Öncelikle Rabbim hayırlı geçim versin şimdiden.. Ben 3 aylık evliyim. Senin nişan ve düğünün arasında 3 ay var, benimde 2 ay vardı. Öncelikle çok kolay değil bazı şeyler özellikle nişan sonrası açılan maddi konular, çeyiz, ev düzmek vs. çiftler ve aileler arasında sıkıntı yaratabiliyor. Sana tavsiyem fazla sivrilmeye çalışma, canın sıkıldığı yerde alttan alıp he de geç. Benim eşimin ailesi yapmadıklarını bırakmadılar nişan sonrası özellikle ev kurma döneminde, çok şükür diyorum şimdi sabretmişim yoksa çok kötü yerlere giderdi. Cidden zor şeyler yaşadım ama aşkım için susup katlandım.. Çeyiz için alınması gerekenler konusunda biz isteme ve nişan birlikte yaptık. Erkek tarafı bana bohça hazırladı biz de eşime hazırladık. Çok kapsamlı bişey yapmadık. Bohçanın içine; gömlek, pantolon, kemer, ayakkabı, çorap, iç çamaşırları, seccade, tespih, havlu falan koymuştuk. Her alınan şeyi eşim kendisi seçti. Onlarda bana yaptıkları bohçaya; elbise, ayakkabı, çanta, havlu, iç çamaşırı, seccade, tespih havlu, nevresim falan koymuşlar. Babanne de bana kendi isteğiyle nevresim, havlu ve seccadelerden oluşan mini bi bohça yapmış. Umarım gelenek görenek diye diye canını fazla sıkmazlar..