lütfen yardim kızım kıl yiyor

mor hercai

1 kral 1 kraliçe 1 prens 1 prenses
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2016
272
181
103
slm bayanlar başlıktan anlayacağınız üzere 4 buçuk yaşındaki kızım kıl yiyor ne yaptıysam unutturamadim bu durumu yaşayan varmı lütfen bana bir akıl verin bu arada kızım atipik otizmli

Canım geçmiş olsun Allah yardımcın olsun. Doktora sormanı ne bileyim bilgili insan kimse bu konuda ona danışmanı öneririm. Kızın özel bi çocuk çünkş

Kıl nerden buluyor?

Saç yeme hastalığı var bu arada. Ben de tam detayları bilmiyorum eskiden belgesel gibi bir programda izlemiştim. Bu şekilde araştırırsan belki daha detaylı bilgiye ulaşırsın. Allah kolaylık versin.

Evet ben de saç ve kıl yeme diye psikolojik bir hastalık diye biliyorum bunu. Araştırdınız mı? Ciddi bağırsak ve mide sorunlarına yol açıyor. Kendiliğinden unutmaz gizli gizli yapabilir bence bir psikoloğa danışsanız keşke.

Vitamin eksikligi sanirim.
Doktora gitmediniz mi ?

İnternete araştırdım biraz. Bu rahatsızlığın adı trikofaji imiş. Az yerse sıkıntı olmuyormuş. Ama sadece kendi saçını değil yerde bulduğunu da yiyebilirmiş. Psikoterapi gerekiyormuş. Şimdi 4 yaşındaki bir çocuğa psikoterapi nasıl yapılabilir mi bilmiyorum ama hem psikolog hem de psikiyatri ye gitseniz iyi olur.

Tek tek yapıyor canım zaten hani saçını eliyle asılıyor 1 veya iki tel sonra ağzında oynuyor ben farkedersem alıyorum ama farketmezsem yutuyor

Canim cok uzuldum gecmis olsun. Zor bir durum gercekten. Ben de biraz arastirdim. Bunu ozellikle uykulu oldugunda veya ilgi istediginde yapan otizmli cocuklar varmis. Buyuyup zararli oldugunu anladiginda yemeyi birakir umarim doktorun dedigi gibi ama koparma durumu yine devam edebilir. Bunun icin terapi almaniz gerekecek sanirim. Eger durumun varsa gerekirse yari zamanli bir yardimci al ama cocugunla ilgilen derim canim. Kolayliklar dilerim .

Geçmiş olsun hangi tedavi yolları uygulanır bilmiyorum ama en azından biraz motive edici olarak eline yiyebileceği başka gıdalar verin atıştırsın, biraz ilgisi dağılsın , Allah yardımcınız olsun .

Gecmis olsun..
Psikolojik destek alsaniz iyi olur..

Bu rahatsizligin ileri boyutta olanlarida var..
Allah gostermesin barsaklarinda midesinde problem cikar ileride..
Mutlaka doktora goturun..

Bütün ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum kızlar dua edin bizim için bende elimden gelen herşeyi yapıyorum yapmaya da devam edecem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…