Lütfen yardım edin

Liyasu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2016
8
1
1
31
Arkadaşlar ozellliklede evli olanlar lütfen bana yardım edin ağustos ayında evlenicem ve mayıs başında nisanimiz olacak hem nişan için gerekenler hem ceyiz için alınması gerekenler bide bu zamana kadar yaşayacağım zorluklari soylermisiniz onun dışında annem (kayinvalidem) eski geleneklere çok bağlıdır ve bana hepsinin olacağını söyledi ben onların neler olduğunu sordum ama görürsün dedi lütfen yardım edin

Hic bi zorluk yok tatlim sadece milletin aaa suda olsaydi aaa bunn yokmuydu laflari olur o kadar ben 2 kamyon dolusu ceyiz getrdim genede bi cok eksigim vardi onlarda zamanla oluyo zaten hic unutmuyorum sadece dantelli bi nevresim takimm yok diye rezil olmustum 1 sene oldu hala alma taraftariyim icime dert oldu cunku sende ustune duseni yaparsin kimseye laf ettrmez annende okur biter bosverrrr evlenicen gunu dusun o gune odaklan ben ceyiz derdinden dugunumun bile farkina varmadim ha suan ne ise yariyor sandikta bosa kalabalik

Bence böyle maddi konularda çıkan problemleri dert etme ne derlerse desinler psikolojini bunlarla yıpratma çünkü evlenince alışma devresindeki problemler çok yipratiyo bence sen buna hazırlan

Umarım sizinki problemsiz olur

Inşallah canım ya

Öncelikle Rabbim hayırlı geçim versin şimdiden.. Ben 3 aylık evliyim. Senin nişan ve düğünün arasında 3 ay var, benimde 2 ay vardı. Öncelikle çok kolay değil bazı şeyler özellikle nişan sonrası açılan maddi konular, çeyiz, ev düzmek vs. çiftler ve aileler arasında sıkıntı yaratabiliyor. Sana tavsiyem fazla sivrilmeye çalışma, canın sıkıldığı yerde alttan alıp he de geç. Benim eşimin ailesi yapmadıklarını bırakmadılar nişan sonrası özellikle ev kurma döneminde, çok şükür diyorum şimdi sabretmişim yoksa çok kötü yerlere giderdi. Cidden zor şeyler yaşadım ama aşkım için susup katlandım.. Çeyiz için alınması gerekenler konusunda biz isteme ve nişan birlikte yaptık. Erkek tarafı bana bohça hazırladı biz de eşime hazırladık. Çok kapsamlı bişey yapmadık. Bohçanın içine; gömlek, pantolon, kemer, ayakkabı, çorap, iç çamaşırları, seccade, tespih, havlu falan koymuştuk. Her alınan şeyi eşim kendisi seçti. Onlarda bana yaptıkları bohçaya; elbise, ayakkabı, çanta, havlu, iç çamaşırı, seccade, tespih havlu, nevresim falan koymuşlar. Babanne de bana kendi isteğiyle nevresim, havlu ve seccadelerden oluşan mini bi bohça yapmış. Umarım gelenek görenek diye diye canını fazla sıkmazlar..

Haftaya cumartesi nişanimiz olucak canım ve kayınvalidem şimdiden bana yapmadığını bırakmıyo halbuki daha bir hafta önceye kadar çok iyidik noldu anlamadım sadece masraf olması için birton şey istiyo

Haftaya cumartesi nişanimiz olucak canım ve kayınvalidem şimdiden bana yapmadığını bırakmıyo halbuki daha bir hafta önceye kadar çok iyidik noldu anlamadım sadece masraf olması için birton şey istiyo

Bak bahsetmeye çalıştığım durum bu işte.. Hep böyle olur tatlım. Kaynana olsun, eş dost olsun hiç önemi yok. Maddiyat söz konusu olana kadar herkes bal kaymaktır, menfaatler ve maddiyat söz konusu olunca senden acısı olmaz. Sırf inat olsun ve üstünlük taslasınlar diye gelin ucuz isterse o pahalısını ister, gelin pahalısını isterse o ucuzunu ister. Bu durum %99 kayınvalidede böyle işler. Bu süreçte sana tavsiyem eşini iyi gözlemle. Kayınvaliden ile arandaki çatışmalarda annesinin tarafını tutuyorsa yada tutuyor gibi oluyorsa sen bu evliliği iyi düşün taşın derim. Benim kayınvalidem ve kolonisi bana yapmadıklarını bırakmadılar ama eşim Allah razı olsun ağızlarının payını verdi, her daim beni korudu, yanımda oldu. O sebeple evlendim zaten, yoksa mümkün değil böyle insanların arasına girmezdim. O yüzden sabrettim ve sustum herşeye.. Nişan sonra düğün alışverişi döneminde ipler çok daha fazla gergin oluyor, kokutmak gibi olmasın ama hazırlıklı ol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…