• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yardım bilgili hanımlar

Melodikartal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2020
3
0
1
37
Merhabalar;
Bebeğim yarın 4.ayını dolduracak ve 4.ay aşılarını yaptırmak için saglık ocagına gideceğim. Rota virüs aşısını duymuştum çok önemli oldugunu bilmediğimden ve birazda maddi sebeplerden zamanında yaptıramadım şimdi çok mu geç? 15.haftadan önce yapılması gerektiği yazıyor internet kaynaklarında acaba etkisi olmayacagından mı yada yan etkisi olacagından mı? Yaptıran var mı 4.ayda? Diğer 4.ay aşılarıyla yapılmasında sakınca var mı ? Bu konuda beni bilgilendirecek birileri var mı bu saatte? Geçen hafta saglık ocagında hemşireye sordum o sakınca olmayacagını söyledi ama son anda kurt düştü.

Lütfen bilgisi olan biri yardımcı olsun ya da tecrübe etmiş biri. çünkü endişeliyim yapılacaksa iyice geç kalmadan yaptırmak istiyorum. içim de rahat değil bu şartlarda güvenli olup olmadıgı konusunda

Benim bilgim yok ama bunun cevabını sağlık ocağından da öğrenebilirsiniz neden bu kader stres yaptınız ki.

Ben 3 ve 5. Aylarda yaptırdım.
Yanılmıyorsam 3. Ay son süre idi, dediğiniz gibi 15 hafta sınır.
Önemli bir aşı maalesef, yarın detaylı bilgi verirler.
Belki 1 yaşından sonra tek doz falan vardır.

Ben yaptırdım küçük oğluma biraz geç kalmıştım 2 hafta kadar Di sanırım ama Dr onu ayarlıyor tarihini tam ayını doldurmadan ikinci dozu veriliyor Yarın sabah çocuk doktoruyla görüşün 6 aylık asilarinida çocuk felç aşısini 7.5 aya doğru yaptirirsin ikidir olunca ağır gelir hatta sağlık ocağına da hemşirene sor öyle onay al yaptır sipariş le geliyor eczaneden kimisinin deposunda oluyor nadir dışarıda çok beklememeli randevu alıp direk aşıyı yanında götürün buztorbasina koyup aşı için geldiğini bildirin ki aşı bozulmasın

6 aylık olmadan iki dozda yapılması gerektiği için ileriki aşı tarihlerini biraz değiştirerek yapabilirler sanırım. Ama daha fazla geciktirmetin çünkü iki doz arası en az bir aylık süre olması gerekiyor. Hem doktora hem de aşılarıyla ilgilenen kişiye tekrar danışıp sorun olup olmayacağını sorun. Muhtemelen en doğru bilgiyi vereceklerdir.

Merhaba normalde rotavirüs aşısının ilk dozu 3 aylık (12 hafta) olmadan yapılması ve aşılamanın 8 aylık olmadan tamamlanması önerilir. Aşının ilk dozu EN GEÇ 14 HAFTA 6 GÜNLÜK çocuğa yapılır. 15 haftadan büyük cocuga uygulanmaz. Etkisi olmayacağından değil yan etkisi olacağından.

Back