Lütfen Tahlil Sonuçlarımı Yorumlar Mısınız?

Berf0o0o

MucizeeMm💕
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2015
3.217
23.731
308
32
Merhaba Arkadaslar.
Bu tahlillerim regli 3. Günü verildi. Aşılama yapılacak nasipse Ocak ayında doktor sonuçlarım için temiz dedi gayet iyi dedi ama yine de tatmin olamadim ilaç iğne vs vermedi.

Deneyimli ve bilgili arkadaşlar tahlilimi yorumlamanizi istiyorum . Simdiden teşekkürler

Eklentiler

• IMG_20151226_120000.jpg
    68,5 KB · Görüntüleme: 318
Hormone to Test Hormon TestiTime to Test Test ZamanıNormal Values Normal DeğerDeğerler ne ifade ediyorFollicle Stimulating Hormon (FSH)Adetin 3. günü3-20 mIU/mlFSH değeri sık sık yumurtalık rezervinin bir ölçüsü olarak değerlendirilir.Genel olarak FSH değeri 6’ nın altında ise mükemmel , 6-9 arası ise çok iyi , 9-10 ise oldukça iyi, 10-13 ise rezervde azalma var,13 üzeri ise uyarılma çok zor demektir.LH:FSH oranı ,PCOS (Polikistik over sendromu) için bir tanı değeri olarak kullanılabilir. Ve bu oran genellikle 1:1 oranındadır , ama eğer LH büyük ise olası bir PCOS göstergesinden söz edilebilir.Estradiol (E2)Adetin 3. günü25-75 pg/mlKüçük değerler uyarılmaya daha meyilli olunduğunu gösterir. Adetin 3. gün E2 değerinin çok yüksek çıkması , fonksiyonel bir kist veya yine yumurta rezervinin azalması göstergesiolabilir.Estradiol (E2)Uyarılmanın 4-5 Günü100+ pg/ml or 2×3. günUyarılma sırasında E2 değerlerinin kaç tane folikül oluşuğuna ve onların büyüklüklerine bağlı olarak geniş bir dağılım gösterdiklerinden , E2 degerlerini gösteren bir tablo yoktur. Çoğu doktor E2 lerin pozitif yönde artmaları gerektiğini düşünürlerken , kimileride ya uyarılmanın 4 .günü den sonra 100 pg/ml veya adetin 3. gün değerini iki katlayarak çoğaldığını formüle ederek kullanırlar.Estradiol (E2)HCG Günü200+ pg/mlOlgunlaşmış (18 mm) folikül başına E2 seviyesi 200-600 arasında bir değer olmalıdır. Bu değerler kimi aşırı şişman hanımlarda bazen daha düşük olabilir.Luteinizing Hormone (LH)Adetin 3. günü< 7 mIU/mlNormal bir LD değeri aynı FSH değerine benzer. LH değeri FSH değerinden büyükse PCOS den söz edilebilir.Luteinizing Hormone (LH)HCG Günü> 20 mIU/ml48 saat içinde çatlamanın olacağına dair işarettir.ProlactinAdetin 3. günü< 24 pg/mlProlaktin seviyesindeki artış yumurtlamadaki düzensizliğe yol açabilir. MRI gibi testlerinde yapılması gerekebilir. Bazı PCOS hastası kadınlar yüksek prolaktin değerine sahiptirler.Progesteron (P4)Adetin 3. günü< 1.5 ng/mlSık sık foliküler dönem seviyesi diye bilinir. Sınırdan büyük değer , düşük gebelik oranını işaret edebilir.

Ben buldum belki size de lazım olur :)

Sonuclarin cok guzel bence ne icin gitmistinki doktora

Sonuclarin cok guzel bence ne icin gitmistinki doktora

Ya var yaaa siziiiiiiii icteen Opuyorum arkadaşım cevap verdiğiniz için cooook tesekkur ederim :))) şimdi şöyle anlatayım. Adetimin 3. Günü tahlil aldı aşılama yapcaz 14. Gün doktor yumurta rezervemi çok beğendi çok kaliteli falan hiç gerek yok ilaca iğneye daha saglikli olur demişti kan tahlili sonucu çıkınca sonuçlara gore yine değerlendiririz dedi sonucum çıktı gayet güzel hiç sorun yok dedi fakat icime çok fena bi daralma girdi tatmin olmadim. Su soru kaldı aklimda ne kadar iyi olsa da yumurtam bi ihtimal ya buyumese ? diye geçti aklımdan yanı yumurtam buyumese bu ay boş geçer korkusu da ağır bastı en azından destekleyecek bi ilaç verseydi dedim ama vardır bi bildiği demek ki.

Canim beslenmene cok dikkat et bal tarcin corekotu karistir ye oyle abur cubur yeme olur insallah vesvese etme sonuclarin gercekten cok guzel

Canim beslenmene cok dikkat et bal tarcin corekotu karistir ye oyle abur cubur yeme olur insallah vesvese etme sonuclarin gercekten cok guzel

Yaaaa seniiii cooook sevdim ben yaaa Allah razı olsun insallaaaah :-* tamam incir de aldirim bunu da yaptirayim :-* kucaaaak dolusu sevgileeerre :*

Hamdolsun şükür her halimize. Biraz moralsizim. İlk kez klomen kullandım bu ay. 11.gün yumurtam 13 mm olmuş. O yüzden çatlatma yapılamadı. Bekliyorum işte. Hayırlısı

İncir yemeni tavsiye ediyorum canım eğer prolaktinin yüksek değilse sabah aç karınla iki tane gece iki tane ye yat kaliteli ve hızlı buyumesini sagliyo

İncir yemeni tavsiye ediyorum canım eğer prolaktinin yüksek değilse sabah aç karınla iki tane gece iki tane ye yat kaliteli ve hızlı buyumesini sagliyo
Bayadır yiyorum. Ama ne bileyim klomen kullanmama rağmen az büyümüş. İnofolic de içiyorum üstelik. Zor bu işler. Eşim de anlayışsız. Pes edecek gibiyim

Bayadır yiyorum. Ama ne bileyim klomen kullanmama rağmen az büyümüş. İnofolic de içiyorum üstelik. Zor bu işler. Eşim de anlayışsız. Pes edecek gibiyim

Kiyamam ya pes etme fakat biraz rahat bırak kendini bakalım olacağına Rabbimden dilemekten vazgecmeyelim Allahım bize hayırlı kapısını acsun inşallah :-*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…