• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lutfen yadirgamayin yargilamayin ne olur , bir sey olmaz msjna cok ihtiyacim var

Bu akşam üstü eve yürürken , köpek yanımdaymış yada arkamdan geldi bilmiyorum, elimi yaladi yada elim ona deydi , kuduz olmaktan çok korkuyorum stresten basim ağrıyor 2 köpek daha vardı arkalarin da onlar da küpe vardi ama bu yalayan da varmiydi gormedim kuduz yalamak ile geçer mi çok korkuyorum zaten panik atağım :KK43: delircem oglum ya annesiz kalsın istemiyorum
Tatlim yaladi diye kuduz olmuyorsun… sana hic mi ögretmediler veya hic mi arastirmadin? Köpek elini isirip kanatsaydi o kana dogru kuduz olma ihtimalin %65 %75 gibi birsey ben kac kez sokak kedileri sevdim beni tirmaladi kanattilar ilk baslarda kuduz asisi oldum sonra sonra saldim kendimi kedi isirirsa bile eve gectigimde kolony sürerim belirtilerim vArsa ona göre hastaneye giderdim :) lütfen arastirin ve ögrenin ona göre panik atagin gereksiz yere yapmamis olursun

Gecen aksam minicik incecik bacagim çizildi kanamadi bile ama cizildi ustunden, gittim tetanoz ignesi oldum.
Bu kadar korkan insan hastaneye gider. Caresiz bir şey degil ki bu. Hemen arkanizda cocuk kaldi filan senaryolari...
Neden beni yargılıyorsunuz ki , saat geçti buraya yazmadan önce bir kaç kişiye de sordum abarttımi söylediler, bende buraya yazmak istedim , oyle bir şey olmayacağını duymak beni rahatlatıyor en azından, sabah aile hekimimize gidicem ayrıca anlaticam durumu

Farkındayım, ama böyle bi yapim var çok evham stres , basim çatlıyor suanda , ilac içtim rahatlamak için:KK43:
Bir sey olmaz bence, neden olsun kı kacta kac ihtimal, benim de kopek fobım var, hayvanları seviyorum, bahcemde kopegim de var, fakat bir kopek bana dogru yurusun istemsiz olarak cıglık atıyorum, fakat kedilere dokunuyorum, aslında onların dunyalarını yenı tanıyorum, siz de bıraz daha yakın olmaya calısın, inceleyin, kedi kopek videoları ızleyin, severseniz belkı bu kadar ürkütücü bulamazsınız...

Bu akşam üstü eve yürürken , köpek yanımdaymış yada arkamdan geldi bilmiyorum, elimi yaladi yada elim ona deydi , kuduz olmaktan çok korkuyorum stresten basim ağrıyor 2 köpek daha vardı arkalarin da onlar da küpe vardi ama bu yalayan da varmiydi gormedim kuduz yalamak ile geçer mi çok korkuyorum zaten panik atağım :( delircem oglum ya annesiz kalsın istemiyorum
Hicbir sey olmaz merak etmeyin,ama.ne kadar oyle desek de ya olursa sorusunu siz atamazsiniz icinizden bende de var ayni durum ne yazik ki..🥲 gidin aile hekiminize ne olur ne olmaz iciniz rahat olsun madem anlatin,rahatlayin

Bu akşam üstü eve yürürken , köpek yanımdaymış yada arkamdan geldi bilmiyorum, elimi yaladi yada elim ona deydi , kuduz olmaktan çok korkuyorum stresten basim ağrıyor 2 köpek daha vardı arkalarin da onlar da küpe vardi ama bu yalayan da varmiydi gormedim kuduz yalamak ile geçer mi çok korkuyorum zaten panik atağım :KK43: delircem oglum ya annesiz kalsın istemiyorum
Kuduz şüphesinde,direkt acil servise gitmeniz gerekir.Genelde ısırıkla ya da açık yaraya salyanın temasıyla bulaşır.Temas olur olmaz doktora gidip aşılama başlanırsa KESİNLİKLE ölmezsiniz.Yarasız,sağlam elinizin köpeğe teması kuduza yol açmaz.Kuduz bulaştığında kuluckada oluyor ve tedavi başlnmazsa kulucka süresi bitiyor,ondan sonrasının dönüşü yok ve bu duruma bilinçli bi insan kolay kolay dğşmez,korkmayın söylediğinize göre yaranız vs yokmus.Sadece sabunla elinizi yıkamak yeterdi,camasır suyu tahris olmuş ele iyi gelmez

Yıllardır sokak hayvanlarıyla haşır neşir biri olarak yazıyorum, hayvan sizi ısırmadıysa, elinizdeki açık bir yarayı yalamadıysa, salyası gözünüze veya ağzınıza gelmediyse kuduz virüsü bulaşmaz.
Köpeğin salyası elinize bulaştıysa çamaşır suyuyla değil su ve sabunla yıkayın, çamaşır suyu masum bir temizlik maddesi değildir, en basit zararlarından biri cildinizde kimyasal yanığa neden olmasıdır.

Korkup stres yapmanıza gerek yok.

Yıllardır sokak hayvanlarıyla haşır neşir biri olarak yazıyorum, hayvan sizi ısırmadıysa, elinizdeki açık bir yarayı yalamadıysa, salyası gözünüze veya ağzınıza gelmediyse kuduz virüsü bulaşmaz.
Köpeğin salyası elinize bulaştıysa çamaşır suyuyla değil su ve sabunla yıkayın, çamaşır suyu masum bir temizlik maddesi değildir, en basit zararlarından biri cildinizde kimyasal yanığa neden olmasıdır.

Korkup stres yapmanıza gerek yok.
Tesekur ederim yorumunuz için çok sagolun

Tesekur ederim yorumunuz için çok sagolun
Rica ederim, sizin tedirgin olmanızı gerektiren bir şey yok, hayvanın sizi yaladığını bile sanmıyorum muhtemelen yanınızdan geçerken ıslak tüyleri elinize değdi.
Elinizde kuduz virüsünün bulaşacağı açık bir yara da yokmuş, kuduz çok tehlikeli bir virüstür ama çok şükür sokak hayvanları aşılı olduğundan ülkemizde kuduz vakası çok sık görülmez, ısırma, salyanın açık yara, ağız, burun, göze bulaşması vb durumlar olmadıkça da bir şey olmaz, zaten Allah muhafaza hayvan kuduz olsa anlardınız, huzursuz agresif hareketleri olurdu ve ısırırdı, size denk gelen hayvan sakince yanınızdan geçmiş, kuduz hayvan öyle sakin geçip gitmez😌

Kuduz sadece ısırmakla geçmez, hayvanda kuduz varsa salgılarından da geçer, hayvanın vücuduna o virüs girdiyse daha belirti vermemişte olabilir. Bunları tedbir olsun diye yazıyorum. Ben kuduz olduğunu sanmıyorum ama en küçük bir riskte hafife alınacak bir şey değil bence. Siz sağlık ocağına gidip durumu anlatın. Ona göre karar verirsiniz aşı başlanıp başlanmayacağına.

Bitlis te ki kuduz vakasindan sonra bende korkmuyor degilim. Kuduz köpeğin belirtilerinden bahsedilmiş ama kulucka dönemi var o dönemde bulaş oluyor mu olmuyor mu bilemiyorum. Oğlumun elini kedi cok hafif çizdiğinde bile-ki kan asla yoktu hemen asıya gönderilmiştik. Kuduz asi olmayınca tedavisi olmayan bir hastalık basite almamak lazim.

Ben ilk mesajımda da son mesajımda da aynı tavırla yaklaştım çünkü hala aynı fikirdeyim. Zarar verecek bir şey yazdığımı da düşünmüyorum. Siz konu sahibine odaklanın benimle ilgilenmek yerine. İyi geceler😌
Sizin neyinizle ilgileneyim Allah aşkına. Kadın anksiyete sahibi ay öyle deyip durma diyorsunuz cidden mükemmel tavsiye helal olsun. Hayır kibar da yazıyorum ama haklı çıkmaya o kadar odaklisiniz ki anlamıyorsunuz bile.

Kuduz olan hayvan elinizi sakince yalamaz merak etmeyin.
Hastalıklı olsa saldırırdı.
O muhtemelen sadece sevgi istemiş, hiç bir şey olmaz korkmayın.

Aşı olun stres olmayın boşuna kaygıdan kurtulmuş olursunuz 😊
Ya da köpek bildiğiniz bi köpekse 10 gün takip edin sağlıklıysa hiç bir sorun yok demektir
Kuduz hayvan max 10 gün yaşar çünkü ☺️

Anksiyete bozukluğu ileri derecede

Kuduz basite alımacak bir hastalık değil. Yıllardır sizlerin başına birşey gelmemiş olması hiçkimsenin başına gelmeyeceği anlamına da gelmez. Bir insanın gündemde yaşananlardan ötürü böyle bir kaygı duyması da gayet normal.

Kuduz salgıdan bulaşır evet fakat kuduz köpek sakin olmaz saldırgan olur. Ben son olaydan sonra sizin yerinizde olsam gider hemen aşımı olurdum. Hiç ne düşünür ne kaygı duyardım. Çok basit çözümü var çünkü.

Back
X