45 gunluk bebısımızın kasıgında sısme oluyordu dr gosterdık fıtıklsma var gıbı ama tam olusmamıs dedı bır krem verdı hergun bır kere makattan ıcerı bı mıktar kremı parmagımızla ıtıyoruz yanı parmagımızda ıcıne gırıyor bunu dr soyledı makatı acmak gerekmıs...ıkındıgı ıcın sısme oluyormus bu kremı bu sekılde uygularsanz 1 ay ıcınde atlatır dedı..
bende emzıyorum kuzumu gaz olmaması ıcın neler yapmlıyım kızlar lutfen yardım edın bı fıkır verın...neler yemem neler yememem lazım...off cok streslıyım su 1 ay gecsın hayırlısıyla...
ne yesem gaz yapıyo dıyorlar ee nasıl vıtamın alcak cocuk
canım seni üzmek istemem ama benim bebeğimin kasığında da şime vardı ve fıtık ameliyatı oldu. tabii her zaman böyle sonuçlanmayabilir.. erken farketmeniz çok çok iyi. doktorunuzun dediği gibi krem işe yarar belki, krem konusunu bilmiyorum biz yaşına doğru fark ettik. şüpheleniyorduk ama ultrasonlar temiz çıkıyordu. elle muayenede birkaç doktor evet var gibi diyordu. ultrasonlarda çıkmıyordu. yaşına doğru artık belli oldu. ve sana tavsiyem kesinlikle bebişini ağlatma, kendini sıkmasın. zaten çok minikmiş yürüme, zorlama gibi durumu olmaz da, sen ağlatma en iyisi.. gaz konusunda teşhisin doğru. gaza ıkınıyorlar ve benim bebeğim de çok gazlıydı. o ıkınmalarla fıtık daha da oluştu sanırım biz farkedemedik.. nereden bileceksin el kadar bebek, derdini anlatamıyo edemiyo( her bebek altının açılmasına sevinir, bizimki vıyak vıyak ağlıyordu, niye böyle canım oğlum ya diye üzülürdüm..
sonuçta yaşından bir ay sonra ameliyat oldu işte.. şimdi 20 aylık çok iyi Allahıma şükür. gaz konusuna gelince, senin yediklerinle alakası yok bence onlar tamamen fasa fiso... kimi bebekler gazlı oluyor böyle işte. sadece bitkisel damla "sab" bizi kutarırdı... kaç şişe bitirdik inan hatırlamıyorum. Ahhh şükür geçti o günler. size de acil şifalar dilerim canım, inşallah fıtklaşma oluşmadan atlatabilirsiniz o krem sayesinde doktorunun dediği gibi.
bebişini kocaman öp benim için. ve unutma, sakın çok ağlatma!!
sevgiler
tesekkur ederım canım..
pekı bu amelıyat hakkında bana bılgı verırmısın cok korkuyorum narkoz felan verıcekler dıye
zormu nekadar suruyo sonrası nasıl evde bakım zormu ?
fıtıktan suphelenmıstık dr gtmeden once..bunada sukurler olsun yarabbım dıye dıye gttm dr rabbımın ızınıyle fıtıklasma olmamıs...sukur cok onemlı...ısallah kurtulcak yavrum
merhaba canım öncelikle geçmiş olsun demek istiyorum
benimde 3 aylık bi bebeğim var
gaz konusuna gelince o bebekten bebeğe değişiyo
mesela ben kurufasulye yiyince gaz olmuyo
ama nohut yiyince gaz oluyo
çiğ soğan sarımsak özellikle acı yediğim zaman
çok gaz oluyo...
sana tavsiyem bolbol meyve sebze ye özelikle ıspanak....
bolbol sulu şeyler iç...
benden ufak bi tavsiye :)
dilerim allahtan bebeğin çabuk iyileşir...
allla şifalar versin...
tesekkur ederım canım..
pekı bu amelıyat hakkında bana bılgı verırmısın cok korkuyorum narkoz felan verıcekler dıye
zormu nekadar suruyo sonrası nasıl evde bakım zormu ?
fıtıktan suphelenmıstık dr gtmeden once..bunada sukurler olsun yarabbım dıye dıye gttm dr rabbımın ızınıyle fıtıklasma olmamıs...sukur cok onemlı...ısallah kurtulcak yavrum
şükür gerçekten.. fıtık olmamasına sevindim. ewet narkoz veriliyor maalesef.( ben de nasıl olacak, ne olacak? ufacık bebeğim narkoz alacak diye çok üzülüyordum. bebeklere göre narkozu ayarlıyorlar. iyi bir çocuk anestezi uzmanı olmalı tabii.. bizim sünneti de aradan çıkarmıştık. şükür ondan da kurtulduk. hepsi bir arada bitti gitti. Allahıma şükür çok iyi oldu oğlum.
1 haftada iyileşti. tabii sünnetinin acısı, ameliyat yerinin acısından daha çoktu ama dayandı güçlü bebeğim..opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
Ameliyatlık durumunuz olmaz umarım yine de..
sevgiler..