- 16 Şubat 2019
- 46
- 25
- 3
- Konu Sahibi Kahve ve ben
-
İnanın herşeyi araştırma yaparak verdim ama malasef bu arada maşallah kiziniza darısı bizim başımızaÇocuğuma 1 yaşına kadar hep özel hazırladım tatsız tuzsuz iğrenç şeyler ve hep sebze ağırlıklı.. kendim yemediğim kereviz brokoli
Bir çok sey..
Kizim resmen yemek caavari resmen herşeyi silip süpürür..
Geçen et haslamasi yedirdim 1 tabak yedi şok oluk babasıyla daha verin diye ağlıyor..
Yani bebekken ağır salçalı şeyler mi verdiniz?
Ben sağligi bozulur diye korkuyorum umarım düzelir Ler3 yaşında kızım sabah kahvaltısı sucuk patates salatalık portakal suyu peynir yumurta zeytin felan hayatta yemez . Et ürünleri hiç yemez. Makarna pilav çorba türleri aynı dertten muzdaribim zorlayınca kusuyor . Artık alıştım sağlığı çok şükür yerinde sadece zayıf. Milletin lafları canımı sıkıyor sanki ben yemesini istemiyormuşum gibi 1 yaşına kadar herşeyi yiyordu takı azı dişleri çıkana kadar ondan sonra hiç bise yememeye başladı napalim sağlık olsun
Tamamen benim küçük kızımı anlatmışsınız. Hatta benimki yumurta sarısı da yemez. Yediği şeyler bir elin parmakları kadar ama her ne hikmetse kan sayımında sorun çıkmıyor. Şimdi benim 2 çocuğum var ve ilk kızımı ek gıdaya alıştıran benim. Maalesef küçük kızımın ek gıda döneminde bir bakıcıyla anlaştık ve onun yanlış tutumlarının kızımı bu hale getirdiğini düşünüyorum.Herkese merhaba Mayıs'ta 5 yaşını dolduracak bir çocuğum var ve hala yemek sorunu yaşıyoruz her yemeği yemez çok seçici sabah kahvaltı da her zaman alıştığı yumurta patates domates salatalık olur yeni tadlara karşı birisi yeni bir şey yemez zorlasam da içini ogerek çıkartır sadece öğlen mercimek çorbası içer akşamlarında makarna lütfen yardım edin artık sinirlerim yıprandı bütün düzenimiz onun beslenmesine yönelik oldu ne yapmalıyım görülmediği doktor kalmadı her yere götürdüm üstelik aşırı kansiz ve yaşıtlarından boy kilo geri ama benim için önemli olan sağlıklı olması vitamin almiyor
Size bir uzmandan aile terapisi almanızı öneririm.Ben zaten uzun yıllar OKB hastasıyım ve ilaç kullanıyorum birde bu konu olunca daha çok tetikliyor beni
Uzman desteği derken kimden yardım almalıyız bu durumda? Diyetisyen, pedagog, çocuk psikoloğu?Size bir uzmandan aile terapisi almanızı öneririm.
Muhtemelen çocuğunuzdaki durum psikolojik alt yapısı olan yemek reddi.
Bebekken geçirdiği burun kanaması ve geçen yılki böbrek operasyonu onu ruhen olumsuz etkilemiş olabilir.
Üzerine sizin yetersiz annelik kaygısıyla,yemek yemesi için ısrar etmeniz hatta baskı uygulamanız durumu kısır döngüye çevirmiş.
Uzman desteği olmadan çözmeniz zor.
Çocuğununu 'biz yemek seçmeyiz,karı-koca her şeyi yeriz' diye kendinizle veya başka çocuklarla kıyaslamayın ve mizaç farkını dikkate alın lütfen.
Aile terapisi uygulayan bir psikologdan veya psikolojik danışmandan yardım almak daha doğru olur.Uzman desteği derken kimden yardım almalıyız bu durumda? Diyetisyen, pedagog, çocuk psikoloğu?
FAcede "danışman anne" diye bir sayfa var bir sorun isterseniz, yinlendirme yapacaktır elbet. Zor iş yemek seçme işi, 30 yaşımdan sonra sebze yemeye başlayan biri olarak yazıyorumHerkese merhaba Mayıs'ta 5 yaşını dolduracak bir çocuğum var ve hala yemek sorunu yaşıyoruz her yemeği yemez çok seçici sabah kahvaltı da her zaman alıştığı yumurta patates domates salatalık olur yeni tadlara karşı birisi yeni bir şey yemez zorlasam da içini ogerek çıkartır sadece öğlen mercimek çorbası içer akşamlarında makarna lütfen yardım edin artık sinirlerim yıprandı bütün düzenimiz onun beslenmesine yönelik oldu ne yapmalıyım görülmediği doktor kalmadı her yere götürdüm üstelik aşırı kansiz ve yaşıtlarından boy kilo geri ama benim için önemli olan sağlıklı olması vitamin almiyor
Umarım kısa sürede geçerTamamen benim küçük kızımı anlatmışsınız. Hatta benimki yumurta sarısı da yemez. Yediği şeyler bir elin parmakları kadar ama her ne hikmetse kan sayımında sorun çıkmıyor. Şimdi benim 2 çocuğum var ve ilk kızımı ek gıdaya alıştıran benim. Maalesef küçük kızımın ek gıda döneminde bir bakıcıyla anlaştık ve onun yanlış tutumlarının kızımı bu hale getirdiğini düşünüyorum.
Şu an elimden birşey gelmiyor. Yemezsen oyuncağını kaybedersin, çikolata yiyemeZsin vs diyerek 2 lokma balık yedirince sevinçten göbek atıyoruz.
İşin tuhafı büyük kızım çok iştahlı bir çocuk, kontrollü yedirmeye çalışıyoruz ama ufaklığa yedirmeye çalışıyoruz. Hayat böyle garip işte.
Çok doğru bir yaklaşım değil belki ama hiç yemediği günler kaşarlı poğaça, bol yumurtalı portakallı kek yapıyorum. İçine de 3/1 olacak şekilde kurufasulye, nohut ünü koyuyorum. Bol bol da çiğ kuruyemiş. Kan değerlerini denetleyen bunlar bence. Allah hepimize kolaylık versin.
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için inşallah düzelirBütün sayfaları okudum çok zor bir durum konu sahibi allah kolaylık versin ama bu durumu birazda siz zorlaştırmışsınız üstüne düşerek.etkiye tepki gibi düşünün.Benim kızımda 2.5 yaşında ve fark ettiğim arkadaşlarıyla sofraya oturduğunda yemediği şeylere bile özeniyor onlarla birlikte yemek istiyor. Eğer ki sürekli bu şekilde sorun çıkartıyorsa üstüne düşmeyin bugün kü yemek bu istersen yiyebilirsin başka seçenek sunmayın aç kalıcak diye de korkmayın olaki çok halsiz düştü acile götürüp serum taktırın ve bak yemediğin için güçsüz düştün vücudun sana küsüyor gibi açıklayın evet biraz acımasız bir süreç ama sağlıklı olması açısından katlanılabilir doktoruna bir danışın. Israr veya onun düzenine boyun eğme sonucu değiştirmez
9 aya kadar normaldi bir burunda çatlak oluştu ve sürekli kanıyor bundan dolayı doktoru tiksindigini söylüyorkeçiözü boynuzu pekmezi verin.iştah açıyor.
birde zamanında çok zorladınız mı.peşinden kaşıkla dolandınız mı.
Terapi için mutlaka araştırma yapacağım teşekkür ederim cevap verdiğiniz içinSize bir uzmandan aile terapisi almanızı öneririm.
Muhtemelen çocuğunuzdaki durum psikolojik alt yapısı olan yemek reddi.
Bebekken geçirdiği burun kanaması ve geçen yılki böbrek operasyonu onu ruhen olumsuz etkilemiş olabilir.
Üzerine sizin yetersiz annelik kaygısıyla,yemek yemesi için ısrar etmeniz hatta baskı uygulamanız durumu kısır döngüye çevirmiş.
Uzman desteği olmadan çözmeniz zor.
Çocuğununu 'biz yemek seçmeyiz,karı-koca her şeyi yeriz' diye kendinizle veya başka çocuklarla kıyaslamayın ve mizaç farkını dikkate alın lütfen.
Ben de oğluma bebekken aynı sizin gibi yaptım. Şimdi yememesini bazen ona bağlıyordum, tuzsuz salçasız vs yaptım diye. Demek ki alakası yok onunlaÇocuğuma 1 yaşına kadar hep özel hazırladım tatsız tuzsuz iğrenç şeyler ve hep sebze ağırlıklı.. kendim yemediğim kereviz brokoli
Bir çok sey..
Kizim resmen yemek caavari resmen herşeyi silip süpürür..
Geçen et haslamasi yedirdim 1 tabak yedi şok oluk babasıyla daha verin diye ağlıyor..
Yani bebekken ağır salçalı şeyler mi verdiniz?
Boğa burcu yemeyi seven bi burçtur. Kendimden biliyorumBoga burcu da ondan secici. Boga burcu herseyi yemez ki. Cidden simdi burcla ne alaka diyeceksiniz ama iyi gurmeler,yemek seciyorlar. Gördüğüm bütün boğalar böyle.
Ben 45 kgim 27 yaşındayım ve cocukluktan beri böyleyim
Bazi seyler degismiyor. Doktora da gittim diyetisyene de gittim. Zorlamak en kotusu. Annem elinde kaşıkla pesimden gezerdi. en sonunda cok afedersin tükürürdüm ya da peceteye tükürüp cope atardım.
Insallah sizin durum düzelir. Sinirli olmak yemek yememek cok kotu bisey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?