Lütfen yardım edin kızlar beynimi yedim ya

dilberhanim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2017
82
91
34
Kizlar merhaba,
Lütfen bana yardımcı olun aklımı oynatmak üzereyim. Jinekolojiye de açtım konuyu ama okuyan olmadı kusura bakmayın. Regl programıma göre 31 Ağustos ya da 1 Eylül tarihlerinde reglimin başlaması gerekiyordu. Son tatilime gideceğim için 29 Ağustos'ta Primolut N kullanmaya başladım. İlk günler günde 3 tane kullandım daha sonraları 2 şer tane kullanmaya başladım (Toplam 9 gün ) açıkcası son günler çok da düzenli kullanmadım ve 6. Gün kahverengi akıntı olmaya başladı ilacı bıraktıktan sonra akıntı fazlalaştı günde 2 ped dolduracak kadar ve bıraktığımın 2. Günü kahverengi akıntı normal adet kanına dönüştü baya da geldi ama 1.5 gün falan sürdü sonra tekrar kahverengiye döndü ve bi kaç günde bitti. İlacı bıraktığımdan itibaren toplam 6-7 gün sürdü bu olaylar. Bunu yaşayan oldu mu? Adet azalması ve ya kahverengileşmesi? İlacı kullanırken birliktelik oldu nişanlımla ama hamile olma ihtimalim yok zaten yumurtlama günüm değildi regl dönemimdi öyle bir durumda olmadı korunmadan ama yine de korkuyorum. Hamile olsam bile 2 sonra günde gelmez heralde yerleşme kanaması,arada şiddetli normal adet kanaması olmaz diye düşünüyorum. Hormonal midir? Lütfen yardım edin teşekkürler şimdiden.

Regl oldum ve bir daha birliktelik olmadı nasıl gebe olabilirim ki. Üstelik geciktiriyici kullandığım dönemde de korunduk ilişki sırasında zaten 5. Gün kahverengi şekilde kanama başladı. Benim merak ettiğim bu ilacı kullanıp kahverengi bir adet kanaması yaşayan var mı aralarda normal sekilde gelip sonra tekrar adet kahverengi sekilde biten. Sonucta 9 gün kullandım baya bir oynadım hormknlarımla

Nisanlinizla birlikte oldunuz ama hamile kalma ihtimaliniz yok? Tuplerini bagladip ria taktirip hamile kalanlar var. Hem adet geciktirici ictiysen normal bunlar hem illa suphe duyarsan 1 hafta sonra bthcg testi yaptir.

O berbat ilaç beni de mahvetmişti. Kahverengi adet ve felaket bir agrıyla tatile gitmek zorunda kalmıştım geçen yıl. Tampon bin kat iyi bence tekrar kullanma

korunmuşsunuz. zaten yumurtlama dönemi de değilmiş. hamilelik imkansız gibi.

bu ilaç bir hormonlara müdahale ediyor. bence kahverengi akıntı vs gelmesi normal.

ben de bu ay kullandım tatil için. bıraktıktan iki gün sonra normal adet oldum. rengine vs bakmadım açıkçası. ama kahverengi olsa şaşırmazdım.

o ilaç kanamayı durdurduğu için kanı içerde bekletmiyor mu?
kan içerde beklediği için pihtilasma ve koyulasma olmuyor mu?
sonra adet olurken ilk önce o renk değiştirmiş kan atılıp sonra normal kanama olmuyor mu?
bir defa başıma geldi ayinisi.bunları düşündüm.ve üstünde durmadım.
ertesi ay normal regl gördüm.
ben mi yanlış biliyorum aceba

Nisanlinizla birlikte oldunuz ama hamile kalma ihtimaliniz yok? Tuplerini bagladip ria taktirip hamile kalanlar var. Hem adet geciktirici ictiysen normal bunlar hem illa suphe duyarsan 1 hafta sonra bthcg testi yaptir.
Valla artık o kadar milyonda birlik dilimin içindeysem zaten yapacak bir sey yok. Ama velev ki oldu bir sey hamile kaldım bu olaydan olduktan 3 gün sonra kanama başlar mı tıbbi olarak imkansız geldi bana

Evet ben de öyle düşündüm yani bekleyen kan kahverengi çıkıyor gibi ama normal adet gibi kan gelmesi zaten bıraktıktan 2 gün sonraydı beni rahatsız eden o şekilde kanamanın yoğun olmasına ragmen az sürmesi oldu o yüzden takıldım. Çoğu kişi de çok sancılı olmuş bıraktıktan sonraki adet ben de öyle olmadı hafif bir karın ağrısıydı

O berbat ilaç beni de mahvetmişti. Kahverengi adet ve felaket bir agrıyla tatile gitmek zorunda kalmıştım geçen yıl. Tampon bin kat iyi bence tekrar kullanma
Yok ya hayatta kullanmam bir daha, hayırlısıyla regl olunca doğum kontrol hapıma tekrar başlamayı düşüyorum bu arada doğum kontrol hapı kullanırken de bende kahverengi ara kanamalar olmuştu ama bırakınca geçmişti.Adetlerim de çok düzenlidir.

Normal,korkma. İlaç kullanımından sonra ilk ay böyle olabiliyor. Bi sonraki regl döneminde günü değişebilir,ağrın fazla olabilir vs vs.. ilacın etkileri hep bunlar,bendede oluyor kullanınca.

Herkeste farklı etki ediyor tabi, ben de kullanan arkadaşlarımın gazıyla kullandım onların kimisinde olmuş bu tarz düzensizlikler kiminsinde yok

Hiçbir ilaç masum değil yan etkileri sizde fazlasıyla mevcut
Korkmayın ilaca bağlı ise kestikten sonra geçecektir

herkeste etki farklı olabilir.o tür ilaçlar hormon dengesini alt üst ediyor.
zaten yeni regl gününüz yaklaşmış olmalı.
bu sefer bakın duruma.aynı durum yaşanırsa bir doktora gidin.
gününüz gecersede bir kan tahlili yaptırın.
idrarda bile çıkar su an gebelik olsa yüksek ihtimal.

iki defa ella kullanmak zorunda kaldım.
ikisi dede farklı etkiler gördüm.
yani kendi bedenimiz bile farklı tepkiler verebilir.
başkalarıyla kıyaslamak doğru olmaz.
doğum kontrol ilacını bırakınca bile bende ilk iki gün kahverengi geliyor.
herkesi öyle sanıyordum mesela.

Evet kesinlikle herkesin bünyesi farklı, bu tarz ilaçları alıp hormonlarla oynayıp üstüne bir de stres yaşamaktansa doğum kontrol hapıyla dışardan düzenli olarak hormon almak daha mantıklı aslında. Regl günüm şöyle; aslında bugunlerde olmam gerekiyordu ama ilaç yüzünden bu ayın 11 gibi olduğum için daha var döngüyü değiştiriyor çünkü.

Adetten önce eğer birliktelik yaşandıysa hamile kalma olasılığın var ama aradan iki gün sonra da belirti yaşanamaz.
İlacı kullanmadım ama alt üst etmiştir diye düşünüyorum adı ğstünde adet geciktirici.
Yine de test yap. Korunmuştuk dedin hangi yolla korundunuz?

Benim 4-5 yıl boyunca reglim kahverengiyle başladı. Kırmızıya döndü ve kahverengiyle bitti. Arada bazen siyah bile geldiği olurdu. İlacın etkisinden olabilir.

evet değiştiriyor kesinlikle.çok mecbur kalmadıkça kullanmamak lazim.
geçmiş olsun:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…