1 ay önce hamile olduğumu öğrendim çok mutlu oldum 2. Bebeğim olacak diye 1 hafta sonra bi kanama doktor düşük dedi parçada geldi sonra kanama kesildi tekrar tedbir amaçlı doktora gittim ama bebek düşmemişti bhcg artmaya devam ediyordu ama az artıyordu bi umutla tekrar beklemeye başladım düzelir diye 10 gün sonra bi kanama daha bu sefer dış gebelik dediler 2 gün daha bekleyelim değer düşmezse iğne yapalım dediler bugün tekrar gittim betam ayni duruyordu dış gebelik sağlıksız gebelik hala ayırt edemiyoruz dediler tabi bu arada 16 gün oldu ilk kanamdan bu yana kürtaj yapalım değerin düşmezse iğne yapalım dediler anestesisisz yada kendinde düşürebilirsin ama kanama çok olur ağrın çok ulur dediler bende artik bi sonuca varamadım için kızdım ve kağıt imzalayıp çıktım 2 gün sonraya semiha sakirden randevu aldım ne yapacagimi şaşırdım moral 0 çok gergin ve endişeliyim varmı bir tavsiyeniz
Öncelikle tek 1 yere mi gittiniz yoksa farklı uzmanlarla görüştünüz mü?
İkincisi Allah yardımcınız olsun, çok zor bir durum[
Tesekkur ederim ilk gittiğim doktor düşük dedi özeldi başka doktora gittim dur bakalım belki düşük tehlikesi atlattin ama düşmesi belki düzelir dedi bi umut koydu gonlume buda özeldi sonra artan kanamayla araştırma hastanesine gittim son tahliller ve söyleyenlerde burda oldu kime inanacağını da şaşırdım kafam karışmasın diye araştırmada devam edeyim dedim ancak burasıda anlamadı ne olduğunu betada düşük olduğu için kesede görünmüyor eğer dış gebelikse boşuna kürtaj olmam gerekiyo yaşadığım onca ağrı sizi kanamalarda çabası tabi içimdeki acıda bir başka birde kürtaj
Öncelikle Allah yardımcınız olsun inşallah
Ama başka başka doktorlara daha gidin
Çok var doktorun dış gebelik deyipte sağlıklı bebekleri olanlar
İyice emin olun derim
Rabbim hakkınız da hayırlısını nasip etsin inşallah
Özelde çok iyi diye bilinen bı kadın doğum uzmanı da bana dış gebelik kürtaj yapcam dedi.o hafta gidemedim aksilik oldu sonra başka bir doktora gittim meğerse ikizmiş...Dış gebelik çok tehlikeli bir şey doktorlar nasıl bu kadar rahat davranırlar anlamıyorum. Hemen doğru düzgün bir doktora ve hastahaneye gidin. Geçmiş olsun.
Sen gönlünü ferah tut arkadaşımtesekkur ederim bende hep bir unut dedim bekledim rabbim emegimi boşa çıkarmaz dedim ama son kanamadan sonra betada ayni kalınca umudumu yitirmeye başladım ama yinede kürtaj olursam sanki kendim kymisim gibi canım acıyacak rabbim hayırlı kararlar verdirir inşallah
Dış gebelik çok tehlikeli bir şey doktorlar nasıl bu kadar rahat davranırlar anlamıyorum. Hemen doğru düzgün bir doktora ve hastahaneye gidin. Geçmiş olsun.[/Q
2 gün sonrası için semiha sakirden randevu aldım bakalım orası ne diyecek hala kaşık ağrım ve kanamam devam ediyo yaşadığım iç kanama korkusu da ayrı tabi
hay Allah
Umarım en hayırlısı ne ise o olur
Sen gönlünü ferah tut arkadaşım
Eğer ki bu düşük olursa veya kürtaj olmak zorunda kalırsan kendini üzme
Sonuçta sağlıksız olan bebek tutunamıyor
Rabbim sağlıklı hayırlı evlat nasıp eder inşallah
Özelde çok iyi diye bilinen bı kadın doğum uzmanı da bana dış gebelik kürtaj yapcam dedi.o hafta gidemedim aksilik oldu sonra başka bir doktora gittim meğerse ikizmiş...
Şimdi 4 aylık oldular
Ama ben anlamıyorum bu doktorları
O yüzden elli kerede olsa başka doktora gitmek lazım
Mutlaka baska doktorların da görüşünü alın. Eger dustuyse sizin sağlığınıza zarar verebilir beklemek. Fazla zaman gecirmeden baska doktorlara da gidin. Insallah hayirli neticeler alirsiniz
Canım inşallah Rabbim nasip eder
Sen üzülme olmuyorsa da Yaradanın bir bildiği vardır de vakti zamanı gelince olur inşallah
Ama bol bol yat 2 gün sonra randevün varmış bakalım o ne diyecek
Cok gecmiş olsun Cok zorluklar yaşamışsınız.Allah şifa versin.Belki birilerine yardımcı olur diye son durumumu yazayım dedim ki inşallah kimse böyle bir yardıma ihtiyaç duymaz kürtaj için 3doktor gezdim ve hepsinde rahminin boş olduğunu alınacak bişey göremediklerini söylediler son gittiğim doktor rahim arkasında sıvı var istersen bakalım kanmı diye dedi ve iğneyle sıvıyı cekti pıhtılaşmayan kan olduğunu ve kesinlikle dış gebelik geçirdiğimi hatta durumumun ciddileştiğini söyledi hemen ünv. Hastanesine gittim 3-4 doktor birden muayene etti ve yatışım yapıldı 80mg iğne yapıldı ölüyorum zannettim YÖK böyle bir iğne sonra 4 gün iğnenin yan etkileriyle savaştım atlattım derken 4. Gün kan değerim hala yüksekti önemli olan 7 gün dediler çektiğim kaşık agrılatıda cabası tabi o gün akşam çok şiddetli sancım oldu ve çok fazla kanamam tüpüm patladı dedim hemen acile gittim baktılar bişey yok dediler meğer iğne içerde bi yıkım başlatmış ve onun sancısıymış 3 günde öyle ağrıyla geçti 7. Gün yani bugün değerim çok güzel düştü be kanamam da kesilmişti ama yine akşam 2 kez çok şiddetli sancı yaşadım halada devam ediyo agrılar doktor normal olduğunu söyledi yine 11 . Gün tahlil için çağırdı toplamda 20 gün kanamam oldu kanım düştü tekrar evet galiba atlatıyorum ama benim dış gebeliğim 3 normal Doğum sancısıyla eşdeğerdi çok zor geçirdim tek avantajım tüp patlamadan müdahale olmasıydı olurda böyle birşeyden şüphelenirseniz en ufak seyde doktora gidin lütfen ve asla ihmale gelmeyecek bir şey olduğunu bilin herkes bu kadar şanslı olmayabiliyor bir bebeği bu şekilde yitirmek ne kadar şanssa artık ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?