• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lise Yorum ve Soruları Lütfen okuyun çok önemli!!!

absolut

Nirvana
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2007
376
21
643
arkadaslar cocugunuzun dersıne kım gırıyor bılıyormusunuz ..

ogretmen zannettiğiniz kişi gerçekten ögretmen mi

gözümüzden sakındıgımız yavrularımızı kımlere emanet ediyoruz

turkıyede cok acı bır ucretlı ogretmen gercegı var kı bu kanatlı hayvan yetıstrıcılıgı mezunundan tutun da et ve sut urunlerı mezununa kadar ogretmenlıkle uzaktan yakında alakası olmayan ınsanların cocuklarımzn dersıne gırmesıne olanak saglıyor..

bransında dersıne gıren ucretlı ogretmenler yok mu ?ama ucretlı ogretmenlık yapmak ıcın herhangı bır sozlesme ımzalanmadıgı ıcın ogretmen donem ortasında ben kpss ye hazırlancm deyıp elını kolunu sallayarak ısı bırakabılıyor

dıyelım kı ogretmenımız dersıne sene sonuna kadar devam ettı unıverste mezunu bir çok hayalle mezun olan ogretmen 500lıra cıvarı bır maasla(tatılde yatmaz)kafasında gelecegı ıle ılgılı sorunlarla ve dusunmesı gereken kpss belasıyla ne kadar faydalı olabılır ogrencılerıne

cocugunuzun egıtımıne sahıp cıkın sonra ısletme mezunu matematık ogretmenı ıle benım cocugum neden matematık yapamıyor dıye dusunur durursunuz

çokkk haklısınız
benim bi teyze kızım var
açıköğretim işletme mezunu ücretli öğretmenlik yapıyor kaç yıldır
ki kendisinde o vasıfın ne kadar olduğu tartışılır...
bu bildiğim bi örnekti
ama bu konuda yapabilecek neyimiz var ki ?

bu konuda once okul mudunuzle gorusun ogrencınzın butun ogretmenlerının alanında uzman olmasını ısteyın sonra ılce mıllı egıtıme gıdebılırsnz ankara mıllı egıtımı arayın bız sustukca cocuklarımzn gelecegını calmaya devam edecekler ..

ben de ogretmenım sıze basımdan gecen bır olayı anlatayım ust kat komsumun oglu benım calıstıgım okulda okuyor ben turkce ogretmenıyım ama ortaokula gıderken matematık derslerınde yardımcı olurdum zehır gıbı bır cocuktu ..

annesıyle konusurken bana lıseye gecınce matematıgının cok kotuye gıttıgnı bu yuzden bılgsyarını elınden aldıklarını ve daha cok hırcınlastgnı soyledı ..

cocugun matematık dersıne 2 yıllık tapu kadastro mezunu bır arkadas gırıyordu tabı annesının hc bır seyden haberı yok butun sucu cocukta arıyor durumu oldugu gıbı anlattım annesıne okulla gorustu ve ogretmen degıstrıldı ısteyınce her sey olur yeter kı bız cocuklarımıza sahıp cıkalım

Bu kadar saçma bir sistem olamaz hayvan yetiştiricisinin ücretli öğretmenlik yapması kabul edilebilir gibi değil.Çocuklara ne öğretebilir bu insan civciv beslemeyimi inek sağmayımıı bu nedir anlayamadım o kadar öğretmen kapıda beklerken eylem yaparken üstüne dalga geçer gibi bunların olması kabul edilebilir gibi değil.Bu insan öğretmen demiyorum böyle bir vasfı yok çocuklara ne verebilir.Yavrucukların suçu günahı ne aileler çırpınır en güzel eğitimi alsın diye başaımızdakiler nerde ne varsa toplayıp başlarına öğretmen yapar çocuklarımız koyun yada başka birşey değil onlar öğrenci ve öğrenmek için oradalar.Herkes işini yapmalı.Ama şuda bir gerçek hayvan yetiştiricisi vs vs kim öğretmen olmak istemez kısa yoldan onların suçu yok ki onları öğretmen olarak alanda kabahat......:47::47::47::47::47::47:

malesef ülkemiz böyle...ücretli öğretmenlik başlı başına büyük bir sorunken bir de öğretmen olmayanları atayıpp kalkınmamızın önüne en büyük engeli koyuyorlar zaten....devlet bir şekilde atama yapmadan boşluğu doldurma yoluna gidiyor. yalnız bir hata var 500 değil tam ders saatini doldurursak 820 civarında maaş alıyoruz. ben iki sene yaptığım için biliyorum. fakat yarıda bırakanlar bir kez daha düşünmeli o kadar çocuğun vebalini almamalı.. zaten çocuk yeni öğretmene alışana kadar epey süre geçiyor...dokuz eylül üniversitesi mezunuyum 4 senedir de işsizim kpss ye boğuşmaktan yıldım artık....85 puanla evime layık görüldüm böyle insafsızlık olamaz... eğitim bir ülkenin kalkınmasında önceliği olan bir kurumsa artık bu tıkanıklıklar giderilmelidir...Çevremde öğretmenlik aşkıyla yanıp tutuşan herkese artık iyi düşün der oldum ne yazık....

Böyle bir durumda malesef bende öğretmen aday adayıyım :50::50::50:

bız öğretmen adayı değiliz arkadaşlar ögretmeniz lütfen bunu unutmayın kadrolu değiliz belki ama öğretmeniz..

gece kusu haklısın ama sartlar ınsanları oyle şeyler yaptırıyor kı ben derste kpss ye hazırlanan ınsanlar bılıyorum ..

ogretmen arkadaslar bılır kı ogretmenlık mezunu olsan bıle derse gırmeden bır gece once en az 1 saat hazırlık yapman gerekır kı ertesı gun verımlı ders anlat ben sırf bunu yapabılmek ıcın gecen sene hazırlanamadım kpssye ...

Back