Lütfen yardım edin göğüs ucu yaraları/çatlakları

fnd_50

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2015
12.493
20.704
398
34
Tecrübe sahibi anneler nolur fikri olan yazsın çok zor durumdayım. 25 gün oldu doğum yapalı. Göğüs uçlarım berbat halde yarıklar çatlaklar resmen bakınca et görünüyor kırmızı kırmızı o derece çatladı açıldı uçları. Her emzirmede ağlayarak emziriyorum psikolojim bozuldu. Emzirme zamanı gelince stres oluyorum kaçacak delik arıyorum stresten sütüm azaldı mama da vermeye devam ediyorum. Ayaklarımı yere vura vura ağlayarak emziriyorum. Geçecek mi bu illet Allahım geçsin istiyorum. Her türlü krem, merhem, göğüs kalkanı, gümüş kapak kullandım hiçbiri fayda etmiyor, gümüş kapak ve bal mumu kremi fayda ediyor gibi oluyor tekrar daha beter şekilde oluyor her emzirme sonrası. Pazartesi genel cerrahtan randevu aldım. Bir umut. Ne olur geçecek diyin. Her şeye katlanırım uykusuzluğa yorgunluğa ama bu acının tarifi yok

Hani tahinin üzerinde yağ birikir ya ondan sürmeyi denedin mi hiç, tavsiye eden oldu mu, lansinoh göğüs ucu kremini denedin mi ay çok iyi bilirim onu ellerimi sıkmaktan tırnaklarım batardi hep bacağıma avuç iclerime ağlamaktan mahvolurdum dokunulmazdi cildirtirdi acısı

Tahin yağını da demedim gamaston pomat fito krem incia merhem balmumu kremi denedim hep sadece lansinoh denemedim ama onu da sipariş ettim onu da deneyeceğim. Bütün tuşlara basıyorum ama umudum kalmadı hep ağlıyorum. Senin peki ne kadar sürdü nasıl geçti umut var mı

Lansinohla susam yağı rahatlatmisti beni, düzenli sürdüm, emzirir emzirmez sürüyordum tahin yağı uzerine strec koyuyordum bı süre öyle duruyordu, sonra onu hafiften silip lansinoh sürüyordum emzirene kadar, sonra yine aynı işleme devam ediyordum bıkac gün sonra rahatlamıştım toparlandı dayanılır boyuta geldi şükür, gece uykusunda emzirme işi daha az olunca özellikle gece yapıyordum,

Kopacak demiştim en son artık kenarlardan hep açılmıştı, lansinohu sonra araştırınca gördüm, tahin yağıni da büyükler söyledi, ben dayanamaz olunca sordum millete, tabii anlamadım once catlamanin boyutunu sonradan fark ettim de, iş işten geçmişti çok uğraştım. Ufak tefek sızılar oldukça da direkt uygulamaya başladım ilerletmeden, ilk bikac ay böyle gidiyorda sonra artık sertleşiyor mu nedir alışıyorsun, çok geçmiş olsun

Ben dislerimi skmaktan cenemi kiricam sanmistim. Acidan aklimi yitiriyodum. Zamanla duzeldi. Bana Garmastan iyi gelmisti cok. Bi de gogus kalkani. Hep nemli tutun. Bluz degmesin. Hatta acin memintolari ev musaitse oyle gezin. Hava alsin nemli bi sekilde. Zamanla iyilesiyo.

Bir de bal vardı bal gece bal da sürüyordum unutmuşum, emzirmeden yikaman lazım tabii ama sürünce bile bı karıncalanma hissediliyor, yine yaşlılar söylemişti
"Yarayı bişiriveri guzum" dediler de koşa koşa denedim onu da

Karbonatlı pamuk yap bı kavozana sürekli temızle hem bebegın ağzı ıcınde ıyı olur hemde gecıyor yaraları falan bılgınız olsun

Ben de düzenli kullanıyorum hepsini. Kaç liralık kremler merhemler gümüş kapaklar kalkanlar aldım uzadıkça uzadı süreç ikinci çocuğum halbuki. İlkinde asla böyle bir sorun yaşamadım bunda mahvoldum resmen. Ama şu da geliyor aklıma. Ben ilkinde hep yatarak emzirdim ağzına tam alıyordu sanki göğsümü. Bunda ağzı daha küçük gibi geliyor tam alamıyor sanki oturarak emzirdim hep bir elimle açamadım ağzını. Şimdi yatarak denemeye başladım ağzını tam açıp vermeye çalışıyorum inşallah düzelir her yolu deniyorum

Karbonatlı pamuk yap bı kavozana sürekli temızle hem bebegın ağzı ıcınde ıyı olur hemde gecıyor yaraları falan bılgınız olsun
Teşekkür ediyorum bir bunu denemedim denerim sanırım

bal mumu kremi sürüyorum onu da söylediler iyi geliyor ama emzirdikten sonra yine yaralanıyor

Garmastan da kullanıyorum göğüs kalkanı da nemli de tutuyorum hatta 25 gündür evde açıkta geziyorum göğüsleri kıyafet içine koymamın imkanı yok uçları çok fena çünkü inşallah iyileşir bir an önce

bal mumu kremi sürüyorum onu da söylediler iyi geliyor ama emzirdikten sonra yine yaralanıyor
Bal mumu değil o daha çok tahrişi hafifletsin diye, direkt bal yarayı rahatlatmasi için, bebiş emsin hemen tekrar sür boş bırakma toparlanana kadar, surersen de emzirmeden ılık suylada yıka da bal iyi gelmez çocuğa

Her sürdüğümü emzirmeden önce yıkıyorum. Bu lansinoh kremi yıkamaya gerek yok diyorlar. Doğru mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…