Lütfen yardım edin!! Bebegimin pişiği ne yaptiysam geçmedi :(

burcusyr

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2014
19
30
8
37
Oglum bir buçuk aylık. Neredeyse her altını açmamda pisik kremi ya da saf zeytin yağı sürdüm. Yine de pisik olfu. Pisik kremi nin farklı farklı markalarıni denedim. Ama pişiği daha da kötü oldu. Nerede hata yapıyor olabilirim ya da ne yapmalıyım. Doktorun verdiği pisik kremi de ise yaramadı bu arada. Tecrübeli anneler lütfen yardım edin!!!

Oglum bir buçuk aylık. Neredeyse her altını açmamda pisik kremi ya da saf zeytin yağı sürdüm. Yine de pisik olfu. Pisik kremi nin farklı farklı markalarıni denedim. Ama pişiği daha da kötü oldu. Nerede hata yapıyor olabilirim ya da ne yapmalıyım. Doktorun verdiği pisik kremi de ise yaramadı bu arada. Tecrübeli anneler lütfen yardım edin!!!
tatlım bende kızım 4 aylık olana kadar aynı şeyi yaşadım teni çok hassas olmalı benim kızımında böyleydi popolin iyi bence ben en çok ondan memnun kaldım birde hakiki zeytin yağı sürüyodum ayrıca günde en az 3 kere poposunu yıkıyodum dalin sabun ile sonra güzelce kurulayıp bez takıyodum hatta küçük pamuk bezler ayarlamıştım bezinin arasına koyuyodum belki bez yapıyodur diye prima kullandım çok memnun kaldım en az pişiği o yapıyodu ama yıkamak inan çok etkili oluyo bu arada kızımı her gün banyo yaptırdığım halde koltuk altları dahi pişik oluyodu 4 aydan sonra bu sorunlar kalktı babasına çekmiş benimki babasının tenide çok hassas bir yerini kaşıdığı takdirde dahil savaştan çıkmış gibi duruyo :) o yüzden merak etme geçiceciktir canım benim

Komşum macır kremlerinden sürdüğünü söylemişti. Mavi olanlarından. Aklında olsun sana da lazım olur demişti.

Sudokrem en iyisi, kardeşim için kullanırdı annem. Bi de asla ıslak mendilin o sıvısıyla bırakmazdı. Pamuklu ılık su kullanırdı

Benim oglumda da ilk aylarda cok pisik olmustu hatta ciban olmustu pisikten doktorumuz bezini degistirirken hemen kapatma havalandir demisti bende her bezini degisirken oyle yaptim bepanthen pisik kremi kullandim cok iyi geldi hic pisik sorunumuz olmuyo artik

Islak mendil olarak unibaby yenidoğan çok güzel. Bezi de değiştirebilirsiniz. Ve altını değiştirdikten sonra mutlaka kurulayın çok etki ediyor.

Benim kızım 6 aylık iki günde bir sudocrem diye bi krem var onu sürüyorum şimdiye kadar hiç pişik olmamış üstelik o kremi yüzümede sürüyorum sivilce ve lekelerde bile işe yarıyor canım kessinlikle öneriyorum benim çok işime yarıyor.

Merhabalar 2 yasinda bir kizcocugu annesiyim.almanyada yasiyorum.kizim poposunda hep pisik oluyordu.pncelikle doktorumuz surekli pisik kremi surmek bebegin poposu hava almadigi icin o bolgedeki kanallari kapatiyor ve daha cok hassaslastiriyor.surekli pisik kremi surmek iyi degil tamtersi tepiyor.2.si prima kullabiyorduk.pahali diye eniyisi zannediyorsunuz fakat encok pisik ve alerji yapan bebek bezi prima dedi.3.bebeginiz dis cikarma evrelerinde ishal oluyor.sıksık yikamaliyiz sadece suyla sabunla degil .son olarak kurtaricimiz mukkeml bir krem tavsiye edicem insallah yardimci olur MIRFULAN super ilk surmede bile etkisini farkediyosunuz bebeginiz inanilmaz rahatliyor.

Cnm aynı sorun bendede olmuştu hangi pişik kremini denediysem geçmedi sonunda eczanelerde kendilerinin yaptığı bi krem buldum ve 3 günde pisikten eser kalmadı

Popolin krem kullaniyorum benim bebegimde ilk ayda olmustu ve islak mendil asla kullanmadim bebe yagi aliyorum birde makyaj temizleme pamugu cok yumusak oluyo ve hic pisik olmuyo

Ben size yenidoğan hemşiresi olarak kendi uyguladıklarımızı ve bildiklerimi söyleyeyim. Öncelikle içinde çinko (zinc oxide) bulunan bir pişik kreminiz olsun. Beyaz renkte oluyor zaten bunlar. Bir de tercihen parfümsüz, iyi bir bebek pudranız olsun. Önce kremi brbeğin poposuna güzelce sürüyorsunuz. Üzerine pudrayı serpiyorsunuz. Bu şekilde çift ürün kullanın. İyi geliyor. Bebeğinizin poposunu belirli aralıklarda bezsiz, çıplak, direkt havayla temas edecek halde bırakabilirsiniz. Bu da faydalı. Bir de sık bez değiştirin ve krem &pudra ile orasını her daim kuru tutun.

Ben size yenidoğan hemşiresi olarak kendi uyguladıklarımızı ve bildiklerimi söyleyeyim. Öncelikle içinde çinko (zinc oxide) bulunan bir pişik kreminiz olsun. Beyaz renkte oluyor zaten bunlar. Bir de tercihen parfümsüz, iyi bir bebek pudranız olsun. Önce kremi brbeğin poposuna güzelce sürüyorsunuz. Üzerine pudrayı serpiyorsunuz. Bu şekilde çift ürün kullanın. İyi geliyor. Bebeğinizin poposunu belirli aralıklarda bezsiz, çıplak, direkt havayla temas edecek halde bırakabilirsiniz. Bu da faydalı. Bir de sık bez değiştirin ve krem &pudra ile orasını her daim kuru tutun.

Hangi pisik kremini kullanirsan kullan kesinlikle kremi surecegin yer kupkuru olmali. Cildi kuruyken kremi surmelisin. Nemliyken surersen bi ise yaramaz. Ben sudo cream kullandim. Bu arada bebeginin kullandigin beze ya da islak mendilede alerjisi olabilir

Alerjik olabilir.
Emziriyorsanız yediklerinize dikkat etmeli mama veriyorsanız değiştirmeyi denemelisiniz.
Henüz ek gıda almadığı için hangi besinlere alerjisi var bilemezsiniz..Alerji riskli yiyeceklerden kacının.
Doktorunuza danışmanızda fayda var.

Benim oğlum 5 aylık. İlk doğduğundan beri pişikle boğuştum ben de. Piyasadaki kremleri denedim geçmedi. Hametan, bepanten, desitin.. Bunlar da fayda etmedi. Kantoronlu zeytinyağına buladım, olmadı. Bazen düzeldi sanıp sevinirken, sabahtan akşama poposu kıpkırmızı olup geriliyordu. Fakat sonunda kazandık Söyle ki, bir kere bez olarak prima aktif baby kullanıyorum. Sabah uyandığında açtığım bez sonrasında hiç üşenmiyorum popoyu çeşme altında sadece ılık suyla yıkıyorum. Sonra güzelce kuruluyorum. Kurulama yetmiyor bi de tuvalet kağıdıyla kuruluyorum bu kurulama kısmı önemli. Elini popoda gezdirince hiç tutukluk yapmayacak, kriter bu.. Sonra vazelin sürüyorum. Güzelce yediriyorum. 10 lira bişey. Pişik kremlerine dünya para vermeye gerek yok, işe yaramadılar. Ne palmer's kaldı, ne sebamed denemediğim. Bu arada da bi arkadaşın bahsettiği gibi popo yeteri kadar havalanmış oluyor. Bu prosedürle 4buçuk aydır geçmeyen pişik, 2 günde bitti. Yaklaşık 10 gündür de tekrarlamıyor. Sanırım başarılı oldum
Önemli olan 3-4 saatte bir 10 dk o popo havalanacak,
Üşenilmeyip mümkünse her kakadan sonra ılık duru suyla yıkanacak,
Kurula, kurula, kurula..
Üstüne vazelini sıvıyoruz iyice yedirerek..
Oh mis Sen sağ ben selamet.
Baya da uzun bişi oldu ama umarım yardımcı olur.

Denediniz mi bilmiyorum ama desitin adında bir krem var çinko yönünden çok zengin iki rengi var mavi ve mor. Şiddetle tavsiye ederim özellikle mor olanı hatta bebeğimizin poposuna sürmekle kalmayın kendi yüzünüzede sürün Bebek poposu gibi derler ya aynen öyle oluyor valla şimdiden geçmiş olsun...

Bildiğimiz pastalarda kullanılan nişasta varya onu pudra gibi bol bol serpin poposuna yani pişik olan yere mucize gibi olduğunu görürsünüz. Ben 2 çocuğumada bunu yaptım. Hiç kreme falan gerek kalmıyor.

Arkadaslar hepinize çok teşekkür ederim.
( biraz gec oldu ama insanın küçük bebegi olunca hiç birşeye eli deymiyormus :) Bayadir burda yazan yöntemleri tek tek deniyordum. Sonunda çözüme ulaşmayı basardim.:KK73: Yazdiginiz tavsiyelerden genel çıkarımlarda bulundum. Artık sadece pamuk ve su ile temizliyorum bebisimin poposunu. Mecbur kalmadikca ıslak mendil kullanmıyorum. (Zaten sadece saf su pamuk olanlardan kullaniyordum. Simdi onu da sadece zorunlu hallerde kullaniyorum.) Gunde bir kere, genelde sabahlari, poposunu yikiyorum. Artik pisik kremlerini neredeyse hiç kullanmıyorum. Onun yerine bolca vazelin sürüyorum. ( tabi doktora danıştim ) Ayrica bezin de bir numara buyugune gectim. Biraz basenli oglum Hala tam olarak geçmiş değil ama geçmek üzere ve inşallah geçer. Desteğiniz için tekrar Teşekkürler:KK68:

Son düzenleme:
Çoğu arkadaş pişik kremi önermiş ama yinede önermek istedim bepantol pişik kremini kullanabilirsin ben çok yararını gördüm. Yalnız burda şuda var kullandığınız bez ve ıslak mendil de iyi gelmemiş olabilir. Şimdi hassas TIR onun cildi ıslak mendil yerine pamuk ıslayıpta kullanmanı öneririm. Konserve kavnanozlarına hafif hafif ısla ısla koy ben öle yapmıştım. Bez ise eğer prima yı kullanıyorsanız prima yı bİ deneyin derim. Kolay gelsin

Back
X