Lütfen okuyun yardım edin

İnanın herşeyi araştırma yaparak verdim ama malasef bu arada maşallah kiziniza darısı bizim başımıza

Ben sağligi bozulur diye korkuyorum umarım düzelir Ler

Tamamen benim küçük kızımı anlatmışsınız. Hatta benimki yumurta sarısı da yemez. Yediği şeyler bir elin parmakları kadar ama her ne hikmetse kan sayımında sorun çıkmıyor. Şimdi benim 2 çocuğum var ve ilk kızımı ek gıdaya alıştıran benim. Maalesef küçük kızımın ek gıda döneminde bir bakıcıyla anlaştık ve onun yanlış tutumlarının kızımı bu hale getirdiğini düşünüyorum.

Şu an elimden birşey gelmiyor. Yemezsen oyuncağını kaybedersin, çikolata yiyemeZsin vs diyerek 2 lokma balık yedirince sevinçten göbek atıyoruz.

İşin tuhafı büyük kızım çok iştahlı bir çocuk, kontrollü yedirmeye çalışıyoruz ama ufaklığa yedirmeye çalışıyoruz. Hayat böyle garip işte.

Çok doğru bir yaklaşım değil belki ama hiç yemediği günler kaşarlı poğaça, bol yumurtalı portakallı kek yapıyorum. İçine de 3/1 olacak şekilde kurufasulye, nohut ünü koyuyorum. Bol bol da çiğ kuruyemiş. Kan değerlerini denetleyen bunlar bence. Allah hepimize kolaylık versin.

Ben zaten uzun yıllar OKB hastasıyım ve ilaç kullanıyorum birde bu konu olunca daha çok tetikliyor beni
Size bir uzmandan aile terapisi almanızı öneririm.
Muhtemelen çocuğunuzdaki durum psikolojik alt yapısı olan yemek reddi.
Bebekken geçirdiği burun kanaması ve geçen yılki böbrek operasyonu onu ruhen olumsuz etkilemiş olabilir.
Üzerine sizin yetersiz annelik kaygısıyla,yemek yemesi için ısrar etmeniz hatta baskı uygulamanız durumu kısır döngüye çevirmiş.
Uzman desteği olmadan çözmeniz zor.
Çocuğununu 'biz yemek seçmeyiz,karı-koca her şeyi yeriz' diye kendinizle veya başka çocuklarla kıyaslamayın ve mizaç farkını dikkate alın lütfen.

Uzman desteği derken kimden yardım almalıyız bu durumda? Diyetisyen, pedagog, çocuk psikoloğu?

Uzman desteği derken kimden yardım almalıyız bu durumda? Diyetisyen, pedagog, çocuk psikoloğu?
Aile terapisi uygulayan bir psikologdan veya psikolojik danışmandan yardım almak daha doğru olur.
Süreçte gerek duyulursa oyun terapisi uygulayan bir çocuk-ergen psikoloğuna da başvurulabilir.
Ülkemizde 1980 sonrasında,üniversitelerin 'pedagoji' alanında lisans ve yüksek lisans eğitimi veren bölümleri kapatıldı.
Dolayısıyla pedagog ünvanlı mezun verilmiyor nerdeyse 40 yıldır,o nedenle pedagog arayışı içerisinde olmamak daha doğru olur.

Aha benim küçüklüğüm, bende böyleydim annem çıldırırdı, hala da böyleyim ama ergenlikten sonra kilo aldım öncesinde çırpı gibiydim dalga geçiyorlar benimle menünde 5 çeşit yemek var sadece, böyle hayat geçmez diye, geçiyor valla

FAcede "danışman anne" diye bir sayfa var bir sorun isterseniz, yinlendirme yapacaktır elbet. Zor iş yemek seçme işi, 30 yaşımdan sonra sebze yemeye başlayan biri olarak yazıyorum

Aşırı kansız demişiniz, kansızlık iştahsızlık yapar biliyorsunuz değil mi? Benim oğlum da çok iştahsızdi ve kansizdi. demir şurubuna başlayınca iştahı yavaş yavaş yerine geliyor

keçiözü boynuzu pekmezi verin.iştah açıyor.
birde zamanında çok zorladınız mı.peşinden kaşıkla dolandınız mı.

Umarım kısa sürede geçer

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için inşallah düzelir

Terapi için mutlaka araştırma yapacağım teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

Ben de oğluma bebekken aynı sizin gibi yaptım. Şimdi yememesini bazen ona bağlıyordum, tuzsuz salçasız vs yaptım diye. Demek ki alakası yok onunla

Bütün mesajları okudum cevap veren herkese teşekkür ederim önerileri yapacağım mutlaka inşallah bu zor süreç geçer biraz da benim OKB hastası olmam daha da zorluyor durumu maalesef

Siz ne yiyorsaniz ona da ondan verin ve yemicem diyorsa yemesin ama baska birseyde vermeyin kendini acliktan olduremeyecegine gore sonunda yiyecektir

Boğa burcu yemeyi seven bi burçtur. Kendimden biliyorum

Benim yegenimde hic yemezdi, ablam pesinde kosar dururdu. Cok zayif ciliz bir cocuktu. Mide kapakcigi iyi kapanmiyor demislerdi. Turkiye'den istah suruplari getirttiler fayda etmedi. O zayif ciliz cocugun yerinde simdi yeller esiyor. 13 yasinda ve 55 kilo. Bildigin tombullasti

Hic caniniz sıkılmasin oyle de buyuyorlar boyle de.

Benim de oğlum aynı. 6 yaşında. Anaokulunda yelpazesini genişletti ve önyargıyı az da olsa kırdı. Ancak maalesef evde hala aynı. Okulda da bir çıt yukarı çıktı o kadar. Doktorların hepsi de önemli olan sağlıklı olması, büyüdükçe yer dediler. Benim de sinirlerim çok yıprandı bu konudan dolayı ve asla çözüm bulamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…