• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi lütfen tuvalet eğitimi tecrübelerinizle yardımcı olun başka çarem kalmadı :(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

meleq47

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2011
1.161
969
123
kızım 2 yaşında 5 aydır tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum ama denemediğim yöntem başvurmağım yakınım kalmadı ama yok, kızım inatla yapmıyor. tuvalete oturttum, kucağımda denedim, oturak aldım ama hiçbir şekilde yapmıyor. inatla yapmıyor saatlerce o şekilde bekleyebiliyor ama yapmıyor. pijama veya külotu giydirdiğim an gözden kaybolup yapıyor. sanki korkuyor. ne yapmalıyım sizce?

hayatım kızından önce sen hazır ve sakin olacaksın,kız tuvalet eğtimine hazır mı değilmi diye gözlemliyeceksin.her çocuk bir olmaz,sen sakin ve kazalara karşı sabırlı ve yumuşak olursan kızından da güzel cevaplar alırsın. bence
kolay gelsin sana bu arada

Tuvalet eğitimini oyun haline getirmediğiniz sürece alışmasını beklemek çok zaman alabilir..

Mesela en sevdiği oyuncağını oturtun oturağa ve bak kızım oyuncağımız bile yaptı tuvaletini , hadi sen de yap .... gibi motive edici cümleler kurun..

Önemli olan oturağına oturmayı kabul etmesi , oturuyorsa elbet tuvaletini de yapcaktır..

Sabredip beklemeniz lazım , hadi çabucak yapalım sonra bak markete gidicez , parka gidicez de diyebilirsiniz..Öyle öyle alışıcaktır..

Çocuklara kazandırmaya çalıştığımız alışkanlıları kuralcı bir dille değil de oyun içerikli bi şekilde alıştırmalıyız..

bence de kızınız için henüz erken olabilir.. konuşabiliyor yani rahatça ifade edebiliyorsa ihtiyaçlarını, klozetin üzerine konulan resimli oturaklar var, onları deneyebilirsiniz, klozette yaparak sizi taklit etmek hoşuna gidebilir.. ya da müzikli lazımlıklardan deneyebilirsiniz, sırf oyun olsun diye tuvaletini yapmak isteyebilir belki..

kızlar hepinize teşekkür ederim cevaplarınız için, çevremdekiler beni okadar inandırmıştıki geç kaldığım konusunda panik olmam o yüzdendi. ama burda konuştuğum herkes bir ağızdan erken olduğunu söyleyince çok rahatladım, bahara bırakmayı düşünüyorum. bazıları için çok kolay olan bu süreç kimimiz için kabusa dönüşüyor. Allah yardımcımız olsun..

çocuklarda tuvalet eğitimine başlamak için en azından 18 ayı tamamlamış olması gerekli. Tuvalet ihtiyacını karşılayabileceği kas olgunlu tahminen o aylarda başlar. Ama bu demek değil ki her çocuk için 18 ayda başlayabilir.Gelişimin en büyük ilkesi bireysel farklılıktır.yani bu şöyle demek oluyor kimi çocukta kas olgunluğu 15 ayda tamamlanırken kimisinde 20 ayı geçebilir çok normaldir.

PEKİ ÇOCUĞUN TUVALET EĞİTİMİ ALMAYA HAZIR MI BUNU NASIL ANLARIM?

1.Çocuğunu altına yaptığı zaman kendi idrarından ya da kakasından rahatsız oluyor mu bu ilk ve önemli belirtidir. Rahatsız olması tuvalet eğitimine başlamak için gerekli olan işaretlerden biridir.

2.Peki rahatsız olmuyor ise ne yapmalı ; sonraki adım ise kullanacağınız bezin kalitesini düşürün. Şimdiki anne babalar en kaliteli bezleri kullanıyor. Yani çocuk tuvaletini yapsa bile anlamıyor pişik olmuyor vss reklamlar da bu yönde :) ama tuvalet eğitiminde en dandik diye tabir ettiğiniz bezi kullanın ki çocuğunuz tuvaletini yaptığında hemen çekmesin onu biraz rahatsız etsin.

3. İlk zamanlar tuvaleti onun için çok kıymetlidir çünkü bedeninden çıkan parçadır ve ona aittir. Evde kullandığınız tuvalete yapıp yaptığı tuvaleti de görürse ağlaya bilir :) sakın panik yapmayın bu normaldir. Sifonu onun gözünün önünde çekmeyin ona ait olan dışkıyı :) ona sormadan atmış olursunuz. o görmeden sonradan sifonu çekin , sonrasında unutur zaten

kızım 2 yaşında 5 aydır tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum ama denemediğim yöntem başvurmağım yakınım kalmadı ama yok, kızım inatla yapmıyor. tuvalete oturttum, kucağımda denedim, oturak aldım ama hiçbir şekilde yapmıyor. inatla yapmıyor saatlerce o şekilde bekleyebiliyor ama yapmıyor. pijama veya külotu giydirdiğim an gözden kaybolup yapıyor. sanki korkuyor. ne yapmalıyım sizce?

5 aydir denemek cok uzun bi sure demek ki çocuğun haxir degil bazi cocuklar faha gec alısır

Slm bende 3 aydır deniyorum henüz 21 aylık...Bizimki kakasından vs. rahatsız olmuyor çok memmun bilhassa bezin içinde saatlerce bekleyebilir :=)
Kaka yaparken kolay yapmıyor kabızlığına çözüm bulamadık bu nedenle ilk ıkındığında yapamıyor çıkartması epey sürüyor haliyle lazımlığında o kadar süre oturamıyor. İlk zamanlar lazımlığa hiç oturmazken şimdi oturuyor ama yapmıyor..Bitti diyor karkıyor :=)
salonda otururken ıkındığını görünce hadi oğlum kalk tuvalete gidelim beraber ıkınalım diyorum tam yapım aşamasında olduğundan gelmek istemiyor :( bizimki de uzun süreceğe benziyor....Ama şunu deneyeceğim hadi kakanı yapm seni parka götüreceğim vs..
Nisan da kreşe vereceğim için gitmeden bıraksın istiyorum.:46:

ben kızıma 2 yaşındayken vermiştim tuvalet eğitimini.kendi kakasından çok rahatsız olan bir bebek olması işleri kolaylaştırmıştı.yazın temmuzda başladım.annemin önerisiyle hem gece hem de gündüz altını bağlamayı bıraktım.ve annem sabırlı davranamayıp vazgeçeceksem hiç başlamamam gerektiğini,bir defa başlarsam öğretene kadar uğraşmam gerektiğini söylemişti.temmuzda alıştırma külotlarıyla başladık.önceleri ben sık sık çiş var mı diye soruyordum.oda var diyordu,gidince de çoğu zaman yapıyordu.ama kendisinin söylemesini beklersem altına kaçırıyordu.sonra bir süre böyle denedik.baktım olmuyor,kakasını yaptığı bir gün altını değiştirmeyeceğimi,öyle bırakacağımı söyledim.biraz zalimce davranıp senin gibi pis kokulu bir kızı da bundan sonra kimse sevmeyecek dedim.yarım saat banyo kapısının önünde ayakta duvara bile dokunmadan öylece beklettim.biraz ağladı.sonra da bir daha yapmayacağım diye söz verdi ve inanın o günden sonra ne gece ne de gündüz altına yapmadı.hep söyledi.tabii bu süreç yaklaşık bir buçuk ay kadar sürdü.eylül olmadan bitmişti sıkıntımız yani.

Benim kızımda 22 aylık bugün üçüncü günümüz lazımlığı klozeti kabul etmedi normal tuvalete oturdu ama tabi oyun oynaya oynaya bebeğini götürüyoruz tuvalet kağıdını ıslatıyoruz oyunsuz olmuyor malesef gece bezliyorum iki gecedir ama bi kaç güne onuda açmayı planlıyorum inşallah herşey yolunda gider de öğrenir kuzucuklarımız

Benim kızımda 22 aylık bugün üçüncü günümüz lazımlığı klozeti kabul etmedi normal tuvalete oturdu ama tabi oyun oynaya oynaya bebeğini götürüyoruz tuvalet kağıdını ıslatıyoruz oyunsuz olmuyor malesef gece bezliyorum iki gecedir ama bi kaç güne onuda açmayı planlıyorum inşallah herşey yolunda gider de öğrenir kuzucuklarımız

Maşallah kızına ne güzel işte öğrenmek istiyor bak bir kaç gün sonra Daha da alışacak.
Benim kiz 30 aylık ilk gün hep kaçırdı.2 3 gün cişi hep tuttu normal tuvalette oturmayı baştan kabul etmedi Lazimligina da oturmak istemiyordu ciş gelince korktu sanırım kitap okuduk oyun oynadık vs.ama şimdi iki gündür maşallah oturuyor hadi gel foş foş yapalım diyorum ciş gelince gidiyoruz ciş yapıyoruz sonra cişimizi wc'ye döküyoruz şifonu çekiyoruz bye bye ciş yada kaka diyoruz.önce korktum şimdi daha rahatım öğrendi gibi bugün 6. Günümüz. Bende henüz gece bezliyorum ama onuda aşarız inşallah.

Maşallah kızına ne güzel işte öğrenmek istiyor bak bir kaç gün sonra Daha da alışacak.
Benim kiz 30 aylık ilk gün hep kaçırdı.2 3 gün cişi hep tuttu normal tuvalette oturmayı baştan kabul etmedi Lazimligina da oturmak istemiyordu ciş gelince korktu sanırım kitap okuduk oyun oynadık vs.ama şimdi iki gündür maşallah oturuyor hadi gel foş foş yapalım diyorum ciş gelince gidiyoruz ciş yapıyoruz sonra cişimizi wc'ye döküyoruz şifonu çekiyoruz bye bye ciş yada kaka diyoruz.önce korktum şimdi daha rahatım öğrendi gibi bugün 6. Günümüz. Bende henüz gece bezliyorum ama onuda aşarız inşallah.

inşallah öğrenirler canım bizimde bu gün 4. günümüzdü biraz daha iyiydi en azıdan arası uzadı çişlerin :) ilk defa bugün bezsiz yatırdım bakalım ne olacak bi yerden başlamak lazım normalde tecrübeliler hiç bezlemeyin gece diyorlar cesaretimi topladım bakalım ne olacak ...

Lutfen kizini zorlama. Kizim icin ugrasiyorum ben de. 2.5 yasina geliyor. Ama ayni anlattigin gibi. Istemiyor oturak ya da baska bisey.. Stres olmaktan baska bi ise yaramiyor her deneme. Cocugu uzmek germek en kotusu. O agliyor ben agliyorum... ben akisina biraktim. Insallah vakti gelince olacak.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

inşallah öğrenirler canım bizimde bu gün 4. günümüzdü biraz daha iyiydi en azıdan arası uzadı çişlerin :) ilk defa bugün bezsiz yatırdım bakalım ne olacak bi yerden başlamak lazım normalde tecrübeliler hiç bezlemeyin gece diyorlar cesaretimi topladım bakalım ne olacak ...

Daha da iyi olcak inşallah biz iki gündür hiç ciş kaçırmadık 1-2 saate bir cişe gidiyoruz başarılıyız.sadece iki gündür kakamizi yetisiremiyoruz onuda inşallah öğreneceğiz.bende bu gece ilk bezsiz gecemize başladım cesaretimi toplayıp ve sonuc hiç ciş kaçırmadık Cok şükür.saat 22de uyudu 21.30 son cişi yaptı 23.30 cişe tuttum yaptı ve saat 2 gibi tekrar ciş yaptık ben kaldırdım uykulu dahada tatlı oluyorlar ama biraz mız mızlandı saat 5 gibi tekrar cişe kaldırdım yapmak istemedi bende zorlamadım ama hatırlattım bez yok kilot var diye bana haber ver dedim ve 7.15 gibi koşa koşa yanıma geldi cişim var diye :)) kızıma kocaman maşallah diyeyim ilk gecemiz böyle gecti.sizin gece nasıl gecti???
Asıl sorun birde dışarda nasıl olcak ???

Lutfen kizini zorlama. Kizim icin ugrasiyorum ben de. 2.5 yasina geliyor. Ama ayni anlattigin gibi. Istemiyor oturak ya da baska bisey.. Stres olmaktan baska bi ise yaramiyor her deneme. Cocugu uzmek germek en kotusu. O agliyor ben agliyorum... ben akisina biraktim. Insallah vakti gelince olacak.

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Siz kaçıncı gundesiniz ne zaman başladınız???

Daha da iyi olcak inşallah biz iki gündür hiç ciş kaçırmadık 1-2 saate bir cişe gidiyoruz başarılıyız.sadece iki gündür kakamizi yetisiremiyoruz onuda inşallah öğreneceğiz.bende bu gece ilk bezsiz gecemize başladım cesaretimi toplayıp ve sonuc hiç ciş kaçırmadık Cok şükür.saat 22de uyudu 21.30 son cişi yaptı 23.30 cişe tuttum yaptı ve saat 2 gibi tekrar ciş yaptık ben kaldırdım uykulu dahada tatlı oluyorlar ama biraz mız mızlandı saat 5 gibi tekrar cişe kaldırdım yapmak istemedi bende zorlamadım ama hatırlattım bez yok kilot var diye bana haber ver dedim ve 7.15 gibi koşa koşa yanıma geldi cişim var diye :)) kızıma kocaman maşallah diyeyim ilk gecemiz böyle gecti.sizin gece nasıl gecti???
Asıl sorun birde dışarda nasıl olcak ???

MAŞALLAH cimcimeye bizim bugun ilk gunumuz yazın 20 gun denedik olmadı sanırım sımdıde bıraz geç kaldık 33 aylık oğlum daha sadece 1 kere sabah yaptı gerısı hep altına sızın kaçıncı gununuz allah hepımıze kolaylık versın

MAŞALLAH cimcimeye bizim bugun ilk gunumuz yazın 20 gun denedik olmadı sanırım sımdıde bıraz geç kaldık 33 aylık oğlum daha sadece 1 kere sabah yaptı gerısı hep altına sızın kaçıncı gununuz allah hepımıze kolaylık versın
Benim kızda 30 aylık bence 33 aylik geç değil.bizde yazın denedik bir iki denemem olmuştu ama vazgeçtim Zamani degildi bence.bizim bugün 8.çi günümüz ilk 3 gün işkence gibi geldi korktum Cok.üstüne birde ben grip olmuştum eğitimin 2.günü fenalardaydim tam pes edecektim ama direndim ve bir kaç gün geçtikten sonra Cok daha iyiye gitti inşallah hep böyle devam eder kızım.

Benim kızda 30 aylık bence 33 aylik geç değil.bizde yazın denedik bir iki denemem olmuştu ama vazgeçtim Zamani degildi bence.bizim bugün 8.çi günümüz ilk 3 gün işkence gibi geldi korktum Cok.üstüne birde ben grip olmuştum eğitimin 2.günü fenalardaydim tam pes edecektim ama direndim ve bir kaç gün geçtikten sonra Cok daha iyiye gitti inşallah hep böyle devam eder kızım.

inşallah kakasını söylemeye başladımı
:26:

inşallah kakasını söylemeye başladımı
:26:
Kaka gelince cişim geldi diyor ama dediğim gibi son iki gün yetişemedik altımıza kaçırdık.bu sabah kakamizi yetiştirdik bakalım önümüzdeki günler nasıl olacak.ben birde hazırlıklı değildim birden başlattım bu sefer.eşimde aksine bir paket bez alacağına bu sefer iki paket almış :)) alezde almamıştım bu gece ilk bezsiz gecemizdi alez olmadıgından bende poşet serdim :))

Back