Lütfen yardım... hamilelikte karın ağrısı?

reses

Guru
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2009
290
11
Lütfen arkadaşlar cevap yazın içimin rahatlamasına ihtiyacım var.

Adetim 2 gün gecikmişti dün ve evde idrar testi yaptım, pozitif çıktı. bugün de kan verdim, sonucu bekliyorum. Ama beni yiyip bitiren bir sorunum var. Adetime 1 hafta kala kadın doğuma gidip normal muayene olmuştum ve 1 haftadır da aralıklı adet sancısı gibi ara ara karnım ağrıyordu. Hatta annem doktor elle ve ultrasonla muayene ettiği için olur öyle ondandır diyordu. Neyse... adet günümden 1 gece önce gecenin bi körü karın ağrısıyla uyandım aynı adet sancısı gibi ve yataktan kalkmak zorunda kaldım, sonra geçti... dün dediğim gibi günüm geçtiği için test yaptım pozitif.. ama bu gece yine karın ağrısıyla uyandım... aynı adet sancısı gibi kıvrandırdı beni gecenin ortasında .... ki normal adetimde yalnız ilk günü sancım olur ve ilaç alırım geçer hatta gece uyandıracak kadar olmaz...

Şimdi soruyorum lütfen aynı şeyleri yaşayan ya da bilen birileri var mı? bu karın ağrıları neye alamettir? gebelik belirtisi mi? düşük tehlikesi olabilir mi? ha bu arada hiç lekelenme ya da kanama yok.. Lütfen çok korkuyorum.. cumartesi doktora gidicem ama iki gün var ve içim içimi yiyor..mafoldumben

ya canım bilemedim ne diyecegimi.. once bir kan testi sonucunu al bakalım gebelik kesin mi, ki israr pozitifse genelde dogrudur. bebişin orda yer acmaya calıştıgı icin agrı yapıyor olabilir.bende kasıkta batma oluyordu hep. doktor muayenesi benim mantıgıma gore bebege zarar vermemeli cunku ultrason yokken hep oyle muayene ediyorlarmıs bebekleri de.. hadi bize de haber ver. gecmiş olsun...

Canım gebelik varsa eğer olabilir çünkü benim de öyleydi ilk zamanlarda adet sancısı gibi sancılarım oluyordu. Bunun dışında gaz sancısı da olabilir. Bir de idar yolu enfeksiyonun olabilir. Bir idrar tahlili yaptır ve tahlilde bir şey çıkarsa ve de hamileysen mutlaka idrar kültürü de yaptır ilaç kullanmadan önce. Her ne kadar zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor olsa da idrar tahlili yalancı pozitif çıkabiliyor vajinal sıvıdan kontaminasyon oluyor. Dr. Muayenesinden dolayı bir sancı olacagını sanmıyorum.

arkadaşım zaten gebelik belirtilerinden biride karın ağrısı bi yazı göndercem için rahat etsin diyee :)

Cnm en ıyısı doktorunu ara sor
kanama olmaması gÜzel tabıde
aĞrının nedenını ara sor hemene

Hamilelikte karın ağrıları...

Karın ağrısı hamilelik süresince hemen her dönemde karşılaşılabilecek bir yakınmadır. Özellikle gebeliğin erken dönemlerinde pekçok kadın karın ağrısından yakınır.

Erken dönemlerde ortaya çıkan karın ağrısı adet gecikmesini takip eden ilk birkaç gün içinde bile ortaya çıkabilir. Çoğu kadın bunu adet olacakmışım ancak olamıyormuşum şeklinde tarif eder.

Gebelikte görülen karın ağrısı ve rahatsızlığın en önemli nedenlerinden birisi rahimi yerinde tutan bağların gerilmesidir. Rahim büyüdükçe onu yerinde tutan ve çevreleyen zarlarda gerilmeye neden olur. Bu gerilme kişi tarafından ağrı şeklinde algılanır. Bu tür ağrılar bıçak saplanır tarzda şeklinde tanımlanır. Gerilme ağrıları her dönemde görülebileceği gibi en sık 12-20. haftalar arasında saptanır. Tek tarafta ya da her iki yanda görülebilir. Ani bir hareket ya da gerinme ile ortaya çıkabilir. Bu ağrıların herhangi bir klinik önemi yoktur.

Öte yandan kabızlık ve mide yanması da zaman zaman karın ağrısına neden olabilir. Hamileliğin ileri dönemlerinde büyüyen rahimin yarattığı bası nedeni ile kaburgaların alt kısımlarındada ağrılar hatta acı hissedilebilir. Yine ileri dönemlerde braxton hicks kasılmaları olarak adlandırılan rahim kasılmaları da ağrıya ya da karında rahatsızlığa neden olabilir. Bebeğin sürekli bir noktaya vurması da o bölgede hassasiyete yol açabilir.

Büyümüş olan uterus zaman zaman çevre dokulara ve sinirlere bası yaparak ağrıya yol açabilir. Kasıklarda ve bacaklarda karıncalanma iğnelenme şeklinde his değişiklikleri fark edilebilir.

Bunlar gebelik sırasında normalde görülebilecek ve herhangi bir önemi olmayan ağrılardır. Ancak karın ağrısı çok değişik nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir ve hem bebeğin hem de annenin sağlığını tehdit eden bir durum olabilir.

Örneğin belirli aralıklarla gelip giden ve karının alt kısmında şiddetli kramplar şeklinde hissedilen ağrılar düşüğün ya da erken doğumun belirtisi olabilir. Yine çok erken dönemde karın ağrısı dış gebeliğin bir belirtisi olabilir. Son dönemlerde ise plasentanın erken ayrılması, ya da preeklampsi belirtisi olabilir.

Bunlar dışında gebelik ile ilgisi olmayan nedenler de karın ağrısına yol açabilir. Apandisit, böbrek taşı, idra yolu enfeksiyonu, dejenere olan miyomlar, hatta mide delinmesi bile karın ağrısı şikayeti ile kendini belli eder. Bu nedenle her ne tür olursa olsun karın ağrısı şikayetiniz ortaya çıktığında mutlaka doktorunuzla irtibata geçmeli ve onun görüşünü almalısınız.

teşekkür ederim.. bhcg sonucum 295 çıkmış. yarın doktora da gidicem ve sorucam neden olabilir diye.. umarım herşey yolunda gider

eger cok asırı degılse beraberınde kanama yada lekelenmen yoksa karın agrın normal. allah tamamına erdırsın ınsallah...

bugün doktora gittim, ultrasonda gördük gebelik kesesini. İnşallah 15 gün sonra tekrar kontrole gittiğimde kalp atışlarını daduyabilecekmişiz. Yalnız karın ağrılarım devam ediyor, 1 haftadır gece gündüz adet sancısının aynısı... mafoldumben Doktorum, embriyo tutunmaya çalışıyor ondan dedi. Ama yine de 5 gün yatak istirahati verdi. Umarım kötü bir sürprizle karşılaşmayız. Bebeğimi sağ salim kucağıma almayı çok istiyoruuum :gitme: Yeter ki o tutunsun, ağrıya razıyım valla...

çok merak ettim acaba bebişiniz ne alemde :) bende çok tedirginim :KK43: kan ve idrar pozitif çıktı..hemen doktoruma koştum.doktor keseciği göremedi.üstten yaptı muayeneyi.knada hcg 164 dü dha 2-3 gün bekle yükselir dedi keseyi görelim bi falan dedi.ağrılarım var belimde karnımda.şiddetli değil ama 5 dk sonra adet olcak gibi..korkuyorum..bebişime bişi olmasın :KK43:

ayrıca korkudan yürümek dahi istemiyorum mafoldumben bişey olmasın diye

Başka bi topikde okumuştum kan değeri 1500 olmadan kese görünmüyormuş o yüzden keseyi göremedim diye üzülme içini ferah tut.
Ayrıca dikkat et,dinlen ama hamileliğini zehir etme kafandaki olumsuz düşünceleri bi kenera bırak cnm.Sağlıkla bebeğini kucağına alırsın inşallah
:Saruboceq:

merhaba bayanlar , benimde aklımda bazı sorular var ve sizlerin cevaplarını okudukça ne kadar yardımcı olduğunuzun farkındayım. kafamı karıştıran bazı şeyler var normalde her ayın 26 - 27. gününde adet olurken mayıs ayında 17 . gün adet oldum ve yaklaşık 2 haftadır hamilelik belirtilerinin hepsini yaşıyorum 2 kere test yaptım her ikisinde de 1. çizgi net 2. çizgi gözle görülebilecek kadar pembeydi özellikle yattığım zaman ve ara ara karın arılarım var ve aynen diğer bayanların anlattığı gibi adet olcakmış hissi yaşıyorum fakat adet günüm değiştiği için bu ay ne zaman olacağımı bilemiyorum sizce hamilelik olasılığı varmıdır:KK59:

merhabalar bende dun ogrendım hamıle oldugumu 2 gun once kan testı yaptırmıs adetım 2 gun gecmıstı beta hcg 57.7 cıktı hamılesın dedıler doktora falan gıtmedım kese gozukmez cok erken dıye ama bugun kahverengı akıntım basladı ve karnımda agrı oluyor ne yapıcam bılmıyorum doktorumu aradım cok yenı daha olabılır lekenme dedı evde dınlen gelmene gerek yok dedı cok tedırgınım sızce bebegımmı gıdıyo acaba düşükmü oluyo:KK43:((

canım lekelenmen fazla değilse ve 1-2 gün sürüpte kesilirse tedirgin olmana gerek yok. üstüne adet oluyorsundur büyük ihtimalle. ama sen yine ıstırahatını yap. kendini fazla yorma ve çok ayakta kalma. tedbiri elden bırakma. :nazar:

merhabalar bende dun ogrendım hamıle oldugumu 2 gun once kan testı yaptırmıs adetım 2 gun gecmıstı beta hcg 57.7 cıktı hamılesın dedıler doktora falan gıtmedım kese gozukmez cok erken dıye ama bugun kahverengı akıntım basladı ve karnımda agrı oluyor ne yapıcam bılmıyorum doktorumu aradım cok yenı daha olabılır lekenme dedı evde dınlen gelmene gerek yok dedı cok tedırgınım sızce bebegımmı gıdıyo acaba düşükmü oluyo:KK43:((

günaydın canım bence bekleme doktora git yarın öbürgün bişi olduğunda niye gitmedim diye vicdan azabı duymazsın en azından..

selam arkadaşlar benimde adetimden 6 gün geçti kasıklsrımda batma şidetli bir şekilde gebelik testi yaptım ama hiç çizgi çıkmadı bomboştu hamileik olabilirmi bilmiyorum gaz da çıkarıyorum çok sıkça tuvalete gidiyorum bu normalmi....

ayy inşallah hepiniz bebeciklerinize kavuşursunuz ya:KK5::KK5: ne kadan duygusal oldum ben bu aralar:KK5::KK5::KK5:

X