lütfen yardım ! bilenler fikirlerini paylaşırsa sevinirim.

gulbeseker66

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2011
89
1
46
İstanbul
merhaba kızlar,
aralık ayında doğum yapmam gerektiği halde bebeğimde gelişim geriliği teşhisi koydukları için doktor 21 kasıma gün vermişti bebek çok küçük sezeryan ile alacağız o gün diye. ancak 15 kasımda kontrole gitmiştimki doktorum 5 cm açıklık olduğunu normal doğum için çok müsait olduğumu ancak sezeryana alacağını söyledi acilen. kendi yatış işlemimi kendim yaptım ta ameliyathaneye giriyordumki eşim ve ailem o zaman gelebildiler. bebiş 2300 gram doğdu ancak beni ememedi yani sütte gelmedi zaten bizde elektrikli makinaydı el pompasıydı derken göğüslerimi hep yara yaptık. tabi bebeğim beslenemediği için onu yoğun bakıma aldılar ben evdeyim şu an ne zaman çıkar bilemiyorum doktorumuz bir şey söylemedi dua edin meleğime lütfen.

şimdi benden süt sağıp göndermemi istiyorlar ancak sütüm oldu çok şükür ama sağamıyorum yara içerisinde ne yapmam gereken bomba gibi oldular inanın şişti çatlamak üzere ağrıdan ölüyorum 1 tanesi tamamen yara ondan hiç sağamıyorum o iyice şişti lütfen yardım.

teşekkürler

canım öncelikle allah bağışalın bebeğini bi an önce kavuşursunuz inşallah yaraların içinde zeytinyağını iyice kızdırıp soğut sık sık sür göğüslerine hatta göğüs pedine sürüp uçlarına kapat ben çok faydasını grdüm gerçi seninki kadar yara değildi inşallah sende görürsün

Allah bebeğini sana bağışlasın.Göğüs yarasından ben çok çektim 4 ay yara yara emzirdim.denemediğim krem kalmadı en son garmastan diye krem var ondan fayda gördüm.ama şöyle bir şey var ayva çekirdeğini suya yatırıyorsun jöle gibi birşey oluyor göğüslerine sürüyorsun.arkadaşımın göğüslerini geçirdi hemen.göğüslerin geçince sağması da kolay olur.sütü çok bekletme göğsünde canım iltahapa çevirir.Allah yardımcın olsun zor bir süreç.

Rabbim yavruna acıl şifalar versin tez zamanda sana kavuştursun inşAllah.benim ikizlerimde çoook uzun süre yoğun bakım ve küvezde kaldılar bende aylarca sağdım.sağolsun yoğun bakım ünitesindeki şef hemşiremizin tavsiyesiyle bi krem aldım iki sürüşte yaralar düzeldi.sağma makineleri göğüs ucunu çok tahrip ediyo.ismini yazayım almak istersen alırsın PURELAN 100.

zeytinyağınıda yapayım onuda süreyim belki bir çare olur. allah hepinizden razı olsun minnoşumun her tarafında iğneler takılı çok acıyor içim

amin canım allah razı olsun.
bu arada ayva çekirdeğinide deneyeceğim saolasın senin göğüs yaran nasıldı acaba benimki artık pompaya kan verıyor o derece

allah razı olsun canım. senin miniklerin neden kalmışlardı küvezde. birde o kremi bugün hemen aldıracağım göğsümden kan gelıyor o derece.

allah razı olsun , senin miniklerin neden yoğun bakımda yatmıştı canım? bu arada, söylediğin kremi bugün aldıracağım göğsümden kan gelıyor artık.

bu arada ayva çekirdeğinide deneyeceğim saolasın senin göğüs yaran nasıldı acaba benimki artık pompaya kan verıyor o derece

canım benim göğüs yaram çok kötüydü göğüsümüm ucu yoktu pompa ile uğraştılar çıkarmaya o sürede çok yara oldu.kızımı emzirirken kan oluyordu ağzı.sonra daha fena bir hal aldı yarıldı ikiye ayrıldı resmen ben ağlaya ağlaya emzirdim kızımı.o kadar çekmem benim acemiliğimdi canım en başında ayva çekirdeği deneseydim keşke.hem doğal hem de temzilemen gerekmiyor.garmastan krem de iyi 3 günde düzeldi ama onu temizlemen gerek bebek emmeden önce.Kolay gelsin.Bebeğin de en yakın zamanda hastanden çıkar inş.evinizde göğüsün acımadan emzirirsin inş.doya doya.

çok geçmiş olsun, meleğin tez zamanda gelsin kollarına inşallah... göğüslerim yara olduğu dönemde bir çare bulamamıştım maalesef, kendi kendine geçene kadar çektim ağrısını. inşallah arkadaşların önerileri sende işe yarar. o göğüs şişkinliğini iyi bilirim, ağrısından duramazdım yerimde, ateş bile yapıyordu zaman zaman. çaresini ılık suda buldum ben. yatıyordum, annem açıyordu göğüslerimi, yumuşak bir havlu ya da atlet parçasını dayanabildiğin sıcaklıkta ıslatıyor yarı sıkıyor göğüslerimin üzerine koyuyordu. sırılsıklam oluyordu her tarafım ama ağrım azalıyordu ve daha kolay sağıyordum yaralarıma rağmen. inşallah işine yarar, tekrar geçmiş olsun güzelim...

su an bende senın cektıgın agrıları cekıyorum göğüslerim taş gibi oldu ağrıdan kolumu bile kaldıramıyorum

canım öncelikle çok geçmiş olsun sanada bebeğinede. ilk günler göğüs uclarının yara olması normaldir çünkü bebek ememiyor sağma işlemleri doğal olarak yara yapar. yaralar için eczaneden krem alabilirsin. şuan canın çok yanabilir fakat ilk sütler bebişin için çok önemli. onu düşün ve biraz sık dişini mutlaka hastaneye süt gönder mümkünse sen git emzir. tekrardan çok çok geçmiş olsun....allah şifalar versin yavrucağa....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…