Kimya bölümünün sana uygun olmadığını düşünüyorsan adalet bölümünü veya sözel başka bir bölüm varsa onu seçmelisin.Şehir dışında okumak gerçekten zor.Kalacak yer bulamayabilirsin veya kaldiğın yerden memnun olmazsın.Oda arkadaşıñla anlaşamayabilirsin.Para yetistiremezsin.Ve buna benzer birçok sorunla karsılaşırsın.Istanbul'daki okulla başka bir okulun eğitimi hemen hemen aynı olur.Hatta Istanbul'daki okulun eğitimi daha iyi olabilir.O yüzden başka şehirde o kadar sıkıntı çekmeye değmez.Merhaba bayanlar. Ben lise son sinif ve kimya bolumundeyim. Bu yil universiteye gidicem ygsden cok dusuk puan aldim 169. ( evet dershaneye gitmeden evde kendi cabamla calistigim bi gercek var) meslek lisesi oldugum icin 9. Sinifta fizik mat. Geo biyoloji dersleri aldim. Daha sonra lise 2 den itibaren bolumum kimya oldugu icin sadece kimyayla ilgili dersler gordum ( organik, anorganik ,elementel kimya, ensturmantel analiz,ilac,prsoseste hava su, elementel kimya gibi dersleri lise sona kadar gordum) ygsde aldigim puan ise kültür dersleri sayesinde ( edebiyat dil anlatim din ) kimyayla ilgili hicbir bolumun bana uyacagini sanmiyorum. Adalet bolumu bazi okullarda ygs3 puaniyla aliyor hoca soyledi. Ben istanbulda oturuyorum. Sizce kimyaya devammi etmeyelim yoksa adalet bolumunu secmelimiyim. Istanbul disini dusunmelimiyim 2 yillik icin? Lutfen bana bilgi verin bu konuda
Üniversite öğrencisiyim.Oturduğum şehirde okuyorum. Keyfim gayet yerinde.Arkadaşlarına kulak asma. Üniversiteli o kadar ergen var ki...Ben bu kadar ergenin olacağını hiç tahmin etmezdim.Hatta herkesin olgun olacağını düşünmüştüm ama yanılmışım.Havalı olmaya çalışanlar dışarıdan bakınca o kadar komikler ki..Mesela böyle kişiler daha ergenlikten çıkamamış.Merak etme,arkadaş mutlaka bulursun.Çünkü herkes aynı karakter de değil,anlaşabileceğin birileri mutlaka olur.Ve arkadaslar universitede nasil davranmaliyim? Bazi arkadaslarim ben universiteye gidince havali olucam populer olucam cabasinda. Eger boyle olmazsam ezilebilecegimi soyleyip duruyolar. Arkadas ortami yapamazsin diolar
Adalet bölümü daha iyi olur o zaman senin için.Diğer meseleye gelince ;havalı,kendini beğenmiş insanlar sevilmezler ,kendileri gibi arkadaşları oluyor genelde.Ve arkadaslar universitede nasil davranmaliyim? Bazi arkadaslarim ben universiteye gidince havali olucam populer olucam cabasinda. Eger boyle olmazsam ezilebilecegimi soyleyip duruyolar. Arkadas ortami yapamazsin diolar
bence kimyayı oku bitir. üni için sehir dışını tercih etmende bir sakınca yok. atrık nerdeyse hre üni. oldugu yerde yurtlar var.Ve arkadaslar universitede nasil davranmaliyim? Bazi arkadaslarim ben universiteye gidince havali olucam populer olucam cabasinda. Eger boyle olmazsam ezilebilecegimi soyleyip duruyolar. Arkadas ortami yapamazsin diolar
arkadaş ortamları falan hep yalan. ben mezun olalı 9 sene oldu. hangi biri yanımda? önemli olan okulu bitirmek.Ve arkadaslar universitede nasil davranmaliyim? Bazi arkadaslarim ben universiteye gidince havali olucam populer olucam cabasinda. Eger boyle olmazsam ezilebilecegimi soyleyip duruyolar. Arkadas ortami yapamazsin diolar
ya öyle deme bazı okulların dayanışması birlikteligi o kadar güzel ki ben imreniyorum. eşimin üniden 90 yılında mezun olmuş ve 90 öncesi ve sonrası tüm dönemleri hep biribirini tanır-arar-sorarlar. lisede kabataş oradakilerde hep aynıyız. pilav günü balık günü mzeiniyet günleri haydi toplanamlım günleri bitmez bitmeeezzz...arkadaş ortamları falan hep yalan. ben mezun olalı 9 sene oldu. hangi biri yanımda? önemli olan okulu bitirmek.
sen de haklısın :)) ama o biraz şans sanki. bizim okulda her türden insan vardı; zengini, sefili, solcusu, sağcısı, ateisti, muhafazakarı.. o yüzden kendimizi normal hissederdik. Çünkü bizden zengini ve bizden fakiri; bizden zekisi ve bizden aptalı her zaman vardı.ya öyle deme bazı okulların dayanışması birlikteligi o kadar güzel ki ben imreniyorum. eşimin üniden 90 yılında mezun olmuş ve 90 öncesi ve sonrası tüm dönemleri hep biribirini tanır-arar-sorarlar. lisede kabataş oradakilerde hep aynıyız. pilav günü balık günü mzeiniyet günleri haydi toplanamlım günleri bitmez bitmeeezzz...
benim öyle degil. imreniyorım
adamın üniden mezun oldugu 26 yıl hala kankitolar...
ya sizlere bölümünüze göre yatay geçiş hakkı vermişlerdi ? geri mi aldılar bu hakkı ???2 yıllık üni için şehir dışına çıkmak kadar matığa aykırı bir şey yok... Ne harcadığın paraya değer ne de çektiğin sıkıntıya. Eğer iki yıl okuyacaksan aöf den oku. Ben de meslek lisesi mezunuyum bizim için üni kazanmak ne kadar zor biliyorum. 1 sene temel ders 3 sene mesleki ders görüyoruz, çok zor ama imkansız değil. Ben aöf'den 4 yıllık Edebiyat okuyorum. Eğer evlenmeseydim kesinlikle tekrar tekrar hazırlanır örgünden 'değecek' bir bölüm okurdum.
Bu tür karakter arayışları senin yaşında biri için çok normal. Kimse gibi olma, her zaman iyi ve dürüst biri olmaya çalış yeter. Gençlerin yaptığı en büyük hatalar 'arkadaş ortamında ezilmemek için' kendine yanlış gelen şeyleri bile kabullenip yapmayla başlıyor. Sen sadece okulunu, eğitimini düşün.Ve arkadaslar universitede nasil davranmaliyim? Bazi arkadaslarim ben universiteye gidince havali olucam populer olucam cabasinda. Eger boyle olmazsam ezilebilecegimi soyleyip duruyolar. Arkadas ortami yapamazsin diolar
eşiminkilerde öyle.. ama bir araya gelince hepsi eşit oluyor. ist. tekn. ün. mezunu ve ben onlar kadar baglı bir bölüm görmedim.sen de haklısın :)) ama o biraz şans sanki. bizim okulda her türden insan vardı; zengini, sefili, solcusu, sağcısı, ateisti, muhafazakarı.. o yüzden kendimizi normal hissederdik. Çünkü bizden zengini ve bizden fakiri; bizden zekisi ve bizden aptalı her zaman vardı.
benim zamanımda vardı ama şimdi var mı bilmiyorum.ya sizlere bölümünüze göre yatay geçiş hakkı vermişlerdi ? geri mi aldılar bu hakkı ???
küçük şehirlerdeki üniversitelerde gruplaşmalar çok daha katı oluyor gibi geldi bana. Popülerlik, sosyallik, daha çok önem arz ediyor sanki. farklılıklar daha fazla göze batıyor.eşiminkilerde öyle.. ama bir araya gelince hepsi eşit oluyor. ist. tekn. ün. mezunu ve ben onlar kadar baglı bir bölüm görmedim.
tıpcılar bile onlar kadar degil.