lütfen yardım edin arkadaşlar...

onuseviyorum

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2008
1.436
10
çoğu foruma yazdım.3 senedir korunmadığımız halde bebek gelmiyor.
eşimin sperm tahlili normal.benim kanallarım açık ve yumurtlamam var.
ve ben tüp bebek yapmak istiyorum.ama başlamak için cesareti kendimde
bulamıyorum bir türlü.sanki çok canım yanacak çok yıpranıcam gibi geliyor.
bana cesaret verin.yaptıran arkadaşlar nasıl yapıldığını ve gerçekten acı verici olup
olmadığını gerçekten nasıl olduğunu yazar mısınız?şimdiden teşekkürler.

sevgili arkadaşım endişe edecek telaşlanacak ve korkacak hiç bir şey yok!!Tüp bebek ya da micro öyle aman aman korkulacak ve acı verecek tedaviler değiller..Sanırım sizde nedensiz infertilite var..başlangıçta dr unuzla öngörüşme ve muayeneden sonra bi takım ilaçlar ve iğneler vericek.yumurtalıkların baskılanması ve uyarılması için.sonra vücudun iğnelere vereceği yanıta göre yumurtaların oluşacak.olgunlaşınca toplanacak.sonra sperm ile labaratuarda döllendikten sonra tekrar sana transfer edilecek..2 operasyon var ancak ikiside acısız sadece yumurta toplandıktan sonra biraz ağrıların olabilir.gönlünü ferah tut.eğer bebek istiyorsanız eşinle dr a gitmek için plan yapın..

bana cesaret verin.yaptıran arkadaşlar nasıl yapıldığını ve gerçekten acı verici olup

canım önce geçmiş olsun diyorumm
Ben tüp yaptırmadım ama şu an aşılama devam ediyor..
Aşılamada tüp bebek öncesi işlem..Tüp bebeğede başlarken aşılamadaki gibi iğne tedavisi uygulanmaya başlıyor
İğnelerden korkma küçük iğneler zaten ve hiç acıtmıyo
Sonrasında yumurtaların büyütülünce zamanı geldiğimnde anestezi altında yumurtaların alınıyo..Bu işlemde öle korkulcak bişey değil yani
Sonrasındada tüp bebek işlemler yapıldıkdan sonra embrio transferi yapılıyo belli bi süre sonra
Embriyo transferide özel kanullerle yapılıyo...
Bunlar dr umun anlattıkları
En acısı en korkutucu bebek sahibi olamamak bence acı olan bu diğerlerinden korkam sakın
korkulcak bişey değilllll
Allahım inşallah seninde gönlüne göre tez zamanda evlat sahibi eder:1hug:

canım hoşgeldin öncelikle....
seni umutsuzluğa asla itmek istemem...bende 2 yıldır korunmadığım halde eşimin sperm tahlilleri normal,benim kanallarım açık, yumurtlamam olduğu halde bebek sahibi olamadım...
tabi olmayınca neden başka yollardan yararlanmıyalım ki derken aşılama yaptırdık sonuç negatif...
neyse bunda bir hayır var direk tüp bebeği deneyelim şansımız yüksek olsun dedik sonuç negatif...tabiii bu tedaviler öyle çarçabuk olacak şeyler değil..zaman sabır ve güç gerektirdiğini şimdi daha iyi anlıyorum...tabi aldığın hormonlu ilaçlarda cabası...tabiiii sonucu pozitif olanlarımızda var ama bu birazda hatta tamamen nasip kısmet işi....sen elinden geleni yap herşeyin dört dörtlük olsun nasip kısmet olmayınca olmuyoo işte...

anlayacağın seni yorucu,güzel,umut dolu bir yolculuk bekliyor...beni sorarsan ben şimdi 2. tüp bebek dordulmuş yumoşlarımla SON şansımı denicem...şünkü gerçektende yoruldum..nasip kısmet diyip oturucam köşemde...ilerleyen senelerde kendiliğinden mi olur, evlatlıkmı alırım bilmem....zaman gösterecek inşallah herşeyi...

ayyyy ne çok yazdım...sen şimdiden hoşş geldin aramıza...a.s.

bu arada seybay bursa da oturuyorsun sanırım.
Doktorun kim merak ettim canımm.Tüp bebeği nerde yaptırmayı düşünüyorsun tatlım

tüp bebeğin en yıpratıcı tarafı beklemek...onun dışında bir takım ilaçlar kullanıyorsun, bazı işlemlerden geçiyorsun ancak bunların hiçbir önemi yok..ne zaman transferin yapılıyor işte o andan itibaren beklemen gereken 12 gün var ya tam bir karmaşa süreci..hamile miyim değilmiyim..dünya bunun üzerine dönüyor 12 gün boyunca...karnım ağrıdı acaba niye..göğüslerim şişti acaba niye...gibi..ama tabiki içindeki çocuk isteği bunların hepsine göğüs gerdiriyor..hele ki olumlu haberi alanlar sanırım yaşadıklarını o saatten sonra hatırlamıyorlar bile..anlaşıldığı kadarıyla durumun nedensiz inferlite...ve bence 3 yıl üzerine eğer yaşınızda sınırlarda dolaşıyorsa geç kalmamak da fayda var..çünkü geçen her yıl tüp bebek girişiminin olumlu sonuçlanma ihtimalinden az da olsa çalıyor..bu nedenle öyle korkulacak, çekinilecek bir durum değil..bence eşinle birlikte karar verip başlamalısın..tabi maddi yönü de var...tüm şartları hazırladıkdan sonra geç kalmayın derim...

Canımcım hiçte zor falan değil, tek zor tarafı sonucun ne olacağını bilememek ve beklemek onun haricinde korkulacak hiçbirşey yok, iğnelerin battığını bile anlamıyosun ince uçlu iğneler şeker hastaları kullanırya onlardan kendi kendine yapıyosun zor olsa zaten yapamazsın, yumurta toplama işlemi anesteziyle yapılıyo uyuyup uyanıyosun iş bitmiş, transfer desen 5 dakikalık bir iş normal muayenede nekadar canın yanarsa ondada okadar yanıyo, zaten tedaviye bir heyecanla başlıyosun hiçbir şey anlamadan bitip gidiyo, o yüzden hiiç bunları kafana takma

canım hoşgeldin öncelikle....
seni umutsuzluğa asla itmek istemem...bende 2 yıldır korunmadığım halde eşimin sperm tahlilleri normal,benim kanallarım açık, yumurtlamam olduğu halde bebek sahibi olamadım...
tabi olmayınca neden başka yollardan yararlanmıyalım ki derken aşılama yaptırdık sonuç negatif...
neyse bunda bir hayır var direk tüp bebeği deneyelim şansımız yüksek olsun dedik sonuç negatif...tabiii bu tedaviler öyle çarçabuk olacak şeyler değil..zaman sabır ve güç gerektirdiğini şimdi daha iyi anlıyorum...tabi aldığın hormonlu ilaçlarda cabası...tabiiii sonucu pozitif olanlarımızda var ama bu birazda hatta tamamen nasip kısmet işi....sen elinden geleni yap herşeyin dört dörtlük olsun nasip kısmet olmayınca olmuyoo işte...

anlayacağın seni yorucu,güzel,umut dolu bir yolculuk bekliyor...beni sorarsan ben şimdi 2. tüp bebek dordulmuş yumoşlarımla SON şansımı denicem...şünkü gerçektende yoruldum..nasip kısmet diyip oturucam köşemde...ilerleyen senelerde kendiliğinden mi olur, evlatlıkmı alırım bilmem....zaman gösterecek inşallah herşeyi...

ayyyy ne çok yazdım...sen şimdiden hoşş geldin aramıza...a.s.

umarım en kısa zamanda bir sonuç alırsınız.cevabınız için teşekkürler.

bu arada seybay bursa da oturuyorsun sanırım.
Doktorun kim merak ettim canımm.Tüp bebeği nerde yaptırmayı düşünüyorsun tatlım

mavi ay merhaba ..ben acıbadem hastanesinde Doç Dr Şahin Zeteroğlu nun hastasıydım.1.Micro denememde hamile kaldım şu an sanırım 5-6 haftalık hamileyim..6 gün sonra ilk ulturasonuma girip keseyi ya da keseleri görücez.hayırlısı bakalım

Canımcım hiçte zor falan değil, tek zor tarafı sonucun ne olacağını bilememek ve beklemek onun haricinde korkulacak hiçbirşey yok, iğnelerin battığını bile anlamıyosun ince uçlu iğneler şeker hastaları kullanırya onlardan kendi kendine yapıyosun zor olsa zaten yapamazsın, yumurta toplama işlemi anesteziyle yapılıyo uyuyup uyanıyosun iş bitmiş, transfer desen 5 dakikalık bir iş normal muayenede nekadar canın yanarsa ondada okadar yanıyo, zaten tedaviye bir heyecanla başlıyosun hiçbir şey anlamadan bitip gidiyo, o yüzden hiiç bunları kafana takma

çok teşekkür ederim arkadaşım.şu an o kadar boşluktayım ki
ne yapacağımı şaşırdım.cesaretimi toplayamıyorum bir türlü.
allah yardımcımız olsun.ne denir?

Canım denemeden bilemezsin ama bir sorunun yok bu yüzden çok şanslı sayılırsın zor bir tedavi değil tüpbebek altından başarıyla kalkarsın inşallah sen ve hepimiz başarabiliriz hakkında hayırlısı olsun canım.a.s.

mavi ay merhaba ..ben acıbadem hastanesinde Doç Dr Şahin Zeteroğlu nun hastasıydım.1.Micro denememde hamile kaldım şu an sanırım 5-6 haftalık hamileyim..6 gün sonra ilk ulturasonuma girip keseyi ya da keseleri görücez.hayırlısı bakalım

canımmm çok sevindim çok mutlu oldum senin adına allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah sağlıklı hayırlı evlat olur tatlımmm
Tekrar tebrikler Allah ananlı babalı büyütsün rabbima.s.:1hug:

Merhaba
seni çok iyi anlıyorum çünkü bende senin gibi sebebi bilinmeyen infertilite ile karşı karşıyayım uzun zamandır, daha önce 2 aşılama yaptırdık sonuç negatif oldu, şimdi ilk tüp bebek denemesindeyin transferim yapıldı yarın kan tahlilim var bakalım hayırlısı diyorum.
Aslında sebebi bilinmeyen infertilite insanda şu soruyu oluşturuyor "herşeyimiz normal ama neden çocuğumuz olmuyor" bu yüzden insan birazda tedavi olmaktan kaçınıyor çünkü yaşadığına bir anlam veremiyor bir problem yokken maddi manevi sıkıntıya girmekten çekiniyor çünkü herşey normal çözülecek bir problem yok ortada düşüncesine kapılıyor ve bu yüzden tedaviyi erteliyor.
Ama şunu bil ki kendini en rahat hissettiğin zamanda tedaviye başlamalısın çünkü moral çok önemli ve korkulacak hiçbişey yok
burda hepimiz benzer şeyleri yaşadık yaşıyoruz kendini yalnız hissetme
biz bebişlerimize biraz uzun yoldan sahip olacağız ama zor şartlarda elde edilen şeyler daha kıymetlidir unutma :)
şansın bol olsun

Merhaba
seni çok iyi anlıyorum çünkü bende senin gibi sebebi bilinmeyen infertilite ile karşı karşıyayım uzun zamandır, daha önce 2 aşılama yaptırdık sonuç negatif oldu, şimdi ilk tüp bebek denemesindeyin transferim yapıldı yarın kan tahlilim var bakalım hayırlısı diyorum.
Aslında sebebi bilinmeyen infertilite insanda şu soruyu oluşturuyor "herşeyimiz normal ama neden çocuğumuz olmuyor" bu yüzden insan birazda tedavi olmaktan kaçınıyor çünkü yaşadığına bir anlam veremiyor bir problem yokken maddi manevi sıkıntıya girmekten çekiniyor çünkü herşey normal çözülecek bir problem yok ortada düşüncesine kapılıyor ve bu yüzden tedaviyi erteliyor.
Ama şunu bil ki kendini en rahat hissettiğin zamanda tedaviye başlamalısın çünkü moral çok önemli ve korkulacak hiçbişey yok
burda hepimiz benzer şeyleri yaşadık yaşıyoruz kendini yalnız hissetme
biz bebişlerimize biraz uzun yoldan sahip olacağız ama zor şartlarda elde edilen şeyler daha kıymetlidir unutma :)
şansın bol olsun

hislerime tercüman olmuşsun canım ya...
cevabın için teşekkürler.allah yardımcımız olsun.

X