neden oluyormus offf offf

Cokta gerekli degildi ozamanlarda pskolojikti belirtiler tabiki ama ben beyin kanamasi geciriyorum die bi panik ve bilmiyordum tehlikesini ve 1 yil icinde 34 radyolag kanser ildu die haber okudum iyice panik oldum seyirmeler olmasaydi okumazdim nette neden die bakarken gordum bu tehlikeyi .. ve yine prf. Dr lara gore radyosyonun yuzde 30 u kaliyormus bedende ve bu birikim neden oluyormus offf offf
O kanser olan kişiler dikkat ettiyseniz aynı hastanenin aynı servisinde çalışan insanlardı.
Çünkü radyasyon sızıntısı vardı,normalde o odadan diğer alanlara sızıntının olmaması lazım. Sızıntı olduğu için toplu şekilde tiroid kanseri oldular ve olay da arastiriliyordu en son.
Evham yapacağınız bir durum yok. O birikme vs dediginiz sey sizin cekildiginiz tomografiden sonra bu zamanki sürece kadar evinizdeki elektronik aletlerinden aldiginiz toplam radyasyonla eşdeğerdir. :)

Tomografideki radyasyon hakkında çok bilgim yok ama bu bilgisayar,cep telefonları,elektromanyetik cihazlar çevremizdeyken bize bir şey olmuyorsa Allah'ın izniyle güçlüyüz demektir :) Sağlığa odaklanmaya çalışın.Neyi istiyorsanız ona doğru dönün.Bu çok önemli.

• Beğen
Reactions: Cac
Arkadaslar 2 kez ardarda gecmistede 2 beyin tomogrofisi gecmisim var.. bilmiyordum tehlikesini ozamanlar toplam 4 yani ve son 2 den sonra vcudumda seyirmeler oluyor bu seyirmeler yanetkimi die bakarken kanser yanilecegini okudum pskolojik tedaviye bile basladim bu yuzden ama cok uzgunum cektirmem illaki sartta gegildi :KK43: zestat 30mg. Antidepresyan iciyorum ama cokta iyi gelmedi baska ilac d3nemelimiyim pskiyatri zaman diyor kotuyum bedenimde birdunya sikayet oluyor bu sitresten 4 tomogrogi yaaaaaa :KK43:

4 kere tomografi ile kanser olmaz insan, televizyonunuzdan bilsiyayardan, cep telefonundan, wifi lerden aldığınız radyasyon onun kat be kat fazlası
Vücuttaki seyirmeler bende B12 düştüğü zaman oluyor, psikolojikte olabilir tabi
Doktorunuzun verdiği ilaç dışında bir şey kullanmayın, antidepresanların fayda etmesi için bir zaman kullanmak gerekiyor

canım bu cihazların sana verdiği öyle korkunç bir zarar yokki.öyle olsaydı zaten en başında atıyorum senede en fazla 2 kere hasta bunu çektirebilir vs denirdi.evinde her gün kullandığın cihazlardan ya da x ray kapılardan, atmosferden vs günlük aldığın radyasyon miktarı çok daha fazla.onlar seni kanser etmez ama bu düşünceler eder.çok geçmiş olsun.

O kanser olan kişiler dikkat ettiyseniz aynı hastanenin aynı servisinde çalışan insanlardı.
Çünkü radyasyon sızıntısı vardı,normalde o odadan diğer alanlara sızıntının olmaması lazım. Sızıntı olduğu için toplu şekilde tiroid kanseri oldular ve olay da arastiriliyordu en son.
Evham yapacağınız bir durum yok. O birikme vs dediginiz sey sizin cekildiginiz tomografiden sonra bu zamanki sürece kadar evinizdeki elektronik aletlerinden aldiginiz toplam radyasyonla eşdeğerdir. :)
Bu haber yeni kocreliden tutta pek cok il toplami malesef.. okadar cokki cevremde neredeyse 4 evden 1inde var suan kanser yakinlarimdada oyle ve cogu pek doktora gitmis insan bile degil yani tomogrofi degil sebep ama cok artinca acaba dio insan ben koyde buyudum ve biz koyde boyle olum genc olum bilmezdik eskiden yoktu simdi teknolojik cihazlar radyasyon artinca illa bagliyorum konuyu sebep olarak hele ben coooooook maruz kaldim ama bilmiodum :( sizin yasiniz kac

4 kere tomografi ile kanser olmaz insan, televizyonunuzdan bilsiyayardan, cep telefonundan, wifi lerden aldığınız radyasyon onun kat be kat fazlası
Vücuttaki seyirmeler bende B12 düştüğü zaman oluyor, psikolojikte olabilir tabi
Doktorunuzun verdiği ilaç dışında bir şey kullanmayın, antidepresanların fayda etmesi için bir zaman kullanmak gerekiyor

B12 normal deferlerim normal sadece tmogrofid3n sonra troid degerim yukseldi biraz ki ozamanda sitres vardi ... ve encok troidin etkilendigi yaziyor malesef seyrimeler troid yuksekligindende olurmus.. 2 hafta sonra tekrar bakildi normaldi... ilacala sikayetlerim bedenen gidiyor ama bu pismanlik bosubosuna radyosyon aldim o uzuyor

Back
X