• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lutfen yardim edin...

Azerin

Dost istersen, Allah yeter...
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2007
359
1
318
47
3-cu ayindan evdekiler(annem babam) sutun yetmiyor. beraberinde mamada ver diye israr etdiler. Mamaya basladik. Simdi de bebeyim memeni redd ediyo. Israr ediyorum ama bi turlu almiyo. ne yapiyim?senağlama

canım sutunun yetmedıgını nerden anladın ,eger ıyı kılo alıyorsa ayda 500 -1000 gram arası sutun yetıyıor demektır ,yada altını 5-6 defa dolu bez alıyorsan yetıyordur,bebegının her agladıgını ac olarak yorumlama baska bır suru sebepten yada sebepsız yere aglıyabılır,yada huzursuzlanabılır
mama yı bıberonla verıyorsan bebegın meme bası saskınlıgı yasadıgı ıcın memenı almıyordur,bununda tek cozumu var bıberonu bırakıcaksın ac oldugunu dusunuyorsan mamayı kasıkla verıceksın ,memeyıde ara ara teklıf edıceksın (zorlama sakın ıstemıyorsa bırak bıraz sonra tekrar dene )
2 gun ıcınde muhakkak memenı alır
ben aynısını yasadım ve doktorumuzun soyledıgı buydu gercektende duzeldı
kolay gelsn

canım benim sütüm yetmiyordu mama veriyorum memei almıor bıraktı bende çaresizim ve süt sağma makinası aldım mecbur...

3-cu ayindan evdekiler(annem babam) sutun yetmiyor. beraberinde mamada ver diye israr etdiler. Mamaya basladik. Simdi de bebeyim memeni redd ediyo. Israr ediyorum ama bi turlu almiyo. ne yapiyim?senağlama

sinir oluyorum şu çevrenin lafında kusura bakma ama...:jeyyar:
bende tatilde herkes aa bu çocuk doymuyo aç mama verin
diğeri aa olmaz mama vermeyin seni bırakır ayyyy gına gelmişti...
her gece ağlıyodum artık aç olan çocuk gece niye uysun ki diyodum gündüz uykusu az bide hava değişimi neyse...
2 aylık kontrolünde bi tartıldı maşallah normalde aylık azami 800 gr alması gerekirken 1.5 kilo almıştı oğluşum....
dr daha ne dedi 1.5 kilo aldırmışsınhihoyyythihoyyyt biz 500 gramın altına mama takviyesi diyoruz
diyeceğim o ki sen etrafın lafına bakma hemen bi dr a danış canım kaydirigubbakcemile
her ağlaması aç anlamına gelmiyo:smiley-cool:

annem de benden bu sebeple iyi bir azar yemişti
sütün yetmiyor da sütün yetmiyor...ben ısrarla mama vermemiştim
iyikide vermemişim,sütü yetmeyen bebek çok şükür her ay neredeyse 1,5 kilo alıyor...annem de birşey diyemiyor haliyle artık:)

sütü yetmeyenlere öneri: öğleden önce bir avuç öğleden sonra bir avuç olmak üzere hergün taze yeşil üzüm yeyin sütü en çok arttıran şey yeşil üzümmüş bilginiz olsun.

kardelene katılıyorum yanlıs anlamayın ama anne baba aman işte eskıelr söyle dermıse falan bakmayın bırakın 200li yılalrın cocukalrı teknolojık büyüsün biraz batıl ınanclardan hurafelerdende uzaklasın ben öyleyım valla internetten arastırıyorum dr.a danısıyorum onun bunun lafına bakmıyorum dr süt yetersız mamaya basla demeden asla baslanmamalı ayrıca hemde emıyosa bıberon yanlıs kasıkla vermek lazım mamayı ayrıca sütü arttıraqn tek seyde su bol bol su iç

canıms ne kimseye bakma benim kızım ilk ayda saatlerce emmesine ragmen maalesef ki sadece 400 gr almıştı dr da mamaya başlıyoruz demişti dogru bişeydi çünkü öyle taşan bir sütüm yoktu keşke kızım içinm iyi bir inek olsaydım ilk zamnalr hem meme hem mama veriyordum ancak şu an sadece mama yiyor kaşık ile verdim ancak yarısı akıp gitti ayrıca ikinci kaşık gelene kadar yaygrara kopuyordu ayrıca anne babalara bagrılmamalı karışıyrolarsa da tamam bir deneyelim denmeli azarlamak demek ne demektir anneyi azarlamamk terbiyesizliktir anne leirmiz sonuçda bizden daha tecrübelilerdir daha iyi bilirler söyleidkleir şeylerde de elbet dogruluk payı vardır biz gençler onların bildiği şekilde herşeyi iyi bilemeyiz ancak meme vermede ısrarcı olunmalı ama eger gerçekten doymuyorsada dr larımızın önerecegi bir mama ile başlamalıyız ......yerimseniben ayrıca sütü pek arttırmak istiyorsanız iyi beslenip iyi bir uyku alacaksınzı kayısı suyu beyaz üzüm tahin helvası dere otu sütü arttıran şeylerdir ve tabi suyu da çok tuketmelisiniz suyu zaten normal insan da çok tüketmeli saglık için

Back