- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.629
Kabataş anlatılmaz yaşanırya öyle deme bazı okulların dayanışması birlikteligi o kadar güzel ki ben imreniyorum. eşimin üniden 90 yılında mezun olmuş ve 90 öncesi ve sonrası tüm dönemleri hep biribirini tanır-arar-sorarlar. lisede kabataş oradakilerde hep aynıyız. pilav günü balık günü mzeiniyet günleri haydi toplanamlım günleri bitmez bitmeeezzz...
benim öyle degil. imreniyorım
adamın üniden mezun oldugu 26 yıl hala kankitolar...
belki.. ama ben gercekten imreniyorum .. allahtan bizde eşlerde güzel anlaşıyor. sanki biz hanımlarda birlikte okumuş gibi oldukküçük şehirlerdeki üniversitelerde gruplaşmalar çok daha katı oluyor gibi geldi bana. Popülerlik, sosyallik, daha çok önem arz ediyor sanki. farklılıklar daha fazla göze batıyor.
Ben populer olmak istemiyorum. Sadeceyanliz kalmaktan korkuyorumbence kimyayı oku bitir. üni için sehir dışını tercih etmende bir sakınca yok. atrık nerdeyse hre üni. oldugu yerde yurtlar var.
üniversite başladıgında derslerine odaklı yaşarsan herşeyin kolay gecer. it kopuga bulaşma sana bulaşan olursa gerekli mercilere haber ver. sacma sapan para harcama. elbet bir iki arkadaş edinirsin. popüler olmak cok like almak sana hiçbir şey kazandırmayacak!
Bir an once uniyi bitirmek istiyorum ve 1 sene calismak istemiyorum daha dogrusu calisamamsırf bi yere gireyim diye tercih yapma bence.
1 sene daha hazırlanıp daha iyi bir yerde okusan olmaz mı ?
Pardon aöf ne oluyo2 yıllık üni için şehir dışına çıkmak kadar matığa aykırı bir şey yok... Ne harcadığın paraya değer ne de çektiğin sıkıntıya. Eğer iki yıl okuyacaksan aöf den oku. Ben de meslek lisesi mezunuyum bizim için üni kazanmak ne kadar zor biliyorum. 1 sene temel ders 3 sene mesleki ders görüyoruz, çok zor ama imkansız değil. Ben aöf'den 4 yıllık Edebiyat okuyorum. Eğer evlenmeseydim kesinlikle tekrar tekrar hazırlanır örgünden 'değecek' bir bölüm okurdum.
Benim aklimda bir meslek yok. Ancak kimya sayisal uzerine ve sayisalimin yeterli derecede iyi oldugunu dusunmuyorum. 2 yillik adalet bolumu okuyup 2 yillik dikey gecis yapip hukuk bolumu ne girme gibi bi fikrim warSen hangi mesleği yaparsan mutlu olursun ?
kalmazsın.Ben populer olmak istemiyorum. Sadeceyanliz kalmaktan korkuyorum
Cunku kimya bolumune gectim ve arkadasim olmadi. Sinifta sadece 10 kiz vardi hepsi bi grup olmustu. Benimde arkadasim wardi ama bi erkek icinbeni satti. Simdi dusunuyorumda sinifimdaki erkekler kizlardan daha iyiler. Sagolsun 2-3 kisi beni hic yanliz birakmiyo ve onlara daha cok guveniyorum. Diger kizlar ya sinav zamani calisma kagidi icin geliyolar ya sigara istiyolar ya da para. Umarim universitede boyle dengesiz insanlar karsima cikmazkalmazsın.
Açık öğretim fakültesiPardon aöf ne oluyo
Böyle olmaz . Sen puanım yetsin neresi olursa önemi yok diye düşünüyorsun şu an verdiğin karar ömür boyu seni etkiyecek. Önce kendini tanı sen kimsin ? Nelerden hoşlanıyorsun ? Sen nasıl bir yerde çalışmalısın ?Benim aklimda bir meslek yok. Ancak kimya sayisal uzerine ve sayisalimin yeterli derecede iyi oldugunu dusunmuyorum. 2 yillik adalet bolumu okuyup 2 yillik dikey gecis yapip hukuk bolumu ne girme gibi bi fikrim war
Benim aklimda bir meslek yok. Ancak kimya sayisal uzerine ve sayisalimin yeterli derecede iyi oldugunu dusunmuyorum. 2 yillik adalet bolumu okuyup 2 yillik dikey gecis yapip hukuk bolumu ne girme gibi bi fikrim war
Okuldan puan geliyor. 2 yillik ygs 3 puani ile alan okullar war169 puan barajı geçememişsin nasıl adalete gidebiliyorsun okuldan puan da gelmicek sana?
Evet stajimi toz boya fabrikasinda yaptim ancak cok zor cok calistiriliyorlar. Aldiklari maas ise 2000 tl. Peki bana onerebilexeginiz baska bolumler war miNe dikey geçiş ne adalet okumak ne de hukuk okumak kolay
Geçiş hakkın yok mu kimya teknikeri ol
Boya dokuma vs fabrikalarda çok popüler bir meslek
En azından temelin var kimyada başarılı olman daha olası
Bak 2000 az diyorsun geçen bir konuda yazmıştı avukat arkadaşım 1500 tl alıyor diyeEvet stajimi toz boya fabrikasinda yaptim ancak cok zor cok calistiriliyorlar. Aldiklari maas ise 2000 tl. Peki bana onerebilexeginiz baska bolumler war mi
2 yıllıkların baraj puanı 150 ve okul puanı gelir ama adaletin puanı yüksek aöf puanı bile yerleşme olur mu bilemem.169 puan barajı geçememişsin nasıl adalete gidebiliyorsun okuldan puan da gelmicek sana?
kendi alanlarına geçiş hakkı var ama kısmı kısıtlama geldi kontenjanların %60 meslek lisesine %40 diger lise mezunlarına ayrıldı.ya sizlere bölümünüze göre yatay geçiş hakkı vermişlerdi ? geri mi aldılar bu hakkı ???