- 22 Haziran 2020
- 6
- 3
- 34
Günaydın bayanlar
1 ay önce görümcem vasıtasıyla konu açmıştım buraya çocuğumla alakalı otizimden süpheleniyorduk doktor uyaran eksikliği dedi ve kreş önerdi. Buraya kadar her şey tamam. Ama benim aklıma takılan bi kaç yer bu yüzden farklı görüşlere ihtiyacım var bu sebebten ötürü üyelik aldım.
Çocuğum 1 ay sonra 3 yaş olacak konuşmuyo ve bazı davranışları var genel olarak mızmız bi çocuk ama beni asıl endişelendiren tekrarlayan davranışlar
1. Parmak ucu yüreme 5 6 saniye kadar
2. Kendi etrafında dönüyordu Bi ara onu bıraktı şimdi o koltuktan o koltuğa koşuyo ve bi takım sesler çıkarıyı
3. Parmak hareketleri var örneğin işaret parmağını orta parmağının üstüne koyma parmaklarını farklı bi şekilde Hareket ettirme el çevirme. Ama annecim yapma öyle dedğimde duruyo yapmıyo.
Fazla temas sevmiyo ama alışınca sevdirir kendini amca dayı hala teyze bunlara öptürür kendini kuzenine gider sarılır bu yönleri de var.
Ağlama krizleri yok
Taklit yeteneğini çok güçlü
Göz teması ismine tepkisi var bunlar güzel
Hayali oyun var dönen nesnelere ilgisi yok
Komutları anlıyo yapıyo.
Doktora gideli 1 ay oldu telefon televizyon ne varsa kapattık 1 ayda 6 kelime öğrendi ( baba,abi,gitti,baybay, vs) baba gitti bebek gitti gbi cümleler kurmaya başladı
Ama benim otizme dair şüphelerim halen var
Acaba bi doktora daha mı götürsem
Bu arada girtiğimiz doktor da öğretim görevlisi iyi bi doktor
Canımı sıkan sadece parmak haraketleri otizimli yavrularımızın yaptığı haraketler gibi
Tekrarlayan davranışlar tek başına anlam ifade etmez demişti doktoru
1 ay sonra kontrollü var
Kreşe göndereceğim o kesin araştırıyorum
Szce baska bi doktora daha götürsem mi yoksa doktoru takip mi etsin
Okuyan herkese çok teşekkür ederim iyi günler
1 ay önce görümcem vasıtasıyla konu açmıştım buraya çocuğumla alakalı otizimden süpheleniyorduk doktor uyaran eksikliği dedi ve kreş önerdi. Buraya kadar her şey tamam. Ama benim aklıma takılan bi kaç yer bu yüzden farklı görüşlere ihtiyacım var bu sebebten ötürü üyelik aldım.
Çocuğum 1 ay sonra 3 yaş olacak konuşmuyo ve bazı davranışları var genel olarak mızmız bi çocuk ama beni asıl endişelendiren tekrarlayan davranışlar
1. Parmak ucu yüreme 5 6 saniye kadar
2. Kendi etrafında dönüyordu Bi ara onu bıraktı şimdi o koltuktan o koltuğa koşuyo ve bi takım sesler çıkarıyı
3. Parmak hareketleri var örneğin işaret parmağını orta parmağının üstüne koyma parmaklarını farklı bi şekilde Hareket ettirme el çevirme. Ama annecim yapma öyle dedğimde duruyo yapmıyo.
Fazla temas sevmiyo ama alışınca sevdirir kendini amca dayı hala teyze bunlara öptürür kendini kuzenine gider sarılır bu yönleri de var.
Ağlama krizleri yok
Taklit yeteneğini çok güçlü
Göz teması ismine tepkisi var bunlar güzel
Hayali oyun var dönen nesnelere ilgisi yok
Komutları anlıyo yapıyo.
Doktora gideli 1 ay oldu telefon televizyon ne varsa kapattık 1 ayda 6 kelime öğrendi ( baba,abi,gitti,baybay, vs) baba gitti bebek gitti gbi cümleler kurmaya başladı
Ama benim otizme dair şüphelerim halen var
Acaba bi doktora daha mı götürsem
Bu arada girtiğimiz doktor da öğretim görevlisi iyi bi doktor
Canımı sıkan sadece parmak haraketleri otizimli yavrularımızın yaptığı haraketler gibi
Tekrarlayan davranışlar tek başına anlam ifade etmez demişti doktoru
1 ay sonra kontrollü var
Kreşe göndereceğim o kesin araştırıyorum
Szce baska bi doktora daha götürsem mi yoksa doktoru takip mi etsin
Okuyan herkese çok teşekkür ederim iyi günler