• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen okuyun yardım edin

Kahve ve ben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2019
46
25
3
Herkese merhaba Mayıs'ta 5 yaşını dolduracak bir çocuğum var ve hala yemek sorunu yaşıyoruz her yemeği yemez çok seçici sabah kahvaltı da her zaman alıştığı yumurta patates domates salatalık olur yeni tadlara karşı birisi yeni bir şey yemez zorlasam da içini ogerek çıkartır sadece öğlen mercimek çorbası içer akşamlarında makarna lütfen yardım edin artık sinirlerim yıprandı bütün düzenimiz onun beslenmesine yönelik oldu ne yapmalıyım görülmediği doktor kalmadı her yere götürdüm üstelik aşırı kansiz ve yaşıtlarından boy kilo geri ama benim için önemli olan sağlıklı olması vitamin almiyor

Uzman desteği alın. En yakın arkadaşım 25 yasında, sabahları ekmek üzeri nutella ve balkaymak dışında bir şey yemiyor, asla kırmızı et veya balık yemiyor, peynir yemiyor sadece makarna pilav tavuk patates vs yiyor ve 41 kilo. Çocukluğundan beri bu şekildeymiş ki ben de şahidim ilkokuldan beru beraberiz.

Uzman desteği alın. En yakın arkadaşım 25 yasında, sabahları ekmek üzeri nutella ve balkaymak dışında bir şey yemiyor, asla kırmızı ev veya balık yemiyor, peynir yemiyor ve 41 kilo. Çocukluğundan beri bu şekildeymiş ki ben de şahidim ilkokuldan beru beraberiz.
Çocuk doktoru gördü defalarca sadece kan için ilac verdiler diyetisyene gönderdiler gittim o da günlük alması gereken gıdaları yazdı uzman desteği derken Hamdi alanda olmalı psikolojik gibi mi

Çocuk doktoru gördü defalarca sadece kan için ilac verdiler diyetisyene gönderdiler gittim o da günlük alması gereken gıdaları yazdı uzman desteği derken Hamdi alanda olmalı psikolojik gibi mi

Eğer yemesini engelleyen fiziksel bir hastalığı yoksa ayni anda diyetisyen&psikolog desteği almanız gerekiyor sanırım.
İnşallah huy edinmiştir kısa sürede vazgeçer de her şeyden bol bol yer miniğiniz <3

Eğer yemesini engelleyen fiziksel bir hastalığı yoksa ayni anda diyetisyen&psikolog desteği almanız gerekiyor sanırım.
İnşallah huy edinmiştir kısa sürede vazgeçer de her şeyden bol bol yer miniğiniz <3
Bir yıl önce bir böbrek Ameliyatı oldu ama sonrasında yine değişen bir şey olmadı inanın her sabah stresli uyanıyorum bugün yer mi acaba diye iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

Boga burcu da ondan secici. Boga burcu herseyi yemez ki. Cidden simdi burcla ne alaka diyeceksiniz ama iyi gurmeler,yemek seciyorlar. Gördüğüm bütün boğalar böyle.
Ben 45 kgim 27 yaşındayım ve cocukluktan beri böyleyim
Bazi seyler degismiyor. Doktora da gittim diyetisyene de gittim. Zorlamak en kotusu. Annem elinde kaşıkla pesimden gezerdi. en sonunda cok afedersin tükürürdüm ya da peceteye tükürüp cope atardım.
Insallah sizin durum düzelir. Sinirli olmak yemek yememek cok kotu bisey.

Çocuk doktoru Gökhan mamur du galiba o böyle çocuklar için 8 yaş ve hatta ergenliğe kadar düzen oturtmak çok zor diyordu bebeklikten alışmayınca ancak o dönemden sonra alışabiliyorlarmış diye bahsetmişti diye hatırlıyorum.

Uzman desteği alın. En yakın arkadaşım 25 yasında, sabahları ekmek üzeri nutella ve balkaymak dışında bir şey yemiyor, asla kırmızı et veya balık yemiyor, peynir yemiyor sadece makarna pilav tavuk patates vs yiyor ve 41 kilo. Çocukluğundan beri bu şekildeymiş ki ben de şahidim ilkokuldan beru beraberiz.
Çünkü peynir kokuyor da ondan. Kokmayan peynir varmi ki? 😐 diger saydiklariniz da kokuyor gerci🤔☹ Ama yenilebiliyor peynire gore daha iyi bir secenek kırmızı et.

Boga burcu da ondan secici. Boga burcu herseyi yemez ki. Cidden simdi burcla ne alaka diyeceksiniz ama iyi gurmeler,yemek seciyorlar. Gördüğüm bütün boğalar böyle.
Ben 45 kgim 27 yaşındayım ve cocukluktan beri böyleyim
Bazi seyler degismiyor. Doktora da gittim diyetisyene de gittim. Zorlamak en kotusu. Annem elinde kaşıkla pesimden gezerdi. en sonunda cok afedersin tükürürdüm ya da peceteye tükürüp cope atardım.
Insallah sizin durum düzelir. Sinirli olmak yemek yememek cok kotu bisey.
İnanın başına gelmeyen bilemez çok zor bir süreç hem ben hem çocuğum yıprandı umarım bir sabah uyandığımda herşey değişmiş olur zira şimdiden okul durumu korkutuyor beni nasıl olacak zaten bir öğün saatimiz en az 3 saat bu durumda okulda ne yapar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

Çocuk doktoru Gökhan mamur du galiba o böyle çocuklar için 8 yaş ve hatta ergenliğe kadar düzen oturtmak çok zor diyordu bebeklikten alışmayınca ancak o dönemden sonra alışabiliyorlarmış diye bahsetmişti diye hatırlıyorum.
9 aya kadar herşey normaldi o zaman bir düşüp burnun da çatlak oluştu sürekli burun kanaması oluyor ve doktoru kandan dolayı tiksindigini söylüyor

ilk kızım asla yemek yemeyen bir çocuktu
Ağladığımı biliyorum bu sebebten
Ve yemeyen çocuğa hiç bir şey yapamıyorsunuz
Zorlarsam kusardı
Parka götürürdüm elimde kavanozda çorba salıncakta yedirirdim toplam 4 yemek kaşığı yese dünyalar benim olurdu
Hele de çevre baskısı sanki ben üvey anneyim
Neden vermiyorsun neden yedirmiyorsun
Neler neler
Babaannem hep kardeşi olsun yer derdi inanmazdım
Gerçekten kardeşi olunca yedi

3. Kızım sizin yavrunuzla akran
Artık tecrübe mi diyeyim ne diyeyim bilmiyorum
Zerre yemek sorunu olmadı
Ama şöyle ben ısrarı bıraktım
Yemek hazır annecim yer misin diyorum
Hayır diyor
Tamam diyorum
Sonra kendi gelip istiyor

Naçizane tavsiyem biraz özgür bırakın
Açlıktan ölmez inanın
Biraz rahat hissetsin
Yemiyorum dediğinde peki deyin
Bu yemek olayı sorun olmaktan çıksın hayatınızda

İnanın başına gelmeyen bilemez çok zor bir süreç hem ben hem çocuğum yıprandı umarım bir sabah uyandığımda herşey değişmiş olur zira şimdiden okul durumu korkutuyor beni nasıl olacak zaten bir öğün saatimiz en az 3 saat bu durumda okulda ne yapar iyi dilekleriniz için teşekkür ederim
Rica ederim. Cok ufak yaşi daha. Genetikte önemli ama anne zayif baba zayifsa cocukta oyle olabilir. Tiroid hormonlarina baktırdınız mi? Anne icin cok zor. 18 yasindayken bile annem herseyi yapiyorum yiyen yok ben cocuklarima bakamiyor muyum diye feryat ediyordu. Anne sacmalama ne alaka ben sevmiyorum o yemegi desemde kadin üzülüyordu ana yüreği iste.Okulda yer bence. Hep oyle oluyor zaten. Psikolojik mi bilmem ama baskasinda yedigimi evde yemezdim bide annem diyor bende yapiyorum bunu. Oysa annem cok guzel yemek yapar. Cocuk psikolojisi bambaska cidden. Bi psikolog doktora da gosterin isterseniz. Bizim annelerimiz biraz bilincsizdi. Masallah bilincli bir annesiniz yavrunuza Allah sağlık sihhat uzun omur versin arkadasim.

ilk kızım asla yemek yemeyen bir çocuktu
Ağladığımı biliyorum bu sebebten
Ve yemeyen çocuğa hiç bir şey yapamıyorsunuz
Zorlarsam kusardı
Parka götürürdüm elimde kavanozda çorba salıncakta yedirirdim toplam 4 yemek kaşığı yese dünyalar benim olurdu
Hele de çevre baskısı sanki ben üvey anneyim
Neden vermiyorsun neden yedirmiyorsun
Neler neler
Babaannem hep kardeşi olsun yer derdi inanmazdım
Gerçekten kardeşi olunca yedi

3. Kızım sizin yavrunuzla akran
Artık tecrübe mi diyeyim ne diyeyim bilmiyorum
Zerre yemek sorunu olmadı
Ama şöyle ben ısrarı bıraktım
Yemek hazır annecim yer misin diyorum
Hayır diyor
Tamam diyorum
Sonra kendi gelip istiyor

Naçizane tavsiyem biraz özgür bırakın
Açlıktan ölmez inanın
Biraz rahat hissetsin
Yemiyorum dediğinde peki deyin
Bu yemek olayı sorun olmaktan çıksın hayatınızda
Öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğiniz için ilk ve tek çocuk olunca tecrübesiz benimde hatalarım oldu tabi ki birazda yapım gereği inatlasiyir olabilirim bunun yanı sıra çevreden gelen tepkiler de daha bir üzüyor ve çocuk üzerinde yemesi için baskı kurmaya neden oluyor maalesef

Hahahhh evet o da sizin gibi inek kokuyor peynirler nasıl yiyeyim diyor :D hic tadina bile bakmamis.
Doğru söylüyor. Koyun eti piserdi ama kurbandan kurbana. Onun harici hep dana. Koyun eti pisince evde burnumu kapatip geziyordum. Disarida yemek yiyordum bayramlarda hep ac kaldim yillarca. evlendim kocam koyun eti seviyor.Gidiyor annesinde koyun eti yiyor . Bu evde dana pisiyor ki pisirirken ondan da tiksiniyorum valla ama yiyebiliyorum
Gecen bir peynir almis esim.otlu peynir. Benim bildigim erzurum un peyniri de van peyniri dedi bana Allah ım fenalik gecirecektim zorladi ye ye diye afedersiniz cok afedersiniz inek tezek kokuyo. Uyuz yaa :(

Bebekken yani katı gıdaya gectiğinizde reddettiği seylerde ısrarcı oldunuz mu? Yemeyince acıkmasını beklediniz mi? Bir de masa da herkes yemeli diyor uzmanlar. Yani mesela brokoliye biri ıy diyince reddedince cocuk bir yasında bile olsa bunu öğrenir imiş. Bebeğiniz için tatlarını güzellestirebilirsinis Farklı tarifler uygulayarak aklıma Baska birsey gelmedi.

Doğru söylüyor. Koyun eti piserdi ama kurbandan kurbana. Onun harici hep dana. Koyun eti pisince evde burnumu kapatip geziyordum. Disarida yemek yiyordum bayramlarda hep ac kaldim yillarca. evlendim kocam koyun eti seviyor.Gidiyor annesinde koyun eti yiyor . Bu evde dana pisiyor ki pisirirken ondan da tiksiniyorum valla ama yiyebiliyorum
Gecen bir peynir almis esim.otlu peynir. Benim bildigim erzurum un peyniri de van peyniri dedi bana Allah ım fenalik gecirecektim zorladi ye ye diye afedersiniz cok afedersiniz inek tezek kokuyo. Uyuz yaa :KK43:

Valla cok ilginc ya. Ben de asla yemek secmem sushi de yerim kelle paca da icerim. Sizin yerinize de ben yiyorum sanirim :))

Rica ederim. Cok ufak yaşi daha. Genetikte önemli ama anne zayif baba zayifsa cocukta oyle olabilir. Tiroid hormonlarina baktırdınız mi? Anne icin cok zor. 18 yasindayken bile annem herseyi yapiyorum yiyen yok ben cocuklarima bakamiyor muyum diye feryat ediyordu. Anne sacmalama ne alaka ben sevmiyorum o yemegi desemde kadin üzülüyordu ana yüreği iste.Okulda yer bence. Hep oyle oluyor zaten. Psikolojik mi bilmem ama baskasinda yedigimi evde yemezdim bide annem diyor bende yapiyorum bunu. Oysa annem cok guzel yemek yapar. Cocuk psikolojisi bambaska cidden. Bi psikolog doktora da gosterin isterseniz. Bizim annelerimiz biraz bilincsizdi. Masallah bilincli bir annesiniz yavrunuza Allah sağlık sihhat uzun omur versin arkadasim.
Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz icin tiroid hormonu bakılmadi yarın ilk isim doktoruna randevu almak olacak bunun icin

Back