Lütfen okuyun ve en azından fikirlerinizi söyleyin

minoya2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ekim 2009
128
1
Benim çok ciddi bir sıkıntım var.Aslında benim değil.Bizim.Fakat nedense yıllardır böyle gidip duruyor.Kimse elini atmıyor bu konuya.Ezilmeye alışmışız sanırım...Neyse uzatmadan sıkıntıyı dile getirmek istiyorum.İlk çağlarda durum çok farklıydı.Bilmiyorum ne kadar biliyorsunuz arkadaşlar.O zamanlarda,kadın mağarada kalırdı.Kadının birden çok eşi olurdu.Biri mağarayı temizler düzenler,diğeri mağaranın güvenliğini sağlar,diğeri çocuğa bakar,bir diğeri de avcılık yapardı..İnanması güç dimi=) Fakat gerçek buydu.Ama sonradan ne olduysa her şey tepetaklak oldu tam tersi durumlar ortaya çıktı.Bunun psikolojik ve sosyolojik nedenlerden kaynaklandığı çok belli.Neden?Bu değişimin sebebi ne?Baktığımızda nerede olursa olsun kadınlar hep 2.sınıf vatandaş.ABD ve Avrupa ülkelerinde bu durum yine idare eder boyutta.Ama bir siyasi fotoğrafa baktığımızda başkanlar başbakanlar vs hep erkek egemenliğinde kurulmuş topluluklar.Neden?Ya da baktığımızda kadınların kendini gerçekleştirebileceği bir sürü yön var.Makyaj yapmak saç yaptırmak etek giymek elbise giymek vs vs.Ama erkeklerin nesi var?Pantolon saçını belki biraz yapar ayakkabı spor ya da klasik.Bu...
Ya da izlediğimiz her dizide filmde hep kadınların cinsel yönü vurgulanır.Kadın cazibesi...Sorduğumuzda ilgi çekmek, reyting almak için der çoğu insan.Neden?Bir örnek vermek istiyorum.Çoğunuz bilirsiniz."Spartacus"adlı dizi var.Dizide ilk başlarda kadınların cazibesi çok görülüyordu fakat sonradan bu erkek cazibesine dönüştü.Kaslı erkekler seksi eski çağ kıyafetleri derken kadınların ilgi odağı oldu bu dizi.Ama baktığımızda 100 tane dizi varsa 1i maksimum 2si erkeklerin cazibesine yöneliktir.
Günlük hayatta kadınlar hep cinsel obje olarak görülüyor ve ben bunu her izlediğim şeyde her adım attığım yerde hissetmek istemiyorum.Ama çevremde böyle düşünen bir ben varım.Herkes halinden memnun.Herkes bu muameleden memnun.Ben bu konuda ne yapılmalı merak ediyorum.İnsanların kafası nası değişir?Ama benim cevabım medyanın topluma yön vermesinden yana.Herkes dizi ya da film izler değil mi?Eğer bu yapımlarda kadınların değil de erkeklerin cazibesi gösterilse ya da 2side eşit olsa ya da gösterilmese..Toplumun fikirleri de değişmeye başlayacaktır bence...

Son düzenleme:
Demin mesela arkaplan bakıyordum pc için.Hep kadın resimli böyle burda söylenmicek şekillerde şeyler çıktı.Çok sinir oluyorum ya.Cidden benim sağlığımı tehdit etmeye başladı.

Haklısın fakat bana göre bu suskunluk herkesin halinden memnun olduğundan değil,bizim söylemlerimizin veya tepkimizin birşeyleri değiştirmeyeceğindendir.

Açıkçası hiç bulunduğu durumdan gerçekten yakınan bir kadınla karşılaşmadım.İllaki vardır ama insanlar seslerini duyurmak istese çoktan duyururlardı.

ben de senin gibi bazen bu sorunun cevabını merak ediyodum ve bunun bir büyüğüm tarafından dini bir açıklamasını aldım istersen özelden yazabilirim...

Son düzenleme:
ben varım gerçekten yakınan.. adeta bir tarafını yırtan bunun için..
mesela avrupada daha idare eder kadının durumu demişsin ya, onlar bizden çok daha fazla yırtındıkları için halleri daha iyi. biz Türk kadınları erkeklerin hegomanyası altında yaşamayı daha rahat kabul ettiğimiz için vaziyetimiz bu..
ama gene de yanlız sayılmazsın o kadar.halinden şikayetçi kadın da az değil.

çünkü cinsel özgürlüğü kısıtlarsanız insanları daha rahat baskı altına alır ve kontrol eder ve üzerlerinde baskı kurabilirsiniz.. böylece iktidarınızı korur ve beslersiniz..

şu an ataerkil ve maskülen değerlere sahip bir düzende yaşıyoruz.. bu her zaman böyle değilmiş, geçmişte anaerkil toplumlar da varmış.. özellikle de anadolu'da..

merhaba arkadaşım...söylediklerine sonuna kadar katılıyorum ve inanaılmaz öfkeliyim bu tip filmleri çekenlere,bu tip filmlerde oynayan edepten yoksun insanlara...erkek veya kadın hiç farketmez..ahlak farklı birşey ve maalesef giderek azalıyor..ben böyle sahnelere tesadüf ettiğimde öyle utanıyorum ki...nasıl bu kadar utanmaz olur insanlar diyorum..orada sette bir dolu insanın önünde en mahremlerini açıyorlar...aklım almıyor benim...hissettiklerimi anlatamıyorum bile....o kadar iğreniyorum insanlığımdan onları gördükçe..hayvanlardan hiç farkları yok...hem dehiç...tüm bu kadınlar erkeklerin tatmini için görüntülendiklerini bilmiyorlar mı?anlayamıyorum yaaaa.....

ben de senin gibi bazen bu sorunun cevabını merak ediyodum ve bunun bir büyüğüm tarafından dini bir açıklamasını aldım istersen özelden yazabilirim...

Cok merak ettim bana yazarsaniz sevinirim. Ben yine dini acidan bakacaktim ve ona göre cevap vermeye calisacaktim konuya.

Sadece sunu söylemekle yetiniyorum: Televizyonda ne kadin ne erkek 'cazibesi' ile ön planda olmamali. Hic bir sekilde.

Ama bizim türk televizyonlarda nelerin reyting kirdigini biliyoruz sanirim...

Kadinin sadece kadinligi ile algilanmasinda erkeklerin mi sucu var sadece? Hayir. Kadinlar asil buna sebeb oluyor. Herkesi ayni kefeye atmak olmaz tabi ki. Ama bir cok kadin bilerek ve isteyerek cazibeleri ile anilmak istiyor.

Mesela tesettürlü bir bayana direk ' baski altinda , özgür degil , disiligini gösteremiyor ' damgasi vuruluyor. Kadinlar tarafindan!

Ne bileyim cok deri bir mevzu aslinda... :44:

Arti avrupada ki kadinlarin durumuna neden böyle gipta ediyorsunuz anlamiyorum. Avrupa da ki kadinlar basli baslina sadece seks objesi olarak kullaniliyor. Gerek tv de gerek radyoda gerek internette nerede olursa olsun bir kadinin ne kadar bilgi sahibi oldugu hangi egitimi aldigi vs bunlar hic bir önem tasimiyor önemli olan ne kadar seksi yada degil. Bunda gipta edilecek hic bir sey göremiyorum.

bu konuya dini yönden yaklaşmak ne kadar faydalı olur bilmiyorum sonuçta bambaşka birşey.ama özelden yazabilirsin madem öyle.neyse.

evet avrupada kadınlar cinsellik objesi olarak çok fazla görülüyor.ama benim sorum zaten butun dunyayı kapsıyo.heryerde aynı sey.tvdeki şeylerin reklamdan tutun filmlere kadar hepsinde bi erkek egemenliği.sanki kadınlar erkekleri tatmin etmek için yaratılmış varlıklar.ben bi örnek verdim orda tam tersi niyetle izleniyo işte vs dedim.yani medya kesinlikle bunu pekiştiriyo insanların kafasına daha da yatıyo.ve dediğiniz gibi kadınlar bunu çok pekiştiryo sağolsunlar.yani buyuk kısmı en azından..hani derler ya kuyruk sallama olayı.kadınlar vucutlarını satmasa ta ilk baslardan cinsellikleri evliliklerine vs kalsa erkekler gibi belki de bu kadar olmazdı.erkeklerin aklı cinselliğe kadınlardan braz daha fazla çalıştıkları bilimsel bir şey evet ama simdi görüyolar o sekilde kadınları daha cazip geliyo yani neden bilmiyorum tıkanıyorum bi yerden sonra

Haklisiniz. Bi noktadan sonra insan tikaniyor gercekten.

evet kesinlikle katılıyorum

Bir de işin şu boyutu var.mesela internette reklamlarda vs hep kadının cinselliğiyle ilgili şeyler var.ya da arkadaslık sitelerinde hep tanıtımlarda kadınlar kullanılır...çok sinir ediyo ya

aslında özelden yazacaktım da burdan yazayım
bu sorun benim de hep kafamı kuracalayıp dururdu birisiyle paylaşana kadar.
o bana bazı şeylerden bahsetti.
erkeğin şehvani duyguları ile kadınınınkiler arasında büyük bir fark varmış ki bunu biraz da biliyoruz.ve erkeğe kadınınkinden 25 kat fazla verilmiş böyle duygular.yani siz bir erkeğe baktığınıza ne düşünüyorsanız erkek onun 25 kat fazlasını düşünürmüş.hemen hemen etkilerini görmüyor değiliz dimi:)ve kadın narin fıtratlı yaratılmış.incitilmeye müsait,duygusal...ve güzel bir vücut verilmiş bizlere.örneğin bir erkeğe bakıp da ne kadar güzel beli var veya bacakları ne hoş kaslı dediğimiz oluyo mu hiç.olsa da çok ender.bu da kadının güzelliğini gösterir.erkek dümdüzdür ama kadının kum saati gibi bir kıvrımı vardır vücudunda bu bir albeni oluşturur bir bakıma.ve bu yüzden örtünme emri gelmiştir.kadının bu seksi,kadınsal,cazibeli yönünün geri plana atarak insani yönü açığa çıkarılmak istenmiştir.toplumda incinmemesi için. daha neler var...çoğumuz bilmez islamda kadının yeri ne kadar önemsendiğini.öğrendiğimde ben de çok şaşırmıştım.herkes böyle düşünüp davransaydı keşke.ha sakın yanlış anlamayın.örtülü olmayanlara hakaret falan ettiğimi düşünmeyin.benim düşüncelerim bunlar.ben olaya bu açıdan bakıyorum
iyi paylaşımlar...

Ne güzel aciklamisiniz durumu. Allah razi olsun. Tamamiyle katiliyorum.

bunlar örnekler tabiki.dusuncelerinize saygı duyuyorum tabiki.örtünmenin öyle geldiği vs ben bu sekilde dusunmesem de bu bi örnek ve konuya açıklık getrmek için yazmıssın çok sagol öncelikle bunu söliym.nedenler hakkında hepimizin fikri var fakat sonuclar?

Bu konunun birkaç kişiyle sınırlı kalması yardımcı olmaz.Herkesin fikirlerini söylemesi lazım.

bence aşırıya kaçmadan her iki cinsinde eşit oranda cazibeleri kullanılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…