Lütfen Uyku Sorunlarına Beraber Çözüm Bulalım Hadiiii

family

Biriciğim Buğrahan'ım:):)
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
888
0
116
Denizli
arkadaşlar birçoğumuzun bebişlerimizin düzensiz uyumasından, geceleri sık uyanmasıdan, uyumamasından şikayetimiz var... beraber çözüm bulalım, yoksa bebeklerimiz düzensiz uykuya alışacak ve bu ömür boyu süren bir sorun haline bile gelebiliyormuş....

UYUMAYI 7 GÜNDE ÖĞRETİN

Bazı bebekler vardır ; doğumdan hemen sonra hayatlarının başlayacağı eve geldiklerinde ya tüm ev halkına hükmeder, istediğini yaptırır, ya da söz dinleyen bir bebek olur .( TABİİ BU NADİREN GÖRÜLÜR).Bazı bebekler vardır ki annelerini geceler boyunca uyutmaz, gündüzleri uyur, geceleri oyun oynamak ister. Zavallı anne uykusuzluk çeker, yorgun düşer.
Bebeğiniz doğduğu andan itibaren onun için her şeyin en iyisini istiyorsunuz. Belki de bu yüzden ilk günlerde geçirdiğiniz uykusuz geceler sizin için hiç önemli değil. Ama bu bu tempoya ne kadar dayanacaksınız! Haftalar hatta aylar boyu gecenin bir yarısında tatlı uykunuzdan uyanmak hiç hoş olmasa gerek Geceleri arada bir eşinizden yardım isteyecek oluyorsunuz ama o yorganı başına çekip daha derin bir uykuya dalıyor. Bir gün olsun yataktan dinlenmiş ve kendinizi iyi hissederek kalkmanın nasıl bir his olduğunu unuttunuz artık!
Siz bebeğinize düzenli bir uyku alışkanlığı kazandırmak istiyorsanız en başta karar vermelisiniz. Sabırlı olacak , bu yaptıklarınızın sonucunda bebeğinize uyku alışkanlığı kazandıracağınızı aklınıza getireceksiniz. Bebekler onlara izin verildiği takdirde 3-4 ay arasında kendiliğinden uyuma alışkanlığı kazanıyor. Tabii bu söylenen, siz onu yıllarca sürecek yanlış bir uyku düzenine alıştırmazsanız geçerli. Hele ki bebeğiniz 6 aylıksa ve siz hala gece kuşu olmayı sürdürüyorsanız burada bahsedeceğimiz programı hemen uygulamaya başlayın. Çünkü 7 günde düzenli uykuyu garanti ediyoruz. Bizden söylemesi...

1. GÜN
Yeni Bir Düzen Kurun
Uzun saatler süren öğle uykusu nedeniyle birçok bebeğin günü ve gecesi birbirine karışıyor. Böylece bebek uykuda olması gereken bir saatte oyun oynamayı tercih ediyor. Şimdi bu durumu düzeltmenin zamanı geldi! Son araştırmalar bebeklerin gece ile gündüzü ayırt edebildiğini ortaya koyuyor. Bunun için ona gerekli ipuçlarını vermeniz yeterli.
Yarından başlayarak onu sabah erkenden kaldırın ve her gün aynı saatte uyandırmaya özen gösterin. Yatağını pencerenin yakınına koyun ve perdeleri aralık bırakın. Gün ışığı onun uyanmasına yardımcı olacaktır. Öğle uykusuna yatırdığınız zaman bile hava kararmadan önce onu uyandırın. Böylece gün ışığında uyanması gerektiğini, gece ise uyuması gerektiğini anlayacaktır. Bebeğinizi akşamları da aynı saatte yatağına yatırın. Gerekirse loş ışıkta ona kitap okuyun veya şarkı söyleyin.

2. GÜN
Uygulamaya Devam
Dün başladığınız rutin programa devam edin. Hemen pes etmeyin. Geceleri karnı acıktığı için ağlamaya devam edebileceğini unutmayın. Onu emzirmek ya da beslemek zorunda kalıdığınızda bunu hafif karanlık bir ortamda yapın. Özellikle geceleri bebeğinizi nelerin rahatlattığını iyi gözlemleyin. Ilık banyonun bir çocuk için sakinleştirici, bir başkası içinse tam tersi olabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Gece yatırdığınızda müzik dlinletmek gibi rutin alışkanlıklar kazandırın.

3. GÜN
Ağlama Başlıyor
Ağlamak çocukların en büyük silahı! Anne ve babaların da dayanamadığı bir durum. Ancak, sabırlı olun ve kendi kendinize şunu mırıldanın: "Sonuç uyku olacak!" Onu uyutmaya çalışırken ağlaması karşısında endişelenmeyin. Bırakın koyduğunuz uyku kurallarına alışsın. Program değişiklikleri 6 aylıktan küçük çocukları çok daha fazla üzüyor. Bebeğiniz en fazla 15-20 dakika ağlar ama kötü uyku alışkanlığı yıllarca sürebiliyor. Unutmayın ki bu çocuğunuzla sizin aranızdaki bir savaş. Onunla ilgilenmeyin ama kendi merakınızı gidermek için 5-10 dakikada bir kapı aralığından onu kontrol edin. Susması için ışıkları açmayın, yataktan çıkarmayın ya da biberon vermeyin, aksi takdirde ertesi gece de dakikalarca ağlayacağından emin olun.

4. GÜN
Ağlama Savaşı Sürüyor
Geçen gece oldukça uzun sürdü değil mi? Bu gece biraz daha rahat geçecek. Ama bilin ki o yine de ağlamaya devam edecek. Ancak, bu kez daha kısa sürecek, bize inanın. Bunun için kurallarınızın kesin olduğunu ona ispatlamanız gerekiyor. Sabırlı davranmaya devam edin. Ona karşı yumuşak olduğunuz hissini uyandırmayın. Yoksa geçen geceye göre 2 kat daha fazla ağlayacaktır. Sakın ona bu kozu vermeyin.

5. GÜN
Bebeğiniz Sakinleşiyor
Bebeklerin çoğu 3-5 gün içersinde bu programa alışıyor. Dolayısıyla, bu gece belki de şanslı geceniz! 5 dakikada bir onu kontrol etmeyin, en az 15 dakika aralıklarla odasına uğrayın. Bazı bebekler odaya sık sık girilmesinden rahatsız oluyor. Bu nedenle kapı aralığından onu izleyin. Hem unutmayın ki bu gece daha az ağlıyor.
Uyku problemlerinin arasında sıkça rastlananların başında gece emzirmesi ve alt değiştirme geliyor. Tabii ki size bunları yapmayın demiyoruz ama mümkün olduğunca kısa ve sessiz olmasına özen gösterin. Altını değiştirirken bile kesinlikle ışıkları açmayın. Gereginden çok emzirmeyin. Böylece hem onu rahatsız etmemiş olursunuz, hem de yeniden altını değiştirmek, zorunda kalmazsınız!

6. GÜN
Bebeğiniz Uyuyor!
Mucize gibi geliyor değil mi? Sakın, bu mutluluğu günlerdir uyguladığınız kuralları rafa kaldırarak bozmayın. Uyumasını garip karşılayarak onu sık sık kontrol etmeyin, Gevşeyin!
Onu sıcak tutan bir pijama giydirin.Böylece üstünü açmasını kendinize dert etmeyin. Bebek monitörünün sesini kısın ve sadece çok ihtiyacı olduğunda onu duyun. Başarınızı gölgeleyecek davranışlarda bulunmamaya özen gösterin.

7. GÜN
Uyku Sırası Sizde!
Kendinize bir iyilik yapın ve bu gece derin bir uyku çekin. Son 6 gündür belki çok uykusuz kaldınız ama buna değdi değil mi? Çocuğunuza muhteşem bir armağan verdiniz: Düzenli uyku alışkanlığı. Hiç şüphe yok ki, bu program hastalık, tatildeki otel odası gibi etkenler nedeniyle zaman zaman aksaklığa uğrayacaktır. Oysa unutmayın ki, hiç uyku problemi yaşamamış bebekler bile bu durumlarda sorun çıkarıyor. Uyku problemi yeniden baş gösterecek olursa planı en baştan yeniden uygulayın, ikinci sefer ilkinden çok daha kolay olacaktır.

ben yaptım canım ama olmadı.bizim ki düzensiz uykuya alıştı bile.üstelik ben ne kadar çok ağlamasına izin verirsem o kadar huysuz oluyo.o gece çok sık uyunıyor.ağladıkça o da yıpranıyor bende.malesef bizde bu teknik işe yaramadı.ama her çocuk farklı tabi.umarım sizde işe yarar.

ben bu tekniğin anne ile bebk arasındaki güven bağlarını derinden sarstığını biliyorum denemeyin derim

Son düzenleme:
Ben de bebeğime zor da olsa bir uyku düzeni kurmayı başardım. Önceleri en erken 23 gibi uyurdu. aslında uyku vakti geçtiğinde uymakta zorlandığını fark ettim ve daha erken uyku hazırlıklarına başladım. başta yine ayakta yada kucakta sallıyordum. sonra gün be gün bu süreyi azalttım. uykuya dalmadan yatağına koydum ve bende yanındaki yatağa yatıp ninni söyledim. mızladığında kafasını okşadım ve rahatlattım. ağlamaya başlarsa kucağıma aldım tekrar. bir süre sonra kendi kendine uyumaya alıştı. şimdi en geç saat 19 gibi öpüp yatağına koyuyorum. birkaç dakika yanında kalıyorum. sonra ışığı kısıp dışarı çıkıyorum. tabii ki bazı günler bu düzen bozuluyor. ama çoğu zaman bu şekilde uyuyor.

ya ne güzel valla ben adayı hala ayağımda sallıyorum sen ne zaman oturttun bu düzeni canım bi de ne kadar sürdü

ya ne güzel valla ben adayı hala ayağımda sallıyorum sen ne zaman oturttun bu düzeni canım bi de ne kadar sürdü

Önceleri en erken 23 gibi uyuyordu Can. Gün içinde 3-4 kez resmen kuş uykusu uyuyordu. 15-20 dk gibi. bir gün yine bu kuş uykularından birinde acıkmıştır diye mama verdim. (saat 18 gibi) uyanmadan içti ve uyumaya devam etti. o gece sabaha kadar uyanmadı. ben de o günden sonra Can'ı daha erken uykuya hazırladım. saat 18 gibi yemeğini yedirip,banyo yapacaksa yıkıyorum. önceleri kucağımda ya da ayağımda sallıyordum. sonra TV nin karşısına geçip kucağıma yatırdım. 5-10 dk baby tv yada arkadan hafif bir müzik çalan şu akvaryumları izletiyordum. kucağımda mayışınca da yatağına yatırıp, ışığı kısıp beni görebileceği bir yere uzanıyordum. sonra yavaş yavaş TV yi azalttım. onun yerine camın arkasından dışarıyı izlettim kucağımda.(hafif hafif sallıyordum tabii) sonra onu da bıraktım. şimdi gözlerini ovuşturmaya başlamadan kesinlikle yatağına yatırmıyorum. çünkü uykusu olmayan çocuğu uyutmaya çalışmak onun daha da hırçınlaşmasına neden oluyor. Ve asla uyku saatini (19) geçirmiyorum. uykusu kaçan çocuğu uyutmak ta bir o kadar zor çünkü. bazen yatağına yatırınca kudurmak istiyor, gülünmeyecek şeylere bile kıkırdayıp karşılık bekliyor. verirsen yandın demek. iyice uykusu dağılıyor. hiç istifimi bozmadan ninni mırıldanıyorum böyle zamanlarda :) yatağında mayışınca da odadan çıkıyorum. Önemli olan yavaş yavaş ve tutarlı bir şekilde alıştırmak sanırım. günlük rutin oluşturmak. yani her gün aynı saatte aynı şeyleri yapmak. İnşallah faydasını görürsün canım. hepinizin bebişlerine huzurlu uykular tatlı rüyalar dilerim.

bende yaptım bunu hergün aynı saatte kaldırıp yatırmaya çalıştım bi ara ama olmadı geceleri nöbet tutuyoruz resmen... bide göğsümde olursa uyuyo sürekli uykusunda meme ağzında olsun istiyo hatta bazen öyle bile ağlıyo... ayrıca gündüzleri benimkide az uyuyo2-3 defa yarımşar saat uyuyup uyanıyo hemen... anlamadım ben yaa nasıl düzene sokacağımmafoldumbenmafoldumbenmafoldumben

bende 4 aydan 7 aya kadar çok düzenliydi.akşam 9 da yatar sabah 7de kalkardı..malesef 2 3 aydır çok düzensiz...birkaçgündürde felaket diyorum...çok uykusuzuuuuuummmmmmm...
ağlamasına dayanamam bu 7 gün kuralını duymuştum...bizimki çok inat...kesinlikle denesem boşuna üzmüş olurum.

benimkide aynı şekilde çok inatcı... o yüzden denemedim bile... nazlandığı zaman bile bakmadığımda ciddiye çevirip yarım saat ağlıyo... değil ki gece ağlamalarında bakmasam çıldırır heralde...

Offf ne zormuş kızlar.Bizler ne yapacağız peki?Yeni doğan bebeği 2 saatte bir uyuyorda olsa emzirin diyorlar.Eğer geceleri emzirirsek bebeğin uykusu bozulmazmı?

Offf ne zormuş kızlar.Bizler ne yapacağız peki?Yeni doğan bebeği 2 saatte bir uyuyorda olsa emzirin diyorlar.Eğer geceleri emzirirsek bebeğin uykusu bozulmazmı?

canm bebek uyurken memeye yekleştırırsan hemen alır memeyi ve emer. bebeklerde emme refleks oldugu için uyur uyanık farketmez. ama merak etme o zaten 2 saatte 1 çalar saat gibi uyanıcaktırkaydirigubbakcemile3

canm bebek uyurken memeye yekleştırırsan hemen alır memeyi ve emer. bebeklerde emme refleks oldugu için uyur uyanık farketmez. ama merak etme o zaten 2 saatte 1 çalar saat gibi uyanıcaktırkaydirigubbakcemile3

Bende uyanırlar sanıyordum.Sağol canım.Haklısın sürekli uyanıp ağlayacakları için ben hiç uyuyacağını düşünmesem iyi olur şimdiden...

Bende uyanırlar sanıyordum.Sağol canım.Haklısın sürekli uyanıp ağlayacakları için ben hiç uyuyacağını düşünmesem iyi olur şimdiden...

uyur canım niye uyumasın ama sadece cok sık uyanıyolar sık acıkıp sık altını kirletiolar. ama kısa sürede rutine alışacagına eminim. inşallah saglıcakla kolaycacık alırsın bebegini kucagınaopuyorumnanaktan

Amin canım inş. Tüm hayatım değişecek alışabilirim umarım...

uyuyolar merak etme hatta benim oğlumun sarılığı 15.5 oldu nerdeyse sınırdaydı doktor sürekli emzir dedi... sarılık uyku hali yaparmış o yüzden çok zor emzirmiştim o dönem uyanmıyodu desem yeridir... uyurken sütümü sağıp ağzına damlatıyodum... çok şükür atlattı.. UYANSIN DİYE GÖZÜNE BAKTIĞINDA UYANMIYOLAR, UYANMASIN DİYE BAKTIĞINDA HEMEN AĞLIYOLARkaydirigubbakcemile3 ama yeni doğan daha çok uyuyo sık uyanıyo ama genelde uyuyolar... o dönem ne kadar çok emzirebilirsen o kadar ii bebek için...

kızlar ben başardım gibi artık gece 12 gibi yatıyor(benim için yeterli bu saattte yatması) sabah 9.30 gibi kalkıyor gündüzde iki kere uyuyor inş.. böyle devam eder..
gündüz uyutmayın yada az uyutun gerçekten oluyor..

günaydın öncelikle.......eskiden benimkide akşam 9 da yatar sabah 7de kalkardı.iyiydi işe gittiğim için....şu son 2,3 aydır düzensizdi ama gece uyanması yoktu..1 haftadır..çok felaket yani.gece 1 yada 2 gibi uyanıyor...3,4 saat uyumuyor..bu gece zorla 2 de uyuttum sabah 6 da kalktı...diş çıkartıyor..1 inin ucu göründü diğeride patlamak üzere..o yüzdenmi uyumuyor acaba..ağrısı olsa diyorum gece bana sırıtmaz....offfffff napacam ben ya..gidip bugün gece çayı alacağım....dişi yüzündense rahatlatsın diye...:ecrin_bebek:

bu arada gündüz sadece sabah bırakınca 2 saat uyuyor..öğleden sonrada 1,5 saat uyuyor..

aynı dert bende de var.gece saat başı kalkıyor ağlıya ağlıya.ama kucağa lınca sırıtıyo,oynamak istiyor.ben ilk başta dişten olduğunu düşünmedim çünkü ağrısı olsa gülmez,oynamaz dedim ama bugün farkettim ki bizimkisinin 7.diş patlamak üzere.bir an önce hepsi bitsede kurtulsak ya cümleten.:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

yaa gece 12 çok geç.benim işime yaramaz.şöyle 9 da uyusa bende iş güç yapsam çok iyi olur.malum çalışınca eve pek vakit kalmıyor.
senin miniğin gündüz uykuları kaçar saat.gece uykusundan önceki uykusunu kaçta uyuyor.?gamyoncuiremsu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…