• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

lütfen yardım edin çok sıkıştım

gizemykr

Üye
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2012
83
7
16
Kizlar ben cok bunaldim. Sorunum su: 3 ay sonra dugunum var ama daha ev alamadık. Babamin 25 yillik arkadasi evini satiyodu bizde gorduk zaten eskiden 10 yil orada oturmustuk ve ben gorur gorme bayildim eve. Nisanlimla gittik i da begendi. Ev biraz dokuluyo ama cok kelepir. 120 milyar ankarada ve tribleks. Neyse ev sahibinin kredisi vardi biz begenince sikistirdi bizi bende erkek tarafini tabi. Neticede begendim. Kayinbabam basta 50 milyar pesinat var diyodu cunku. 27 milyar kapora verilecek diye. K.babam oyaladi durdu bi bakakim diye babamda sinirlendi ve pesinati kendi yatirdi sonra konustu k.babamla. dedi evin acelesi var kelepir haftaya halledelim ev de çocukların uzerine olsun dedi. Çünkü dugunde takilan altınları vericem. K.babam da tamam vericem 45 milyar dedi. Dun babami aramis ve 20 milyar verebiliyorum demiş. Babam cok sinirlendi. Ben ev kredisi cekerim siz odeyecekseniz sizinbokur borc bitince devrederim. Yoksa da satarim dedi. Simdi ba k.babamin uzerine olmasin diye simdi boyle olursa nasil olucak bilmiyorum. O evi de cok istiyorum. Babam sen uzulmeyecek olsan ayril derdim aşamasına geldi. Cok bunaldim ben kizlar. Akil verin lutfen bana
sizlere sorunum küçük gibi gelebilir belki ama bana çok büyük geliyor ve artık altında ezilmeye başladım.

burada eşinizin suçu nedir ben göremedim? kayın babanızla babanızın savaşına dönmüş bu. onların arasındaki gerilimle size ayrıl demesi babanızın hiç yapıcı olmamış. para mevzuları her yerde her ilişkide sorundur zaten. bir ev diye bu kadar tutturacak ne vardı bilmiyorum ama kimse bu kadar para vermek zorunda mı siz istiyorsunuz diye ben anlayamadım. illa bir ev alınacaktı söz mü vardı ortada? yoksa sonradan mı çıktı bu biz verelim siz verelimler? daha açık yazarsanız daha düzgün yanıtlayabilirim ben de ama şu an hiç anlam veremedim.

Kizlar ben cok bunaldim. Sorunum su: 3 ay sonra dugunum var ama daha ev alamadık. Babamin 25 yillik arkadasi evini satiyodu bizde gorduk zaten eskiden 10 yil orada oturmustuk ve ben gorur gorme bayildim eve. Nisanlimla gittik i da begendi. Ev biraz dokuluyo ama cok kelepir. 120 milyar ankarada ve tribleks. Neyse ev sahibinin kredisi vardi biz begenince sikistirdi bizi bende erkek tarafini tabi. Neticede begendim. Kayinbabam basta 50 milyar pesinat var diyodu cunku. 27 milyar kapora verilecek diye. K.babam oyaladi durdu bi bakakim diye babamda sinirlendi ve pesinati kendi yatirdi sonra konustu k.babamla. dedi evin acelesi var kelepir haftaya halledelim ev de çocukların uzerine olsun dedi. Çünkü dugunde takilan altınları vericem. K.babam da tamam vericem 45 milyar dedi. Dun babami aramis ve 20 milyar verebiliyorum demiş. Babam cok sinirlendi. Ben ev kredisi cekerim siz odeyecekseniz sizinbokur borc bitince devrederim. Yoksa da satarim dedi. Simdi ba k.babamin uzerine olmasin diye simdi boyle olursa nasil olucak bilmiyorum. O evi de cok istiyorum. Babam sen uzulmeyecek olsan ayril derdim aşamasına geldi. Cok bunaldim ben kizlar. Akil verin lutfen bana
sizlere sorunum küçük gibi gelebilir belki ama bana çok büyük geliyor ve artık altında ezilmeye başladım.

yani daha evlenmeden ev derdine düşmüşsünüz.ben kirada evlendim hem de ankaranın en ucuz semtlerinden biirnde.ev alınmıyor diye ayrıl diyen baba pek hayatı anlayamamış.kimseye muhtaç olmadan çalışıp kendiniz daha küçük bir ev alabilirsiniz

Aaaaağğğğ kız derhal nişanlına resti çek bu ne böyle rezillik resmen aileni sömürüyor bunlar, senin kayınpeder olcak adam GELİNMİ alıyor yoksa DAMATMI, gelin alıyor gelin bunu onlara agırlıgınızı belli edin, babanda kusura bakmada daha şimdiden eline vermiş ipleri hem damada hem ailesine, bu ne bee senin BABAN OĞLAN mı evlendiriyor yoksa GELİNMİ alıyor, bence yanlış, baban sen üzülmeyesin diye eve yardım ediyor ama bunlar baktıki kızın babası para veriyor ohhh yok diyerek hepsini size verdirtmeye çalışıyor sinsi kurnazlar, banane oğullarını evlendirirken düşünselerdi 3 ay sonra düğün var karşı tarafın umrunda değil sanki BABANIN ÇENGELDE KOKMUŞ ETİ var

Triplekste oturman şart değil
Tek ev o babanın arkadaşının da değil
Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı, küçükten başlarsın sonra büyüğe doğru ilerlersin

Adam yine 20 bin vermiş, 20 TL vermeyen aileler var.

Çalış eşinle kendin al, kendi bütçene göre bişey
Bırak onun babası az verdi benim babam bunu dediyi şimdi..
Kendi işinizi kendiniz görün

Nişanlında beğenmiştir
Hatta belki ona sorsan tripleksi değil villayı beğenmiştir
Ama alamayınca sana küsüyo mu, babasına şikayet ediyo mu

Daha en başından aileleri karıştırmayın bence
Benim babam senin babanı dövere kadar gider sonra

Güzelce konuşun, benim maaşım şu senin ki bu
Ne kadarlık takst ödeyebiliriz gibi bi hesaplama yapın
Ona göre ev bakın, adam madem o kadar acele ediyo başkasına satsın tripleksini
Siz iki kişiniz kutu gibi ev de yeter , huzurunuz olsun

babalar 20 verirse 40 yapıyo birde altınlarıda koyacakmışsın sonradan , kalanı da taksitlendirin ödeyin , ev almanız için para veren aile size eşya borcu bırakmaz sanırım sizinde katkınız olmuş olsun , neden konunun ayrılığa geldiğini anlayamadım açıkçası

bence babanız konuya hiç dahil olmamalıydı.
ister alırlar ister almazlar evi sonuçta tek masrafları ev almak değil ki, kendi kendinize evlenmiyorsunuz elbet oturulacak bir yer bulurdunuz evi kaçırmamak için böyle davranmanız erkek ailesi nazarında hoş karşılanmayacaktır.
herkes üzerine düşeni yapsın yeter fazlasını yaparlarsa ne ala yapmazlarsa da kendi başınızı kendiniz kaşıyacaksınız.
nişanlınızın bir rolü olmamış bu olaylarda.

Kimse kimseye ev almak zorunda değil. 20000 az paramı ki bu kadar küçümseniyor. Ayrıca gücünüz yetmiyorsa tripleks ev neden? Bir de kelepirmiş, onun en az 100000 TL de masrafı olur.

Bu olay çok fena ayran - tahterevan ilişkisini hatırlattı.

sana tek bir şey söylicem bir ev için insan nişanlısından ayrılmaz hem bi de insan sevdiğiyle her yerde yaşar . illa bu evi istiyorum derseniz ztn size kalmadan o sizi bırakır erkekelre strese gelemez çünkü . cnm sen en iyisi başka bir ev bak :) :)

ben ev konusunda sorun yaşadığım için soruyorum... k.valideyle ortak ev alacaktık. yarısını biz yarısını o verecekti. kendi üstüme olsun diye tutturmuştuda... ama son çare olarak ortak yaptık... ki evliyken böle birşey oldu...

Kaç kişi tripleks aldırıp ta evlendi acaba şu koca kk da :6:

Kimse size ev almak zorunda değil.. Siz babanıza değerliyseniz oğullarıda onlara değerlidir.. Emin olun düğün arifesinde oğullarını üzmek istemezler belkide ellerinden gelen budur.. yapabilecekleri bu kadardır.. boşuna olayları büyütmenin anlamı yok karşılıklı birbirinizi anlamaya çalışın.. hele iş benim babam bu kadar verdi onun babası bu kadar verdiye geliyorsa çok tehlikeli.. evlatlar için kimde varsa hangi ailenin elinden geliyosa o yardım eder zaten..sıkıntıya gerek yok..

Kizlar ben cok yanlis anlasilmisim. Hemen aciklama getireyim bazi noktalara.
Ben ev muhabbeti hic yapmadim. Nisanlim ve k.babam basinda soylediler bana. Nisanlim batikentte istedi bende ona gore baktim aylarca evlere. Bu asamada k.babam bana hep 50 60 milyar verecegini dedi bi de butun planlarimizi ona gore yaptik annemlerle. Ben basindan beri iki tarafi birbiriyle cok konusturmadim bu konuda ama br sure sonra herkes benim uzerime yuklenmeye basladi. Sonrasinda p.tesi gunu bulustular. K.babam carsamba gunu 45 milyar vericem dedi. Babam tamam dedi persembe gunu 20 milyar dwyince babam sinerlendi. Basindan o kadar dese birsey demezdim. Lutfetmis givi davraniyo diyo. Babam nisanlimi cok sevdi bende cok seviyorum. Nisanlimin isi çok yogun ve bu işlerden uzak kaliyo. Babam basindan beri cok ilimli yaklasiyo herseye nisan yerini bile o tuttu. Bana direk ayrilirsin boyle olursa demedi. Anneme kizimbuzulmeyecek olsa ben yapacagimi biliyorum demis. Ayrica batikentte ankarali olan varsa bilir apartman daireleri eski yapilar bu fiyata. Nisanlimlabhep tribleks istiyorduk yillardir bunu da apartman dairesi fiyatina gorunce kelepir cok aklimiza yatti. Ayrica ev nirmalde 140 milyardi bize 120 milyar yapti. Su donemi atlatalim sonrasinda xok mutlu okucaz biliyorum ama en zararsiz sekilde bu doneki atlatmak istiyorum
Ayrica yanlis anlasilmasin. Gercekten oyle dedigim dedik herseyim olacak diyen biri degilim. Zaten butun dugun masraflarini nisanlim odiyecek yani evlendikten sonra bi odiyececegi. K.babam hic bir sey yapmiyacak. O yuzden mumkun oldugunca uygun alisveris yapiyorum.
Evin kredisini de nisanlimka ben ödeyeceğim

bu durumda söylenecek tek birşey var; bu ev alınacaksa ve kayınpeder sadece 20000 veriyorsa ev kesinlikle senin veya eşinin üstüne olsun,benim kafama takılan neden kayınpederin üstüne olacakki ev ???
zaten çoğunuda nişanlınla sen ödeyeceksin bu durumda; bide şunu hatırlatayım nikahtan önce alınan mülkler kimin üstüne olursa sadece o kişinin oluyo ama resmi nikahtan sonra alınan şeyler kimin üstüne olursa olsun (eşlerden herhangibiri tabi) ortak oluyo ..
nedense belirtmek istedim ..
allah yardımcın olsun ..

bence hala şansın varsa o evi almaktan vazgeç.tadınız bayağı kaçmış.içinde oturdukça aklına geldikçe hep yüzün asılacak.hayatta insanın karşısına ne fırsatlar çıkar.bu kadar aksilik aksaklık olmasını ben o evin size nasip olmadığına yoruyorum.
şahsen ben alırken bu kadar sorun yaptığım birşeyi almam daha iyi.öyle de yaptım.

Back