Tuvalet Eğitimi Lütfen yardim edin cildiracagim

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

bafri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2016
283
92
98
32
Kızı.m 15 gun sonra 2 yaş diyecek tuvalet için tüm sinyalleri veriyor altina yapinca soyluyor kendini de ifade edebiliyor klozet icin adaptör aldim inada oturuyor cok rahat bende 2 gun dur tuvalet egtimi vermeye basladim fakat tuvaletde bir kere bile yapmadi hep altina kacirdi kizmamaya calistim altina kacirdiktan sonra bir iki kere gulmeye basladi bende kizdim tuvalete yaoman gerekiyor kuloduna degil diye sesi yukselttim biraz anlamasi icin durumu çok üzgünum biyorum bu surec geleceg icin cok onemli ama sizce egtime ara vermelimiyim yoksa bi kacgun daha denemelimuyim DUZELTME KİZLAR SİZE TAVSİYEMBENİM.YAOTİGİM YAOMAYİN GECENSENE 2 AYSİNDAYKN TAM 1 AY DENEDİM.VE OLMADİ BEZE GECTİM 3 YASİNİ BEKELYİM DEDİM VE COK.SUKUR 3. GUNDE ALİSTİ KACİALAR TABİKİ OLUYOR A GECEN SENE KENDİMİ COK YİPRATMİS 3YAS GERCEKTEN TAM İDAALMİS CİS EGTİMİ İCİN

Son düzenleme:
geceleri bezle bence ama gündüzleri bezleme alışsın eninde sonunda o ıslaklıktan rahatsız olacak utanacak ve söyleyecektir. ona zarar vermeden tepkini belirt. abimin eşi çocuk 3 yaşına gircek iki hafta sonra hala bezliyor afedersin yakında yetişkin bezi takacaklar diye korkuyoz öğretmiyor aman banane illa bigün öğrencek diyor. bence çocuklara bırakmamak lazım böyle şeyleri tembelleşiyorlar.

O kadar beklemek istemiyorum yiyio ictigi icin herseyi idrar yolun enfeksiyonuma bile neden olabilirmis oyuzden erken davrandim ama bu surecin bukadar zor olacagini tahmin etmemistim tesekkur edeeim cevabiniz icin

Bir cocuk gelisimci olarak size söyleyebileceğim en onemli sey sabirli olmaniz ve çocuğu azarlamamanizdir. Sinirlendiginizde baska yere geçip sakinlesin. Zira cocuga sucluluk duygusu yuklersiniz utanir ve is inada binebilir.

O kadar beklemek istemiyorum yiyio ictigi icin herseyi idrar yolun enfeksiyonuma bile neden olabilirmis oyuzden erken davrandim ama bu surecin bukadar zor olacagini tahmin etmemistim tesekkur edeeim cevabiniz icin

zaten bi keresinde çocuğun organında siyah bi leke oluştu torbayla organının arasında meğerse enfeksiyon kapmış. ama hiç oralı olmadı yengem bi bezle 4 saat dolaştırıyor. benim 4 yeğenim var ikisine de annemle ben öğrettim tuvalet alışkanlığını

Bir cocuk gelisimxi olarak size söyleyebileceğim en onemli sey sabirli olmaniz ve çocuğu azarlamamanizdir. Sinirlendiginizde baska yere geçip sakinlesin. Zira cocuga sucluluk duygusu yuklersiniz utanir ve inada binebilir.
Anladim peki çişininyaoinca gülmesine ne yaomaliyim altina yapinca baya hosuna gitti kahkaha atti klozette yarim saat beklememize ragmen birde bu durumu aliskanlik haline getirmesin diye hic bir tepki vermedim kzgin bi sekilde suratina baktim ama tuvaletten ciktiktan sonra arkasindan soylendim.sizce olumsu bir erki birakmiamiyimdir cok pisman oldumm

Ne guzel masallah size ya insallh bende ogretio tavsiye verebilirim

Ne guzel masallah size ya insallh bende ogretio tavsiye verebilirim

şimdiden başarmışsın bile daha ne :) bir yapar iki yapar sonra kendide idrak eder zaten çünkü ona o özgüveni vermişsin :)

2 yaş ve 2 günlük süre? Mucize mi bekliyorsunuz. En az bir hafta, o da en kolay öğrenen çocuk için. Bir aya bile öğrenen var. Ben 2 yasında denedim olmayınca 3 yaşa bıraktım,3 yaş da daha kolay öğreniyorlar bence ,çocuğa göre değişir ama sabırsızsınız ve bu sabır işi

Onunla ben dili ile konuşmaya baslayin. Bak sen boyle yapınca ben üzülüyorum. Kakani tuvalete yapmazsan mikroplar seni hasta eder ben daha cok üzülürüm beni üzme gibi seyler söyleyin.
Simdi size bi link atacagim. Bu kitabi da siddetle tavsiye ediyormher anne babanij okuması gereken bi kitap. Bunu okuyunca ne demek istedigimi anlarsiniz

Tuvaletegitimi var burda okuyun B bafri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…